reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowa mama znów spodziewa sie dzidziusia :-)

Iza musisz wejść w swój profil i otworzyć "edytuj subskrycje" :-) cieszę sie, że z bąbelkiem wszystko w porządku :yes:

reklama
Po dzisiejszej wizycie u gina zaczynam panikować, mam duży, twradniejacy brzuch dziwnie wysoko jak na ten czas ciaży plus skrócona szyjka macicy. A to zdecydowanie za wcześnie. Mam stosować luteinę dwa razy dziennie po dwie tabletki i jak nie będzie zmian mam przyjść na szybszą wizytę.
Trochę mnie lekarz wystraszył bo to jeszcze 2 miesiące:szok::szok::szok:

Gagulec najważniejsze to się nie przejmowac i miec myśli optymistyczne.BĘDZIE DOBRZE -MUSI BYC

Spokojnie, Gagulec, ja 3 ostatnie miesiące leki brałam i leżałam prawie plackiem, więc dasz radę. Tylko wiem, że Tobie będzie ciężej, bo przecież masz już Damiana do opieki, ale musisz być silna. Trzymamy kciuki za Was!

gagulec ja z Julą też tak miałam p0od koniec 6 miesiaca lekarz stwierdzil ze szyjka mocno sie skróciła, przepisał leki i kazał duzo leżeć... na kolejnej wizycie juz bylo lepiej wiec moglam odstawic tabletki- mam nadzieje ze u Ciebie tez tak bedzie

Kasiu,nie, nospy mi nie przepisał

Gagulec najważniejsze to się nie przejmowac i miec myśli optymistyczne.BĘDZIE DOBRZE -MUSI BYC
Innej opcji nie biorę pod uwagę
Spokojnie, Gagulec, ja 3 ostatnie miesiące leki brałam i leżałam prawie plackiem, więc dasz radę. Tylko wiem, że Tobie będzie ciężej, bo przecież masz już Damiana do opieki, ale musisz być silna. Trzymamy kciuki za Was!

gagulec ja z Julą też tak miałam p0od koniec 6 miesiaca lekarz stwierdzil ze szyjka mocno sie skróciła, przepisał leki i kazał duzo leżeć... na kolejnej wizycie juz bylo lepiej wiec moglam odstawic tabletki- mam nadzieje ze u Ciebie tez tak bedzie
No u mnie to jest bardzo duży problem z tym leżeniem:baffled: na początek będe musiała zrezygnować z wizyt na placu zabaw gdzie jeszcze muszę Damianowi pomóc wspinać się na niektóre zjeżdżalnie:sorry2: ale jak to wytłumaczyć smarkowi:-(

Dziewczyny popadam w paranoję chyba:zawstydzona/y: Byłam wczoraj u gina ale kazał mi przyjsć w poniedziałek( bo mimio wszytsko miałam jeszcze przed sobą dwie dawki luteiny). Ale wykorzystałam i chwilę z nim porozmawiałam- zrobił ogólny wywiad na temat mego samopoczucia ale badanie w poniedziałek. W czwartek na spacerze z Młodym musiałam co krok przystawać bo miałm takie ciągoty w dół brzucha a od wczoraj panikuje bo cos malutka bardzo słabo i rzadko mi sie rusza w brzusiu:eek: Do tej pory walczyła jak wściekła a teraz?- rano troszkę dała o sobie znać i przez cały dzień spokój. Nie wiem jak ja wytrzymam do poniedziałku:szok::szok::szok:

reklama
Gagulec, rozumiem Twój niepokój, ale miejmy nadzieję, że malutka po prostu nie ma ochoty się ruszać albo dużo śpi. Dla pewności licz ruchy i zapisuj je i jeśli masz stetoskop, to spróbuj posłuchać serduszka. Spróbuj też ją jakoś wywołać naciskając i stukając w brzuch.

Do góry