reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Moj mały update, dzisiaj nie testowałam- zgodnie z założeniem.
Ale pobolewa mnie brzuch- najpewniej z głodu, jestem na śniadanku, kawie i orzeszkach :p

Za to u corki owsiki w przedszkolu 🙈jej najlepsza przyjaciółka ma osobiście. Dlatego chciałabym podać wszystkim pyrantelum, jestem prawie pewna ze nie jestem w 🤰 jutro 11 dpo zrobię superczulego pinka aby na lajcie wziąć prochy i zdążyć z druga dawka przed kolejna owu.

Ja najbardziej przy okresie o tym myślę
. Ogólnie już jest Oki,nigdy nie zapomnę, ale żyje dalej..choć bardzo bym chciała z mężem o tym pogadać czasem,ale on jest zdania ,że się stało,i nie wracamy do tego..
Niestety większość tak mężczyzn ma 😞 mój należy do tych pośrodku. Ostatnio z nim rozmawiałam i wyszło na to że on bardzo rzadko myśli o tych dzieciach które się nie urodziły i ogólnie nie wizualizuje sobie życia. Za to ja rozmyślałam jakby to było.

Dziewczyny które biorą ten dzieciorobny magnez :D czy robilyscie jakieś badania przed, miałyście jakieś objawy niedoboru czy trochę w ciemno?

Zastanawiam się czy brać, bo biorę już:
- miovelia pro (od czerwca)
- witamina C 1000 (od tygodnia dopiero)
- witamina D (6 msc przed wakacjami, wyprowadzona na 68 i teraz od września 7000 co drugi dzień)

Co w ogole suplementujecie?
Ja biorę tylko folik od grudnia 2022 i ten magnez. A i od września Wit C profilaktycznie.

Dziewczyny które biorą ten dzieciorobny magnez :D czy robilyscie jakieś badania przed, miałyście jakieś objawy niedoboru czy trochę w ciemno?

Zastanawiam się czy brać, bo biorę już:
- miovelia pro (od czerwca)
- witamina C 1000 (od tygodnia dopiero)
- witamina D (6 msc przed wakacjami, wyprowadzona na 68 i teraz od września 7000 co drugi dzień)

Co w ogole suplementujecie?
Nordic prenatal dha
Wit c
Adek
Magnez 3 magów
jod
Cynk
Selen z doskoku
Miedź
Colostrum
Metylofolian z aliness

Brałam tez bcomplex ze względu na podwyższona homocysteine, ale wróciła do normy wiec odstawiłam

reklama
Niestety większość tak mężczyzn ma 😞 mój należy do tych pośrodku. Ostatnio z nim rozmawiałam i wyszło na to że on bardzo rzadko myśli o tych dzieciach które się nie urodziły i ogólnie nie wizualizuje sobie życia. Za to ja rozmyślałam jakby to było.
Myślę że rożnica polega na tym, że my kobiety po zrobieniu testu już jesteśmy emocjonalnie poruszone i związane z dzieciątkiem a mężczyźni emocjonalnie więź łapią dopiero w momencie pierwszego ujrzenia na żywo albo gdy czują ruchy maleństwa poprzez dotykanie brzucha. Moj tez nigdy nie poruszał tematu co by było gdyby... przytulał mnie i po prostu był w momenie gdy sytuacja się działa.

Do góry