reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja właśnie wkroczyłam dzisiaj w 30 lecie i powiem Wam że weszłam w nie z pompą. Kot dostał robali, córka się zaziębiła i bang... Dostałam informację, że za miesiąc zamykają nam przedszkole więc jeśli czegoś szybko nie znajdę to córka będzie musiała wrócić do żłobka 🤷🤷
Wszystkiego co najlepsze! I oby udało się pokonać wszystkie przeszkody o których piszesz 😊

reklama
I ja dziś mogę dołączyć do grona pikowych laseczek co od jutra zaczną odliczać 8 dni 😉😉😉 seks był wczoraj, dziś to nie wiem czy coś będzie, może szybciej jutro. Świeżo przyszły testy i to aż 30 szt, obym mogła podarować resztę, którejś z Was szykującej się na uderzenie pazdziernikowe😊

Załączniki

• 20230919_104645.jpg
    20230919_104645.jpg
    280,6 KB · Wyświetleń: 41
I ja dziś mogę dołączyć do grona pikowych laseczek co od jutra zaczną odliczać 8 dni 😉😉😉 seks był wczoraj, dziś to nie wiem czy coś będzie, może szybciej jutro. Świeżo przyszły testy i to aż 30 szt, obym mogła podarować resztę, którejś z Was szykującej się na uderzenie pazdziernikowe😊
yey! 🤞🤞🤞
Obyś miała więcej cierpliwości niż Np ja 🤣

Dziewczyny, wiecie co może być przyczyną krótkich krwawień podczas okresu?

Pierwszy dzień jest bardzo krwisty, drugi już mniej, a trzeci to już tylko brązowa krew. Czwarty i piąty to samo i jest tego dość mało w dniu 3,4 i 5.

Jak wcześniej się starałam to też miałam taki okres (mam tak od odstawienia tabletek anty 3 lata temu). Konsultowałam to wtedy z ginekologiem, robiłam hormony i monitoring cyklu. Miałam normalnie owulacje, wyniki hormonów też były ok, a wtedy zrobiłam wszystkie badania z tej listy, która krąży po forum i jedynie żelazo mialam niskie, ale ferrytynę wysoką, więc ginekolog kazał mi się tym nie przejmować. Ale wtedy nie jadłam mięsa, a teraz do niego wróciłam.

Przed ciążą z synem miałam normalne krwawienia. Krwi było dużo przez pierwsze 2-3 dni. Nie wiem czy ja wtedy miałam obfite miesiączki po prostu, czy teraz coś jest nie tak.
A teraz też robiłaś badania?

A teraz też robiłaś badania?
Dziś zrobiłam prolaktynę i estradiol. Resztę hormonów zrobię w przyszłym cyklu, jeśli się nie uda znowu, bo teraz byłam u rodziców i miałam tylko tyle kasy w gotówce przy sobie, a kartą nie można było płacić. Chciałam potem iść wypłacić, ale oni już nie pobierają krwi po 10 tutaj nigdzie.

Jak wrócę do siebie to mam pakiet jeszcze wykupiony na tsh, ft3,ft4, anty-tpo.
Wyników jeszcze nie ma i pewnie będą jhtro.

Dziś zrobiłam prolaktynę i estradiol. Resztę hormonów zrobię w przyszłym cyklu, jeśli się nie uda znowu, bo teraz byłam u rodziców i miałam tylko tyle kasy w gotówce przy sobie, a kartą nie można było płacić. Chciałam potem iść wypłacić, ale oni już nie pobierają krwi po 10 tutaj nigdzie.

Jak wrócę do siebie to mam pakiet jeszcze wykupiony na tsh, ft3,ft4, anty-tpo.
Wyników jeszcze nie ma i pewnie będą jhtro.
Prolaktyna może mieć wpływ na okres.
Zrób sobie badania, skoro już jakieś czas nie były wykonywane.
Z drugiej strony nie wiem czy Twój okres jest napewno zbyt skąpy. Nie muszą lać się litry krwi ;)
Tak czy inaczej lepiej zrobić badania

reklama
Dziewczyny, wiecie co może być przyczyną krótkich krwawień podczas okresu?

Pierwszy dzień jest bardzo krwisty, drugi już mniej, a trzeci to już tylko brązowa krew. Czwarty i piąty to samo i jest tego dość mało w dniu 3,4 i 5.

Jak wcześniej się starałam to też miałam taki okres (mam tak od odstawienia tabletek anty 3 lata temu). Konsultowałam to wtedy z ginekologiem, robiłam hormony i monitoring cyklu. Miałam normalnie owulacje, wyniki hormonów też był ok, a wtedy zrobiłam wszystkie badania z tej listy, która krąży po forum i jedynie żelazo mialam niskie, ale ferrytynę wysoką, więc ginekolog kazał mi się tym nie przejmować. Ale wtedy nie jadłam mięsa, a teraz do niego wróciłam.

Przed ciążą z synem miałam normalne krwawienia. Krwi było dużo przez pierwsze 2-3 dni. Nie wiem czy ja wtedy miałam obfite miesiączki po prostu, czy teraz coś jest nie tak.
A jakie masz endometrium? Może po prostu mniej obfita miesiączka jest powiązana z jego grubością i mniej jest go do złuszczania? Estradiol i progestageny odpowiadają chyba za grubość endo między innymi jeśli się nie mylę.

Do góry