reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Asiu ja już skończyłam dietke.Za wiele nie spadłam z wagi bo zaczełam podjadać wieczorami :zawstydzona/y:
Ale 4 kilo prawie spadło :rofl2:
Hmm dieta truskawkowa.Pyszna musi być :tak::tak:

Kurcze nie mam pomysłu co by tu Juli zaproponować :baffled:
A nakładka na sedes? Zawsze to jakaś nowość :confused:

Aniu to Gratuluje spadku 4 kg :tak::-):tak:a ta dieta byla taka jedno miesieczna:confused:i przerwa czy to juz koniec planow:sorry:

nakladke na kibelek mamy i uzywamy do siusiania..najgorsze co w tym calym problemie to zaczac robic bo pozniej juz jakos idzie..meczy sie wtedy biedula ale robi:-(

Ja mam nadzieje ze w te 3 tygodnie co mi pozostaly to troszke ten moj kaldun zrzuce;-):tak::-)

Lula jak znajdziesz ta dietke to podeslij...ale jezeli to problem to nie zaprzataj sobie glowy...

reklama
Czesc, Kochane! ;-)

Juz 3 raz dzisiaj siadam do komputera, zeby do Was napisac i za kazdym razem cos, a raczej ktos staje mi na przeszkodzie :baffled:

Znowu kobieca intuicja mnie nie zawiodla... po ostatnim badaniu synka (tym echu serduszka), zaczelam konczyc prace i... oczywiscie w dlugi weekend zaczelo sie...
takze jestesmy juz w komplecie ;-):tak::-):-D

Armand urodzil sie 25.05 o g. 02.10 (w 36 t.c.)
porod silami natury (uwielbiam to okreslenie, jakby samo sie wszystko zrobilo) :-p:baffled:;-)
rodzilam 28 godzin (w "wolnej chwili" opisze Wam porod)
synus dostal najpierw 9, potem 10 pkt APGAR, ale niestety okazalo sie, ze ma problemy z oddychaniem (na poczatku mysleli, ze to wody plodowe w pluckach), ale przy badaniu wyszlo, ze jest "jakas" infekcja, a po rentgenie, ze jest zapalenie pluc :-(
spedzilismy 11 dni w szpitalu :zawstydzona/y::-(
wrocilismy we wtorek, wczoraj odebralismy Ariske od Dziadkow i dzis w koncu jestesmy wszyscy razem w domu :-)

jak na razie (mam nadzieje, ze nie zapeszam) Arisa jest super starsza siostra, a przez te tesknote nawet nie okazuje zazdrosci... przynajmniej jak do tej pory...

ja jestem juz chronicznie niewyspana, bo chociaz Armand spedzil 5 pierwszych dni w inkubatorze, to bylam na normalnej sali z mamusiami i ich dziecmi, wiec spac i tak sie nie dalo :baffled:
w trakcie zaczelam walke o mleko ;-) czyli sciaganie reczne i mechaniczne
od tej pory since pod oczami juz mi nie znikaja :-p

Dziewczynki, poczytam jeszcze co u Was i ide sie chociaz na chwile polozyc, bo kregoslup mi peka :no:

BUZIAKUJE moooocnoooo!

BLANUS GRATULUJE z Całego serducha :tak::tak::tak::tak::tak:

Armand witaj na Świecie Maleńki :tak::tak::tak::tak:

Aniu to Gratuluje spadku 4 kg :tak::-):tak:a ta dieta byla taka jedno miesieczna:confused:i przerwa czy to juz koniec planow:sorry:
No nie do końca koniec :laugh2:
Nie sole potraw a jak już to ociupinke.Nie słodze nic,nawet kawe pije gołą.Czyli bez cukru i mleka.Zmieniłam zasady żywienia.
Wiele więcej warzyw,coraz mniej smażonego.
Dietke można wykupić na więcej,ale po co jak dania się powtarzają.A załapałam po prostu o co w niej chodzi.
W sumie to w tej diecie chodziło o to by nie gubić więcej niż 1kg w tydzień bo później można się spodziewać efektu jo-jo.
Ale mąż mój zrzucił prawie 8 kg,no ale on to już miał z czego :laugh2::laugh2:

Gdzieś tu Kinek się kręci :ninja2::cool2:

Antek beknął i przeprosił za to :szok:
jaki kulturalny się robi,pomyślał by kto :laugh2::laugh2:

U mnie z rana bylo cudne slonko, a jak sie pozbieralam i wyszlismy z domku to zaraz cale niebo chmurkami zaszlo i cos do teraz tego slonka nie widac :baffled:

Zrobilismy zakupy, duzo promocji dzis nam sie trafilo ;-)Jestesmy juz po obiadku (u nas dzis byly fryteczki wiosenna soroweczka i kotleciki z cielecinki i zupka pomidorowa:tak:) mam smaka na rybke ale amz nie przepada i corcia tez nie bardzo lubi wiec rzadko kupujemy. Posprzatalam troche chatke, wlasnie pije druga kawke i zbieram sie na plac zabaw. Cos nie bardzo mi ise chce z domku wychodzic. cora wola wiec chyba jednak bede musiala isc ;-)

