reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe chustonoszenie

my jestesmy po pierwszych wiazaniach chusty ale mamy watpliwosci co do glowki, bo nie jest ona za bardzo z tyłu podtrzymana, u Was jak to jest?

reklama
U nas w wiązaniu kangurek nasuwamy chuste na głowę małego, więc nie odchyla się. A ułożenie ma przeważnie na bok, wygodnie mu, bo szybko tak zasypia. Czasami zaśnie z nosem wbitym w mój delokt, ale spokojnie może oddychać...

Sluchajcie, ta chusta to jest cud. W sobotę Leon od 2 w nocy do 6 rano dawał czadu z kolkami. Masakra. Wczoraj z kolei już zaczął o 22-giej. Nic nie pomagalo- masaż brzuszka, cycek, bujanie/kołasynie, noszenie, odbijanie, smoczek, szumienie do ucha, zmienianie pozycji, leżenie na gołym brzuszku tatusia. No ręce zaczęły nam opadać, bo już mieliśmy wizję kolejnej nieprzespanej nocy i wymęczonego dziecka. No i wtedy przyszliśmy po rozum do glowy i zamotaliśmy chustę. Mąż przeszedł się po mieszkaniu ze dwa razy, usiadł z książką a mały uspokoił się i usnął. Później wprawdzie spał z nami w łóżku, ale wszyscy dziś wyspani i szczęśliwi.

Ja już swoją dostałam, zamówiłam na razie elastyczną za 55 zł pentelka. I jest fajna. Już się motałyśmy. Wczoraj się małej średnio podobało, dzisiaj zasnęła.

Tofilesia super, ze na Małego chusta tak pozytywnie działa! :tak: Ja muszę w końcu wybrać się do tego klubu kangura może nam też pomoże... W sobotę oglądałam zwykłą chustę od kuzynki robioną przez pewną panią w domu, 40zł... i powiem Wam, że i tak była naprawdę dobra:tak:

reklama
Do góry