Klaudixxon
Fanka BB :)
Witajcie dziewczynyw poniedziałek byłam na usg prenatalnym- z maluszkiem wszystko ok. troszkę mam rozbieznosc między terminem z om 10.09 a z usg wyszło 6.09. dzidzia jest duża w poniedziałek miała 74 mm. ( hmm może to chłopiec )Lekarz od razu zapowiedział ze nie określi mi płci- zrobi to dopiero na połowkowym. Troszkę mnie to rozczarowało ale co ma być to bedzię
tak sobie myśle że może na nfz nie chce im się szukać
maluszek w trakcie badania cały czas podskakiwał- odbijał się jak na trampolinie, wiercił i kręcił aż się lekarz śmiał. pobrali mi też krew na test podwójny wyniki w przyszłym tyg. W tym tyg widzę poprawę przy nudnościach a wymioty przeszły już od ponad tygodnia. Jutro wizyta z wynikami u mojego gina- może odstawi mi duphaston bo ostatnio coś o tym wspominał- od przed ciąży jestem na 1 tabletce dziennie ( profilaktycznie) - swoją drogą na niej po dwoch cyklach brania zaszłam w ciaże
dziewczyny powiedzcie jak u was z ciśnieniem- ja mierzę w domu kilka razy dziennie bo miałam tendencje do skoków- jak się zdenerwuje ( jeszcze z przed ciąży). ale w domu pomiary wychodzą mi prawidłowe a jak pojdę do lekarza to tak się stresuję, ze zawsze mam podwyższone- mam syndrom białego fartucha
![]()
Właśnie jakie jeszcze badanie robisz inne niż to prenatlne? Co do ciśnienia to ja w mam bardzo niskie w domu 88/59 a jak mi mierzą w przychodni to mam idealne 120/80