reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
no i mój dołancza do grona wsciekłych mężów, już nie raz byłąa jazdeczka o BB, no ale nie ch spada na drzewao, ja tu uwięziona w czterech ścianach już od 3 miesięcy mam chyba prawo zawrzeć wirtualne przyjaźnie, nie ? no .

Hej, hej :)
az sie dziwnie czuje, tak dawno mnie nie bylo na BB :(
korzystam z nieobecnosci mojego malzona, zeby mi pozniej nie gadal, ze zamiast pracowac siedze na BB
a potem placze, ze nie mam czasu
i jestem zmeczona...

Witam nowe Wrzesnioweczki!

znowu makabryczna ilosc stron stworzylyscie
tzn. dla mnie makabryczna, bo nie jestem wstanie ich przejrzec :(

od poczatku mrozow kwitniemy w domu
jakos boje sie z Mala wychodzic jak jest mniej niz -10
chyba, ze jedziemy do lekarza albo na rehabilitacje ;)

a poza tym wszystko w normie
pracy mam po nos, uszy, pachy itd
ale ciesze sie, ze mam :)

zerkne chociaz na nowe watki
i koniecznie do galeryjki
a na razie
CALUJE MOCNO!

Joanka pisze:
no i mój dołancza do grona sciekłych mężów, już nie raz byłą jazdeczka o BB, no ale nie ch spada na drzewao, ja tu uwięziona w czterech ścianach już od 3 miesięcy mam chyba prawo zawrzeć wirtualne przyjaźnie, nie ? no .
podpisuje sie pod tym obiema lapami

Joanka pisze:
no i mój dołancza do grona wsciekłych mężów, już nie raz byłąa jazdeczka o BB, no ale nie ch spada na drzewao, ja tu uwięziona w czterech ścianach już od 3 miesięcy mam chyba prawo zawrzeć wirtualne przyjaźnie, nie ? no .
O właśnie!!!! To samo mu powiedziałam!!! On szkolenia, integracje, pracowe imprezki, wycieczki integracyjne i szkoleniowe... ble ble ble a ja??? pranie sprzatanie, pieluchy... no cholerka jasna!!!!

Blanusek buziaczki dla Ciebie kochaniutka, najbardziej zapracowana wrzesnióweczko!!!!

kangurki ja ma przepis na makaron
ale mocno kaloryczny ;)
na kolacje sie nie nadaje ::)

makaron chili (czasem mozna taki smakowy dostac, jest naprawde ostry i ma piekny ciemno-pomaranczowy kolor)
+ zwykly makaron (dla zlagodzenia smaku tego ostrego)
obydwa po 1/4 paczki, najlepiej swiderki
nastawiamy wode
i w tzw. miedzyczasie
otwieramy puszke pomidorow - moga byc pokrojone w czasteczki albo rozgniecione
wrzucamy do garnuszka i podgrzewamy, zeby zaczelo bulgotac
wtedy solimy, dosypujemy bazylie (wszystko do smaku)
na koniec dodajemy smietane (najlepiej kremowke, bo pieknie zgestnieje)
ugotowany makaron polewamy tymze sosem i palce lizac!!!
jesli ktos lubi (a ja uwielbiam) mozna do sosu, ktory pyka na malym ogniu dodac ser plesniowy np. lazur i dopiero potem smietane

zrobilam sie glodna...

Ineczko szczerze mowiac to prawie nic nie mielismy zorganizowane ale poszlo dosyc latwo bo wiedzielismy co i gdzie, napewno warto bylo. Teraz juz nie wyobrazam sobie zycia w Polsce. A co do bankow i urzedow to tu ludzie sa raczej mili i maja inne podejscie do czlowieka , tylko ostatnio wkurzyla mnie babka z konsulatu-zalatwiam teraz paszport dla naszego maluszka- ignorantka nic nie mozna sie dowiedziec i oczywiscie przyslali mi formularze nie te co chcialam.

Aniulka :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
spoznione ale najlepsze zyczonka dla Lukaszka z okazji miesiecznicy!

btw wyslalam Ci dzisiaj filmik, udalo Ci sie otworzyc?

reklama
baasia pisze:
Ineczko szczerze mowiac to prawie nic nie mielismy zorganizowane ale poszlo dosyc latwo bo wiedzielismy co i gdzie, napewno warto bylo. Teraz juz nie wyobrazam sobie zycia w Polsce. A co do bankow i urzedow to tu ludzie sa raczej mili i maja inne podejscie do czlowieka , tylko ostatnio wkurzyla mnie babka z konsulatu-zalatwiam teraz paszport dla naszego maluszka- ignorantka nic nie mozna sie dowiedziec i oczywiscie przyslali mi formularze nie te co chcialam.
no czyli biurokracja i ignorancja jak w Polsce... za słodko byś miała kochaniutka :D :D ;)

Do góry