reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Prolaktyna może mieć wpływ na okres.
Zrób sobie badania, skoro już jakieś czas nie były wykonywane.
Z drugiej strony nie wiem czy Twój okres jest napewno zbyt skąpy. Nie muszą lać się litry krwi ;)
Tak czy inaczej lepiej zrobić badania
Ja robię te badania co pół roku. Ostatnio robiłam w kwietniu. Prolaktynę miałam najniższą 6, najwyższą 13.

reklama
A jakie masz endometrium? Może po prostu mniej obfita miesiączka jest powiązana z jego grubością i mniej jest go do złuszczania? Estradiol i progestageny odpowiadają chyba za grubość endo między innymi jeśli się nie mylę.
Hm, nie pamiętam. Ale ginekolog mi mówił.

Jutro chyba zbadam DHEAS i SHBG, jak uda mi się wstać przed 7.

Bo z tego, co pamietam to do TSH trzeba odstawić biotynę na minimum 2 dni, a ja mam ją w suplementach, więc nie chcę zakłamanego wyniku.

Prolaktyna może mieć wpływ na okres.
Zrób sobie badania, skoro już jakieś czas nie były wykonywane.
Z drugiej strony nie wiem czy Twój okres jest napewno zbyt skąpy. Nie muszą lać się litry krwi ;)
Tak czy inaczej lepiej zrobić badania
Pierwszy dzień mam ogromną ilość krwi. Np. usiądę na toalecie i przez minutę leje się ze mnie krew. I tak wygląda cały pierwszy dzień. Ale może mi się faktycznie wydaje, że jest zbyt skąpo.

Pierwszy dzień mam ogromną ilość krwi. Np. usiądę na toalecie i przez minutę leje się ze mnie krew. I tak wygląda cały pierwszy dzień. Ale może mi się faktycznie wydaje, że jest zbyt skąpo.
Aaa to jak tak to chyba bym się nie doszukiwała w tym nic podejrzanego. Jak chcesz to zawsze możesz spróbować zmierzyć w ramach eksperymentu ilość korzystając z kubeczka menstruacyjnego :)

Aaa to jak tak to chyba bym się nie doszukiwała w tym nic podejrzanego. Jak chcesz to zawsze możesz spróbować zmierzyć w ramach eksperymentu ilość korzystając z kubeczka menstruacyjnego :)
Właśnie o tym myślałam, ale ja mam problem nawet z aplikacją tamponów, to nie wiem czy sobie z tym poradzę XD

Mówiąc o okresie, to od owulacji mam cały czas takie dziwne bóle jakbym miała zaraz dostać miesiączkę. Normalnie chodzę do toalety sprawdzać czy przypadkiem coś się nie porąbało i czy nic tam nie leci. Bardzo dziwne uczucie.

A mówiąc o obfitości krwawienia, to ja po urodzeniu dziecka mam o wiele bardziej skąpe miesiączki. Pierwszy dzień jest ok, dość sporo, ale później to w sumie jak kot napłakał. Endometrium było sprawdzane i jest dobrze, wiec tez nie mam pojęcia czym to u mnie jest spowodowane.

Ja właśnie wkroczyłam dzisiaj w 30 lecie i powiem Wam że weszłam w nie z pompą. Kot dostał robali, córka się zaziębiła i bang... Dostałam informację, że za miesiąc zamykają nam przedszkole więc jeśli czegoś szybko nie znajdę to córka będzie musiała wrócić do żłobka 🤷🤷
Życie zaczyna się po 30-ce!!! Jeszcze będzie pięknie!!! Wszystkiego naj, naj, naj!!! Wszystkiego czego Ci potrzeba 🌷🌷🌷🌷

A ja wracam z monitoringu i znowu potwierdziło się to, ze jest to jedyny 100% sposób na sprawdzenie czy była owulacja. Żadne bóle, śluzy, tempki, sikańce - TYLKO usg! Patrzac na załącznik - wg temperatury i pasków owu, jestem 1-2 dpo. A tu się okazało na usg dzisiaj ze mam pęcherzyk dominujący 2,5 cm i owu nie było, moze bedzie a moze nie bedzie w ogóle. Za dwa dni potworka z monitoringu - dam znać :)

Załączniki

• IMG_9901.png
    IMG_9901.png
    58,7 KB · Wyświetleń: 57
reklama
A ja wracam z monitoringu i znowu potwierdziło się to, ze jest to jedyny 100% sposób na sprawdzenie czy była owulacja. Żadne bóle, śluzy, tempki, sikańce - TYLKO usg! Patrzac na załącznik - wg temperatury i pasków owu, jestem 1-2 dpo. A tu się okazało na usg dzisiaj ze mam pęcherzyk dominujący 2,5 cm i owu nie było, moze bedzie a moze nie bedzie w ogóle. Za dwa dni potworka z monitoringu - dam znać :)

Nie ma bata za miesiec idę na monitoring.

Do góry