reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

anyżowa

Fanka BB :)
🍁Nadchodzi nieśmiało Pani Jesień i upragnione dwie kreski⏸️ na teście w prezencie dla Nas niesie🍁🎁💜

Dzień Dobry we wrześniu, oby to był miesiąc w którym zacznie się nasza przygoda z macierzyństwem. Liczę, że pozytywne testy ciążowe posypią się jak asy z rękawa wytrawnego gracza 😁

Proszę o przestrzeganie kilku zasad na tym wątku:⚠️

1. Chcąć udzielać się na tym wątku , wpisz się proszę na testowanie ( konkretna data), bądź na ławkę rezerwowych ( kiedy nie znasz jeszcze daty testowania, albo z jakiegoś powodu jest to niemożliwe).
2. Jesteś tu nowa? Napisz kilka słów o sobie i swoich staraniach. Dziewczyny chętnie dzielą się swoimi doświadczeniami i mają przydatne tipy w temacie staraczkowym.
3. Wątek nie służy do oceny testów ciążowych osób niezapisanych.
4. Proszę o szacunek w dyskusji, empatię i niech przyświeca nam chęć pomocy. Mile widziane dzielenie się swoimi doświadczeniami w temacie starań :) i nie tylko.
5. Unikajmy rozmów nt dzieci, wiele z Nas walczy o pierwsze dziecko i jest w trakcie długiej i trudnej drogi do tego i może to być bolesne, nieprzyjemne, jest wiele innych miejsc na tym forum, gdzie można swobodnie o tym pisać.
6. Nie wierzymy w magię odpuszczenia, niepłodność to choroba i wizja wakacji, porzucenie myślenia o ciąży nie wiele tu zmieni.
7. Poniżej znajduje się kalendarz testowania we wrześniu, można też poinformować o ważnej wizycie, zabiegu, kroku w kontekście starań o ciąże.
Która z Was obchodzi urodziny? Daj znać ! Oby czekał na Ciebie wyjątkowy prezent w postaci dwóch kresek! 😻
Niech przyświecają nam cytaty: 💆‍♀️
Zawsze wydaje się, że coś jest niemożliwe, dopóki nie zostanie to zrobione👌. Nelson Mandela
Najlepszym czasem do sadzenia drzewa było 20 lat temu. Drugim najlepszym czasem jest teraz. Przysłowie chińskie - więc do dzieła dziewczyny! ✊✊, Niech to będzie metafora starań w tym miesiącu.
Największe nasze słabości leżą w rezygnacji.🌈🌈☀️ Thomas Edison
Nie możemy zmienić wiatru, ale możemy dostosować żagle💪. Dolly Parton
Do dzieła! 🥹🥰 dziewczyny😃

Testowanie we wrześniu:⏳🗓️
1.
2.
3. @izaizaiza 💔 @Pierwsze 🥰 🐒
4.
5. @Aga993 ⛔
6. @anyżowa🐒
7. @krasulkaa 🐒
8. @Patka2207 🐒@StaraStaraczka 🐒 @morticia_adams 🐒
@IlaDusia 🐒
9. @Travel92 🐒
10. @Sharley 💔 @Olcia2052 🐒 @Karolina2495 ⛔
11. @Lilayne 💜
12. @Waska0393🐒
13. @Lilli2 🐒 @klaudia16💔 @Kasienkaol 🐒
@pawik🐒
14. @Urania 🐒
15. @Karolina_123 🐒 @Olkaa93 ️️🐒
16. @spoko23 🐒
17.
18. @Roksiemi 💜
19.
20. @igunia93 🐒
21. @amusedxxx 💔 @kalina.kalina 💜
22. @Nelliel 🐒 @AnitaaP. 🐒 @Anexandra 🐒
23. @paola121214 🐒
24. @Leanne 🐒 @Mademoiselle_Nika 💜
25. @Moniaaa.a 💜
26. @ulazigzak ⛔@AnaBloom 🐒
27. @staraczka33 ⛔
28. @spekoppar_ 🐒
29. @Wolfie💜 @anyżowa ⛔
30. @Sunflowerxxx ⛔
@Bambi199027 💜
@Domi nika ⛔
@Olcia2052
@Gosia0132 ⛔

Legenda:
💜- ciąża
⛔- negatyw, cykl bezowulacyjny
🐒- okres

Ławka rezerwowych:
@annn1
@LadyCaro

@Ewi12
@Sylwkachmiel997

@Aileen31
@anela92
@Klemensa
@meryksawery
@MyszkaMiki30

@polly95
@penguinlicious

Zabieg/ wizta/ procedury:🩼💉
@paola121214 wizyta u ginekologa od niepłodności 12.09
@Leanne wizyta u immunologa 12.09
@kalina.kalina wizyta u ginekologa od niepłodności 03.09
@klaudia16 Monitoring 04.09
@paola121214 wizyta u endokrynologa 07.09
@amusedxxx Transfer 11.09
@LadyCaro wizyta w klinice niepłodności, kontrola stymulacji IVF 07.09
Podgląd stymulacji 09.09
Punkcja 16.09
@anyżowa Wizyta w klinice niepłodności przed rozpoczęciem stymulacji IVF 30.09
@StaraStaraczka wizyta u ginekologa od niepłodności 25.09
@Patka2207 Wizyta u ginekologa 18.09
@Gosia0132 Transfer 23.09
@spoko23 Punkcja 27.09

Urodziny:🥳
@igunia93 03.09
@Moniaaa.a 26.09

Rocznica ślubu 🥰:
@amusedxxx 21.09
@kalina.kalina 09.09
@AnitaaP. 30.09
@ulazigzak 25.09

We Can Do It Pittsburgh GIF by Heinz History Center

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
Pozwole sobie dołączyć na ławkę rezerwowych.

Krótko o mnie: niektórzy mogą mnie kojarzyć z forum. Udzielałam się w 2021 i 2022-2023.
Jestem po kilku wczesnych stratach, również mam za sobą późniejszą stratę w 5 mcu w okresie pandemicznym gdzie brakowało miejsc w szpitalach. Finalnie udało mi się zajść pod koniec 2022r i aktualnie za chwilę wracam do pracy po macierzyńskim.
Chciałabym zacząć starania o drugie dziecko w październiku ale chętnie już za Was potrzymam kciukasy 🤍 i sama też wkręcę się na nowo w forum 😻

Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Hejka 😄 na poprzednich kreskach nie byłam zbyt aktywna, bo w sumie nic się u mnie nie działo. Teraz już rozpoczęłam sztuczny cykl i transfer może się odbyć już koło 11 września przy dobrych wiatrach. A na testowanie zapisz mnie proszę 21 września, to będzie nasza piąta rocznica ślubu 🥹🤞🏻

Hej dziewczyny!
Pozwole sobie dołączyć na ławkę rezerwowych.

Krótko o mnie: niektórzy mogą mnie kojarzyć z forum. Udzielałam się w 2021 i 2022-2023.
Jestem po kilku wstępnych stratach, również mam za sobą późniejszą stratę w 5 mcu w okresie pandemicznym gdzie brakowało miejsc w szpitalach. Finalnie udało mi się zajść pod koniec 2022r i aktualnie za chwilę wracam do pracy po macierzyńskim.
Chciałabym zacząć starania o drugie dziecko w październiku ale chętnie już za Was potrzymam kciukasy 🤍 i sama też wkręcę się na nowo w forum 😻

Powodzenia!
ah, pamiętam Cię, a ja dalej w tym samym miejscu

reklama
Do góry