reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

No
U mnie wtedy 14 cykli, teraz dopiero 3, więc jeszcze się nie spinam, ale nadzieję mam co miesiąc, wiadomo. Wczoraj 7 dpo czułam kłucie i takie ciągnięcie na dole, delikatnie bolą mnie piersi, więc już sobie wkręcam 🤡 PCOS na szczęście mi zaniknęło po porodzie i nie wróciło :) Cykle mam 27-28 dni jak w książce, porobiłam badania w lipcu i wszystko git. Nie biorę już leków, został tylko euthyrox i teraz w trakcie starań acard. Który teraz masz cs?
To super!
U mnie 5, ale cykle 37/45 dni.. wiec miesięcy więcej 🙈 .
W tym cyklu zaczynam stymulacje i zobaczymy co z tego będzie.

reklama
Kontrolnie podstawowe zawsze można zrobić tak myślę :) Ja np. przed staraniami zrobiłam morfologię, tarczycę, usg piersi, usg t., usg tarczycy, cytologię, żelazo, ferrytynę, miałam jeszcze zrobić progesteron i badania na jelita, ale już to odłożyłam, bo miałam chwilowo dość badań :p
Ja bym zrobiła. Choćby po to żeby upewnić się, że wszystko jest w normie :)
Ja bym zrobiła. Choćby po to żeby upewnić się, że wszystko jest w normie :)
Dziękuję, potrzebowałam takich odpowiedzi❤️

Ja właśnie wkroczyłam dzisiaj w 30 lecie i powiem Wam że weszłam w nie z pompą. Kot dostał robali, córka się zaziębiła i bang... Dostałam informację, że za miesiąc zamykają nam przedszkole więc jeśli czegoś szybko nie znajdę to córka będzie musiała wrócić do żłobka 🤷🤷

Ja właśnie wkroczyłam dzisiaj w 30 lecie i powiem Wam że weszłam w nie z pompą. Kot dostał robali, córka się zaziębiła i bang... Dostałam informację, że za miesiąc zamykają nam przedszkole więc jeśli czegoś szybko nie znajdę to córka będzie musiała wrócić do żłobka 🤷🤷
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ❤️

Dziewczyny, wiecie co może być przyczyną krótkich krwawień podczas okresu?

Pierwszy dzień jest bardzo krwisty, drugi już mniej, a trzeci to już tylko brązowa krew. Czwarty i piąty to samo i jest tego dość mało w dniu 3,4 i 5.

Jak wcześniej się starałam to też miałam taki okres (mam tak od odstawienia tabletek anty 3 lata temu). Konsultowałam to wtedy z ginekologiem, robiłam hormony i monitoring cyklu. Miałam normalnie owulacje, wyniki hormonów też były ok, a wtedy zrobiłam wszystkie badania z tej listy, która krąży po forum i jedynie żelazo mialam niskie, ale ferrytynę wysoką, więc ginekolog kazał mi się tym nie przejmować. Ale wtedy nie jadłam mięsa, a teraz do niego wróciłam.

Przed ciążą z synem miałam normalne krwawienia. Krwi było dużo przez pierwsze 2-3 dni. Nie wiem czy ja wtedy miałam obfite miesiączki po prostu, czy teraz coś jest nie tak.

perła samych cudowności 💕 witam w świecie 30+ 😍😍😍
nie masz opcji na inne przedszkole?

reklama
Do góry