reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam mamuśki :-)

Ja ostatnio nie jestem na bieżąco bo jeszcze pracuje, ale od lipca zamierzam częściej zaglądać ;-)

Pycia toś mnie teraz nastraszyla, bo my jeszcze nie podjęliśmy z mężem decyzji co do położnej, a tu najwidoczniej dawno powinniśmy byli zdecydować :-/

Wiola ja skończę szkole rodzenia 13.07 to będzie skończony 31 tydzień ciąży, na stronie szpitala w którym chce rodzic jest informacja ze sr powinno się skończyć najpóźniej na 3-4 tygodnie przed planowanym terminem porodu.

TRen dobrze ze alergia nie męczy, oby tak dalej. Współczuję puchniecia, ja na szczęście jeszcze się trzymam.

Ewka trzeba było ta chmurę do mnie przygnać, mi się marzy deszcz... i temperatura ok 20 stopni bo teraz za gorąco jest jak dla mnie.

Wszystkim które wizytowaly ostatnio gratuluję, a które dopiero będą - trzymam kciuki.

A i jeszcze wam powiem coś śmiesznego... tydzień temu panikowalam ze nie tyje... no to się doigralam 1,1 kg w tydzień na plus :-O
z gorszych newsów to byłam pewna że latem pochodzę w sukienkach (mam kilka luźnych, odcinanych pod biustem wiec byłam pewna że się będą nadawac). Taaaaaa, brzuch się mieści, ale cyce nie...

Ostatnia edycja:
reklama
pycia17 to super że udało Ci się załatwić tą położną i ile kosztuje w Warszawie??

Lady agnes haha dobre z tymi cycami ale też mam problem z niktórymi sukienkami z tego powodu:D

Lady moje cyce daaaaaaaawno sie w przedciązowe rzeczy nie mieszczą. Brzuch niby tak.. ale szkoda mi koszulek porozciągach, chyba ze takie "workowate" ktore uwielbiam. w nich to nawet jak 120 kg bede wazyc to sie zmieszcze :)
'
ogorki malosolne zrobilam. Pysznosci. Przedwczoraj tez robilam. i sama pozarlam wszystkie :) cichaczem przed Oskarem, on tez lubi, ale ja bylam szybsza :D

Ja miałam dużo luźnych bluzek wiec póki co nie zauważyłam problemu, dopiero te sukienki mi go uswiadomily ;-)
Musze wybrać się na jakieś zakupy do szmateksu chyba.

TRen, Ty zła jesteś, teraz będę myśleć o ogorkach malosolnych... tez je uwielbiam ;-)

Cześć ! U nas też dziś upalnie. Nogi mi spuchly i teraz leżę brzuchem i nogami do góry...
My szkole rodzenia zaczynamy w przyszłym tygodniu. Będę w 28 tc, skończę jak bede w 36tc ... czyli będę na świeżo przed samym porodem. Zobaczymy jak dam rade ;-)

wiecie co ciucholand mam na osiedlu i jeszcze do niego nie dotarłam!;/

Zartujesz?? blisko chaty ciuchland miec i nie zajrzec?? dla mnie to jak naplucie do wody swieconej dla praktykującego katolika.

Jezu.. jak ja dlugo na ciuchach nie bylam w miescie..! calutki tydzien!

pycia17 no spory wydatek ale jak dziewczyny pisały warto:)

tren no jakoś czasu nie ma;/ muszę się obronić w czerwcu!;/

reklama
Melduję się i ja. Ostatnie 2 dni były dla mnie dość męczące, chociaż dzisiejszy był najgorszy bo nie wiedziałam gdzie się przed upałem schować.

Z ciekawszych rzeczy to coś najpierw brodawki mnie swędziały niemiłosiernie a dziś mnie w środku kłują jakby mi ktoś igiełki w środek wbijał. No i zauważyłam na staniku plamki od środka. Więc coś mi z cycków już wycieka :szok:

Dzidzie delikatnie kopie, cieszę się z tego bardzo, że w końcu ją czuję. Ciepłe dni i od razu nogi, ręce popuchnięte, zmęczona jestem niemiłosiernie. Apetyt mam średni i w sumie dużo nie jem (nie opycham się) jednak waga i tak żyje swoim życiem. Na razie 7 kg na plusie..

Przytachałam 2 torby letnich ciuchów z piwnicy, nie mieszczę się w nic bluzki za krótkie, za obcisłe, sukienki to samo. Więc jakieś dwie spódnice wyciągnęłam i sandały i na tym koniec.

W czwartek lecę do szpitala (Chorzów SIMIN) na dni otwarte, bo się przestraszyłam... U znajomych w firmie dziewczyna w 7 miesiącu urodziła dzidzię. Okazało, się że wody jej odeszły wylądowała w szpitalu no i poród. Potem się wyjaśniło, że jakąś bakterie złapała która spowodowała że wody jej odeszły. Także się pospinałam bo właśnie 6 miesiąc zaczęłam, a nawet szpitala wybranego nie mam!

Do góry