reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

gosiunia1993- powodzenia na operacji dla m! A ja dobrze kojarzę, że Ty też miałaś jakoś teraz do szpitala iść?

kaha91- krem Bielenda dostaniesz na bank, ale dzidziusia u nas nie ma, nie wiem, jak w Twoim rossmannie.

Ale mnie opaliło! Moment byłam na słońcu i jestem brązowa, a zawsze na czerwono mnie łapało. A w poprzedniej ciąży, to chodziłam biała jak śmietana. Też za moment będę brać 3 prysznic, bo lepie się dzisiaj jak lep na muchy ;-) Ech, idę spać, może jutro będę miała więcej czasu, żeby tutaj zajrzeć. Miłej nocki!

reklama
Jej dziewczyny Wy o szpitalach i połoznych ja nadal nie wiem gdzie i jak rodzić masakra ... musze temat solidnie przemyśleć i poszukać kogoś

Jolka6621- no mam iść 8 czerwca ale właśnie nie wiem czy pójdę bo myślałam ze trochę inaczej bedzie wyglądało funkcjonowanie mojego m po tej operacji a tu 6 tygodni w takiej ortezie bedzie chodzil wiec ani autem nie pokieruje ani nic wiec chyba go nie zostawie z taka ręką tak wczesnie. A 15 czerwca ide na wizyte do mojego lekarza to mu powiem jaka sytuacja byla i przy ojazji jak bede badania robila zobacze co z tym moim białkiem czy nadal jest a moze już go nie ma i nie bede jednak musiała się kłaść do szpitala :)

Joasik 0 mnie nie boli ale za to mam takie skurcze, że chodze po ścianach. Byłam dziś na IP ale szyjka trzyma na szczęście.. w sali gdzie robiono mi KTG było tak gorąco, że jak wstałam to całe łożko było mokre... myślałam, że zejde a jeszcze podłączyli mnie i kazali leżec na plecach..
TRen - aż mi ślinka cieknie na myśl o małosolnych. Jak Ty dajesz rade jeździć na rowerze! niezla jesteś :-)
Klaudixon - a wiesz co z maleństwem?? ja się tego bardzo boje, że mi wody od płyną przez infekcje. Miałam już 3 i za każdym razem mocno to przeżywam i się boję...
gosiunia - trzymamy kciuki za męża
Dzejka - jak się czujesz?
Kaha - zaliczenie zaliczone? :-)
Anula - jak się czujesz?? kiedy masz wizytę u ginekologa?

Joasik ja też stosowałam macmirror ale nic mnie nie bolało.najbardziej uporczywe było to brudzenie.Teraz na infekcję mam natamycynę - kuracja 20 dni :eek: na szczęście, ponoć nie zaburza naturalnego środowiska dróg intymnych ale i tak zapodałam jeszcze provag doustnie a jak skończę to zapodaj lactovaginal dowcipnie. Niestety ale luteina dopochwowo tez sprzyja infekcjom. Moja ginka mówi jednak ze jeszcze nie korzystaliśmy z najcięższego arsenalu jeżeli chodzi o infekcje i ze zaczyna od lajtowych preparatów.
Kołtunek a Ty bierzesz nospe czy buscopan bo już nie pamiętam? Może pokombinuj coś w tą stronę -na mnie dużo lepiej to drugie działa.Biedaku - takie ciągle skurcze są wykanczające- fizycznie i psychicznie . dobrze ze szyjka trzyma,oby tak dalej.

Ostatnia edycja:
kołtunek wiem tyle że w inkubatorze córeczkę im trzymają i podają sterydy żeby płuca się rozwinęły lepiej. Wszystko teraz to kwestia czasu jakie to będzie miało skutki na małą, mam nadzieję że wyjdzie z tego cało i nie odbije się to na jej zdrowiu.

U mnie odpukać na razie 1 infekcja na samym początku i na razie spokój, jednak wezme profilaktycznie ten lactovaginal bo ostatnio brałam go 3 miechy temu co by się nic nie przyplątało.

kołtunek tak wszystko co pisałąm do tej pory zdane na 4 albo 5 :D jeszcze mi zostały 3! koszmar jakiś a 4 mam za sobą! ;/

kurde to ja mam nadzieje ze ten paciorkowiec u mnie się nie przyczyni do niczego złego...

hej.Dziewczyny rower nie taki starszny. Teraz mi nim wygodniej niz piechotą bo tak biodra nie obciąza a i szybciej jest. A w razie pod gorke i pod wiatr.. to mam sie o co oprzec :)

Nie wyspalam sie wogole. Ł mnie zbudził o 3.30 bo z Zeldą sie bawił. Noz myslalm ze leb ukrece. Nie dociera do mlota ze skoro ja spie to mam spac?? ze on tez powinien?? A jak nie chce to niech wyjdzie z psem sie bawic na dwor.
s
Do tego od kilku dni dretwieje mi prawa dlon. Tzn nie cala,palce. srodkowy, serdeczny i czasami maly.. i sciągają sie, jakbym jakis przykurcz miala. I tak kilka razy dziennie.

reklama
Hej lożkowo. Wczoraj rano czułam sie super. Troche pochodzilam na dworzu, małe zakupki i niestety tak mi brzuch stwardniał a wieczorem pojawiły sie bezbolesne skurcze ze dzis postanowiłam nie zmieniać mojej pozycji horyzontalnej. System musi jeszcze troche wytrzymać. Do gineksa ide wstępnie 12.06 na szybki przegląd szyjki i pessara no chyba ze cokolwiek bedzie niepokojącego to IP. Jedno dobre ze posiew wyszedł bdb i nie ma żadnych złych bakterii - mimo pessara i luteiny.

Zazdroszczę wam tej aktywności tymbardziej ze zawsze mega aktywna byłam. Przed ciaza ciągnęlam dwa etaty, potrafiłam jeszcze czas wygospodorawac na fitness, sport, no i jakies imprezki. Zero chorób, zero zwolnień ... A teraz nie robię nic, nawet mi sie czytać książek nie chce. Jedynie w telefonie forum poczytuje i tyle :/

Do góry