reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowa mama znów spodziewa sie dzidziusia :-)

cos nie dane mi jest spokojnie przejsc przez ta druga ciaze. bylam wczoraj u gina i dowiedzialam sie, ze mam lozysko troche za nisko. niby mam sie jeszcze niczym nie przejmowac, tylko jak to zrobic...

reklama
Iza lekarz ma racje nie stresuj się :yes: ale wiem, że łatwo się mówi. Trudno przy dwu latku się nie przemęczać, ale więcej odpoczywaj

cos nie dane mi jest spokojnie przejsc przez ta druga ciaze. bylam wczoraj u gina i dowiedzialam sie, ze mam lozysko troche za nisko. niby mam sie jeszcze niczym nie przejmowac, tylko jak to zrobic...

Iza ale co Ci lekarz powiedział? Że masz łożysko brzeżne? Przodujące? Czy tylko nisko schodzące?
Ja teraz miałam nisko schodzące ok 15 czy 17 tc a w 20tym tyg już miałam wysoko - podniosło się wraz z rosnącą macicą. Najczęściej właśnie tak się dzieje. Jeśli nie ma plamień i krwawień to niskie łożysko nie jest jeszcze powodem do żadnych zmartwień :tak: nie musisz leżeć... spokojnie czekaj na następną wizytę. Oczywiśnie nie przemęczaj się, nie podnoś, nie noś ciężkich rzeczy... ale to norma w każdej ciąży :-)

asiaKC- tylko nisko schodzace. lekarz powiedzial dokladnie to co ty napisalas i niby wiem, ze wszystko powinno wrocic do normy ale wiesz jak jest :baffled:
nie podnosic i nie nosic ciezkich rzeczy... tez wiesz jak jest.

Wiem... będzie dobrze :tak:

Na pocieszenie music dla mamy :-)
[video=youtube;Wkc9-SvqfDM]http://www.youtube.com/watch?v=Wkc9-SvqfDM&feature=related[/video]

:D

a tak w ramach nie noszenia, podnoszenia itp wczoraj dwa razy skakalam przez plot z piotrusiem po to zeby moc sie z nim dostac na plac zabaw. nie wiem jak to robia te matki, ktore druga ciaze musza lezec majac w domu male dziecko.

:D

a tak w ramach nie noszenia, podnoszenia itp wczoraj dwa razy skakalam przez plot z piotrusiem po to zeby moc sie z nim dostac na plac zabaw. nie wiem jak to robia te matki, ktore druga ciaze musza lezec majac w domu male dziecko.

:szok::szok: u mnie to by nie przeszło ja musiałam właśnie leżeć tylko ja miałam na to czas teraz nie wiem jak to by było :rofl2::baffled:

Izka mam pytanie czy ta druga sesja zdjęciowa zdążyła się odbyć??? Jak tak to gdzie można zobaczyć fotki???

:szok::szok: u mnie to by nie przeszło ja musiałam właśnie leżeć tylko ja miałam na to czas teraz nie wiem jak to by było :rofl2::baffled:

Izka mam pytanie czy ta druga sesja zdjęciowa zdążyła się odbyć??? Jak tak to gdzie można zobaczyć fotki???

ja tez się dołańczam do tego pytania i jeszcze ponawiam prosbę o fotki nowej kuchni

nie odbyla sie jeszcze. moja fryzjerka jest po prostu wieczna. a z uwagi na moj blogoslawiony stan raczej sie na nia nie zalapie. no, chyba ze odbedzie sie za jakis rok (co w gruncie rzeczy jest mozliwe).
zdjecia wam wkleje, ale jeszcze nie wykonczonej. zaraz biegne na zamkniety.

reklama
nie wiem jak to robia te matki, ktore druga ciaze musza lezec majac w domu male dziecko.
Oj ja sobie też tego nie wyobrażam:no:
Wczoraj byłam na kontroli i lekarz mnie uspokoił, ze wszystko w porządku i jeszcze tydzień i będzie można powiedzieć, że ciąża donoszona wiec muszę byc przygotowana.
Podejrzeliśmy troszkę maleństwo i psitka jak się patrzy rośnie:-D:-D Waży 2813 g- kawał baby:-D Poza tym policzyliśmy paluszki, pooglądaliśmy( i posłuchaliśmy) serduszko, kręgosłup i teraz tylko czekać i się oszczędzać.
Luteinie tez już powiedzieliśmy do widzenia.:-p

Do góry