reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witajcie kochane, ja też od rana na nogach, bo czekam na fotel, może mi pomoże na kręgosłup. Wczoraj dostałam poduszkę księżyć do karminia bedzię miał Janek, Marek lub Oliwier wygodnie podczas posiłku.
Aali dobrze, że poszłaś do szpitala to sprawdzić. Człowiek się boi, ale jak nic nie robi to boi się więcej.
Kaha91 no gratuluję wagi Jaśka, pięknie przybiera, niech tak trzyma. Grzeczny chłopczyk. Mi też wyszedł gronkowiec w pierwszym trymestrze i lekarz powiedział, żeby monitorować, a nie leczyć antybiotykami. Teraz biorę jak Wam pisałam multi gyn, brudzi trochę, więc stosuję podpaski.
Od kilku dni stosuję na opuchniete nogi Dzidziuś dla mamy krem- żel na opuchnięte nogi i stopy. Bardzo mi pomaga, więc polecam.
Ewka84 też mam problem z zębami bo krwawią, ale nie psują się, choć zapach z ust jest straszny, choć myję zęby bardzo często. A nie skonsultowałaś może tych zębów z innym dentystą, bo aż nie chce się wierzyć, że aż tyle.
Pozdrawiam, dziś zaczynamy szkołę rodzenia.

reklama
Z Warszawy, rodzić chce na Żelaznej.

ewka84 aha to mnie pocieszyłaś, no mi już teraz dał leki, zobaczymy czy się go pozbędę :D
co do upałów cieszę się że jest ciepło ale dla mnie już za ciepło :(
jadę dzisiaj do koleżanki co końcem kwietnia urodziła:))

Aali_ dobrze niech Cię poobserwują :))

pycia17 a skąd jestes? no ja w środę będę rozmawiać ze swoją co i jak, ale ja umowę będę miesiąc wcześniej popdpisywać :)

trzymam kciuki żebyśmy przetrzymały to lato !! i żebyśmy nie puchły :))

Hej dziewczyny :)
Jezuuu jak gorąco masakraaaa. Bylam dzisiaj zawieść mojego M do szpitala bo jutro ma operacje no i trochę sie stresuje niby nie jakas bardzo poważna ale zawsze rozne mysli sie ma.
Tak mi sie dzisiaj nic nie chce przez ta pogodę, z chęcią bym w basenie posiedziała :D

aneta powodzenia w robieniu galaretek ja to truskawki zjadlam same albo na koktajl przerabiam :D
powodzenia jutro u lekarza i daj znać :)

lalki a stosujesz coś na te stopy? jakiś krem?

gosiamat no właśnie jeden daje antybiotyk a drugi nie, no ale dał to biorę. :)
No jolka też polecała ten żel muszę sie w niego wyposazyć chyba... w rosmanie można dostać?
powodzenia na szkole i daj znać czy Ci się podoba:)

pycia17 to może dlatego tam taki problem z położną, nie wiem, sama, daj znać dzisiaj po rozmowie czy coś udało się ustalić :)

a u nas właśnie luneło, cały dzień gorąć, a ostatnie 15 min przed szkołą J oberwanie chmury, normalnie masakra, o spacerku nie było mowy, a nawet te parę chwil do i z auta zdąży go przemoczyc...poza tym jakos tak mi się zachciało posiedzieć na polu chwilę, byłam może pół godziny, jest coś koło 28 st. i stopy+łydki do połowy opuchnięte... ale innej opcji nie ma, jakoś musimy to lato przetrwać

Aneta powodzenia jutro!

Lalki ładną trasę zrobiliście, a było choć warto?

Pycia to mnie zaskoczyłąś, ze już taki problem, muszę się zmobilizować i do swojej zadzwonic... powodzenia w poszukiwaniach!

Gosiunia będzie dobrze, innej opcji nie ma!

hej.

u nas drugi dzien upałow. dziś chociaz troche wiatr wieje, ale.. ledwie rowerem jechalam. fakt pod gorke i pod wiatr.. no ale i kondycja nie ta co w zeszlym roku. Kąpie sie 3 razy dziennie bo plynie ze mnie. Oddychac niema czym, kurzy sie niemilosiernie, wszedzie pola, lasy, i drogi zwirowe,sezon na koszenie ląk.. a moje uczulenie na kurz w pelni rozkwitu. Ale myslalm ze bedzie gorzej. Ze z domu nie wyjde, lub udusze sie.A tu taka niespodzianka. ja nawet znosnie funkcjonuje.

nogi mi puchna, stopy tak pulsują po kazdym spacerze ze zwariowac mozna.
w czwartek procesje sobie daruje. Mimo ze F powinien byc bo w tym roku komunii u nas nie bylo, wiec ksiądz zarządzil ze w procesji idą dzieci z 3 klas. F jest w 3 klasie. Ale niech ksiądz mnie w sam zad moj wielki pocaluje. ma byc ok 30 st i on chce zeby dzieciaki w ten upal zapierniczaly w pelnym sloncu?? do tego gratis ja?? zeby jakąś wode niesc?? chyba ma coś z glową jesli sądzi ze akurat my bedziemy. w tamtym roku bylismy... i kuźwa... pod sam koniec ja juz ledwie szlam, a dzieci? w tych albach??

Właśnie, pytanie do dziewczyn który chodzą lub będą chodzić do szkoły rodzenia. Na ile przed porodem bedziecie kończyć szkole?
Ja juz jakiś czas chodze, termin mam na 18.09 a szkole skończe juz 31.07.drugi termin kończył się 8.09 wiec stwierdziłam ze wole wybrać ten wcześniejszy żeby wytrwac do końca ;)

Mój maz ma jelitowke :( mówi ze mam iść mieszkać do rodziców żeby się nie zarazic ;)

Tren oczywiście że sobie odpuść...
dobrze że bardzo Cię alergia nie męczy i podziwiam za rower

ewka84 u nas też burza przeszła ale siedziałam w domku:)

ja nie puchnę póki co, ale dzisiaj mało chodziłam. zobaczymy jak to będzie...

reklama
Dziewczyny, ja szukałam położną z strony szpitala tam jest wykaz kto świadczy usługi okołoporodowe, wysłałam smsy do ok 10 kobiet i tylko jedna miała wolne terminy. Koleżanka radziła mi że miesiąc przed porodem wystarczy a w rzeczywistości już teraz jest za poźno, na szczęście Pani zapisała sobie mnie w grafik, to wygląda tak spotykamy się ok 20 sierpnia na godzinną wizytę+ badanie ginekologiczne. Jeżeli Ania będzie ułożona główką do dołu to podpisujemy umowę jeżeli nie to dostane wskazanie do cesarki wtedy nie mam podpisywać umowy. Pani całkiem spoko nawet namierzyłam ją w internecie na zdjęciu ;p Jeżeli któraś z was też chce w Warszawie opłacić położną to szukajcie już teraz później będzie ciężko.

Do góry