reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Prolaktyna może mieć wpływ na okres.
Zrób sobie badania, skoro już jakieś czas nie były wykonywane.
Z drugiej strony nie wiem czy Twój okres jest napewno zbyt skąpy. Nie muszą lać się litry krwi ;)
Tak czy inaczej lepiej zrobić badania
Ja robię te badania co pół roku. Ostatnio robiłam w kwietniu. Prolaktynę miałam najniższą 6, najwyższą 13.

reklama
A jakie masz endometrium? Może po prostu mniej obfita miesiączka jest powiązana z jego grubością i mniej jest go do złuszczania? Estradiol i progestageny odpowiadają chyba za grubość endo między innymi jeśli się nie mylę.
Hm, nie pamiętam. Ale ginekolog mi mówił.

Jutro chyba zbadam DHEAS i SHBG, jak uda mi się wstać przed 7.

Bo z tego, co pamietam to do TSH trzeba odstawić biotynę na minimum 2 dni, a ja mam ją w suplementach, więc nie chcę zakłamanego wyniku.

Prolaktyna może mieć wpływ na okres.
Zrób sobie badania, skoro już jakieś czas nie były wykonywane.
Z drugiej strony nie wiem czy Twój okres jest napewno zbyt skąpy. Nie muszą lać się litry krwi ;)
Tak czy inaczej lepiej zrobić badania
Pierwszy dzień mam ogromną ilość krwi. Np. usiądę na toalecie i przez minutę leje się ze mnie krew. I tak wygląda cały pierwszy dzień. Ale może mi się faktycznie wydaje, że jest zbyt skąpo.

Pierwszy dzień mam ogromną ilość krwi. Np. usiądę na toalecie i przez minutę leje się ze mnie krew. I tak wygląda cały pierwszy dzień. Ale może mi się faktycznie wydaje, że jest zbyt skąpo.
Aaa to jak tak to chyba bym się nie doszukiwała w tym nic podejrzanego. Jak chcesz to zawsze możesz spróbować zmierzyć w ramach eksperymentu ilość korzystając z kubeczka menstruacyjnego :)

Aaa to jak tak to chyba bym się nie doszukiwała w tym nic podejrzanego. Jak chcesz to zawsze możesz spróbować zmierzyć w ramach eksperymentu ilość korzystając z kubeczka menstruacyjnego :)
Właśnie o tym myślałam, ale ja mam problem nawet z aplikacją tamponów, to nie wiem czy sobie z tym poradzę XD

Mówiąc o okresie, to od owulacji mam cały czas takie dziwne bóle jakbym miała zaraz dostać miesiączkę. Normalnie chodzę do toalety sprawdzać czy przypadkiem coś się nie porąbało i czy nic tam nie leci. Bardzo dziwne uczucie.

A mówiąc o obfitości krwawienia, to ja po urodzeniu dziecka mam o wiele bardziej skąpe miesiączki. Pierwszy dzień jest ok, dość sporo, ale później to w sumie jak kot napłakał. Endometrium było sprawdzane i jest dobrze, wiec tez nie mam pojęcia czym to u mnie jest spowodowane.

Ja właśnie wkroczyłam dzisiaj w 30 lecie i powiem Wam że weszłam w nie z pompą. Kot dostał robali, córka się zaziębiła i bang... Dostałam informację, że za miesiąc zamykają nam przedszkole więc jeśli czegoś szybko nie znajdę to córka będzie musiała wrócić do żłobka 🤷🤷
Życie zaczyna się po 30-ce!!! Jeszcze będzie pięknie!!! Wszystkiego naj, naj, naj!!! Wszystkiego czego Ci potrzeba 🌷🌷🌷🌷

A ja wracam z monitoringu i znowu potwierdziło się to, ze jest to jedyny 100% sposób na sprawdzenie czy była owulacja. Żadne bóle, śluzy, tempki, sikańce - TYLKO usg! Patrzac na załącznik - wg temperatury i pasków owu, jestem 1-2 dpo. A tu się okazało na usg dzisiaj ze mam pęcherzyk dominujący 2,5 cm i owu nie było, moze bedzie a moze nie bedzie w ogóle. Za dwa dni potworka z monitoringu - dam znać :)

Załączniki

• IMG_9901.png
    IMG_9901.png
    58,7 KB · Wyświetleń: 54
reklama
A ja wracam z monitoringu i znowu potwierdziło się to, ze jest to jedyny 100% sposób na sprawdzenie czy była owulacja. Żadne bóle, śluzy, tempki, sikańce - TYLKO usg! Patrzac na załącznik - wg temperatury i pasków owu, jestem 1-2 dpo. A tu się okazało na usg dzisiaj ze mam pęcherzyk dominujący 2,5 cm i owu nie było, moze bedzie a moze nie bedzie w ogóle. Za dwa dni potworka z monitoringu - dam znać :)

Nie ma bata za miesiec idę na monitoring.

Do góry