reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
U mnie piersi coraz bardziej tkliwe. Co ciekawe w zeszłym cyklu nie bolały w ogóle, a w poprzednich wydaje mi się, że ten ból był inny. Teraz trochę mnie swędzą i czuję jakby mrowienie. Kiedyś już tak miałam przed 1 ciążą z raz, więc to żaden wyznacznik. Jestem bardzo ciekawa co tam się kluje 😂 Ale jutro 9 dpo to za wcześnie na domowy test 🤷🏼‍♀️

U mnie piersi coraz bardziej tkliwe. Co ciekawe w zeszłym cyklu nie bolały w ogóle, a w poprzednich wydaje mi się, że ten ból był inny. Teraz trochę mnie swędzą i czuję jakby mrowienie. Kiedyś już tak miałam przed 1 ciążą z raz, więc to żaden wyznacznik. Jestem bardzo ciekawa co tam się kluje 😂 Ale jutro 9 dpo to za wcześnie na domowy test 🤷🏼‍♀️
Ja nie zapomnę tego uczucia ciężkich i bolących piersi przy 1 ciąży;) ale byłam mniej świadoma- raczej było „racje ciach” i zobaczymy czy i co sie z tego urodzi, trafiliśmy w 1cyklu. A no i zaczęły mnie tak bolec właśnie 8dpo :) ten ból był na tyle intensywny, ze aż odnotowałam w apce, a rzadko notuje coś :p
Wiec to zawsze jakieś pozytywne tchnienie :D
Ja aktualnie takiego bólu nie mam choć chciałabym 🤣🙈

Ja nie zapomnę tego uczucia ciężkich i bolących piersi przy 1 ciąży;) ale byłam mniej świadoma- raczej było „racje ciach” i zobaczymy czy i co sie z tego urodzi, trafiliśmy w 1cyklu. A no i zaczęły mnie tak bolec właśnie 8dpo :) ten ból był na tyle intensywny, ze aż odnotowałam w apce, a rzadko notuje coś :p
Wiec to zawsze jakieś pozytywne tchnienie :D
Ja aktualnie takiego bólu nie mam choć chciałabym 🤣🙈
Napawasz nadzieją 😀 Sceptycznie podchodzę u mnie do bólu z 1 ciąży, bo wtedy byłam na duphastonie i on ogólnie dawał mi bardzo różne objawy, głównie ze strony piersi, więc to chyba takie średnio wiarygodne 😂 Te ostatnie dni czekania na @ są najgorsze. Pierwszy tydzień luz, ale potem już jest mi trudno wytrzymać z niecierpliwości :p

9dpo toż to czas na pierwsze testy;) implantacją jest od 6 do 12 dnia. Na apce ovufriend jest zakładka testy ciazowe i jest kilka 8 dpo z bladziutki’ choojocieniem :)

9dpo toż to czas na pierwsze testy;) implantacją jest od 6 do 12 dnia. Na apce ovufriend jest zakładka testy ciazowe i jest kilka 8 dpo z bladziutki’ choojocieniem :)
Mi się wydaje, że jeśli coś się zaczęło dziać, to dopiero wczoraj. Wczoraj czułam kłucia tam w dole, tak samo miałam z synem. I od tego momentu zaczęłam czuć piersi. Wczoraj i dziś też ogromne zmęczenie i naprzemiennie zimno i gorąco. Ale to też progesteron może wywoływać takie objawy :( Zastanawiam się czy chcę się jutro ewentualnie rozczarować, jeśli byloby za wcześnie 😂 Mam dwa pinki te żółte w szufladzie - płytkowe, ale mega różne opinie co do nich tu krążą.

Ostatnia edycja:
Mi się wydaje, że jeśli coś się zaczęło dziać, to dopiero wczoraj. Wczoraj czułam kłucia tam w dole, tak samo miałam z synem. I od tego momentu zaczęłam czuć piersi. Wczoraj i dziś też ogromne zmęczenie i naprzemiennie zimno i gorąco. Ale to też progesteron może wywoływać takie objawy :( Zastanawiam się czy chcę się jutro ewentualnie rozczarować, jeśli byloby za wcześnie 😂 Mam dwa pinki te żółte w szufladzie - płytkowe, ale mega różne opinie co do nich tu krążą.
Logicznie podchodząc do tematu: poczekać! :D tylko gdzie tu logika, jak chce się już i teraz 🤣 No chyba ze nie przywiazujesz do tych wczesnych testów jakiejś większej wagi jak ja z myślą ze ewentualnie tylko mogę się zaskoczyć pozytywnie 🤣😎

reklama
Oczywiscie lepiej poczekac, chociaż do 12 dpo, to juz raczej powinno byc wszystko jasne.
Jednak od początków starań, moj organizm przeszedł orzez najróżniejsze objawy i nawet te podobne do 1 ciąży, dlatego nie przywiązuje wagi do tych objawów. Jedyne co mam regularne to na 3/4 dzien po owulacji czuje przez bolące piersi jak rosnie progesteron…

Do góry