Co do obiadkow to ja tez codziennie moglabym jesc molde ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefirek mmmmm pychota :-)

Anineczko wspolczuje bolacego zabka.
Najgorsze co moze byc jak dla mnie to bol zeba:baffled:

Jkrzymka pisze:
co do nocy hmm... chyba troche przegiełam z tym galopem na koniku :zawstydzona/y:;-) o mały włos a ząk by był

Jkrzymko u nas bylo to samo :tak:;-):-)
Z tym, ze ja nie bylam wstanie myslec racjonalnie to moj maz sie opanowal w pore :tak::-p;-):-)

Dwa pokoiki to male mieszkanko. Grunt, ze dajecie rade. Choc pewnie coraz ciasniej. Dzieci rosna i coraz wiecej miejsca potrzebuja. Myslicie o jakiejs zmianie :confused: Mieszkalismy pol roku u tesciowej. Ma dwa pokoje i nasza 4 i bylo nam dosc ciasno. Na poczatku ok ale im dluzej tym bardziej na siebie wchodzilismy i wtedy przenieslismy sie do naszego domku na 3 duze pokoje. Od razu wszyscy odetchnelismy z ulga ;-):-)

Asiu wspolczuje Julci zatwardzenia. Mialam na poczatku ciazy. Nic przyjemnego. Biedna :-(

Blanus
wielkie gratulacje dla calej Waszej rodzinki
:-):-):-):tak::tak::tak::tak::-):-):-)

Ostatnia edycja:
No nie do końca koniec :laugh2:
Nie sole potraw a jak już to ociupinke.Nie słodze nic,nawet kawe pije gołą.Czyli bez cukru i mleka.Zmieniłam zasady żywienia.
Wiele więcej warzyw,coraz mniej smażonego.
Dietke można wykupić na więcej,ale po co jak dania się powtarzają.A załapałam po prostu o co w niej chodzi.
W sumie to w tej diecie chodziło o to by nie gubić więcej niż 1kg w tydzień bo później można się spodziewać efektu jo-jo.
Ale mąż mój zrzucił prawie 8 kg,no ale on to już miał z czego :laugh2::laugh2:

Gdzieś tu Kinek się kręci :ninja2::cool2:

Antek beknął i przeprosił za to :szok:
jaki kulturalny się robi,pomyślał by kto :laugh2::laugh2:

usmialam sie z bekajacego i przepraszajacego Antka:-D:-D:-D

atak pozatym to podziwiam bo ja sol to dodaje prawie do wszystkiego..niewyobrazam sobie nie solic..
Gratuluje pozegnaniu 8kg Antosia Tacie:tak::-):tak:

Zdrowe jedzenie to podstawa:tak::-):tak:choc ja staram sie nie przeginac z tym drugim to jednak i tak zamalo zeby kg uciekaly...

a tak pozatym kolezanki z piaskownicy...znaczy sie moje kolezanki stwierdzily ze z Juli powinien byc Julek...wszedzie jej pelno..nigdzie nie zagrzeje miejsca,biega za starszymi chlopakami:szok:szczegolnie jednego sobie upatrzyla a on ja tez w sumie bo ciagle ja wola,wyglupia sie znia...jest to brat jej kolezanki i chodzi do 2 klasy:-D

jestem :-)

ale dziś się naspacerowałam .....
BLANUS GRATULUJĘ SYNKA !!!!!! :-)

Joanno jak to się mówi polak potafi .... ale patrzymy za więkrzym mieszkankiem
Luleczko jedno ciecho na jakiś czas nie zaszkodzi ;-)

Edytko, Aninaczko - bez takich prosze bo jeszcze wykrakacie :szok:
Martusiu ;-) ja też myślami byłam w niebie, dobrze że mężuś ma głowe na karku bo już byśmy mieli małą ligę w domku ;-)

Właśnie usypiałam Macka i usłyszałam: Mamusiu ale ti maś piękne włosi:-D
A chyba Wam nie pisałam jak ostatnio jadąc autobusem wykrzyknął na wido tramwaju : Jeziu! Jaki cielwony!:-D

Kupiłam sobie dziś lakier do paznokci o kolorze fuchsia provoc' genialny kolor.
Mąż sie mnie zapytał czy do paznokci u nóg są jakieś inne lakiery niż do rąk:baffled:

Idę cos ze sobą zrobić.

Dominika jeszcze się nie kwapi do lulu Korduś tez bo pospał sobie na spacerku..
Edytko Twój Maciuś tak się pieśka fajnie
moja Domka to sz, cz uwielbia podkreślać i gubi lub przestawia litery w niektórych słowa np. Pokaż mówi kopaż zamiast r mówi l no i w swoim języku czasem nawija..
kurcze dawno nie malowałam paznokci :-( kiedyś miałam ładne mocne i długie szponki i to moje naturalne a teraz połamańce buu...

reklama
Hej:-)
Ja tylko na sekundę, zameldowac się:tak:. Poczytałam was trochę i idziemy z Kamula kupic jakieś sandałki, tylko Mamusiu, zielone ze słonikiem:baffled:. Ale spoko, matka kupi pierwsze lepsze:-D

Blanus - wielkie gratulacje:rofl2:. Malutki, witaj na swiecie:tak:

Do góry