reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Tak tak wiem o tym.
Tylko właśnie gdybym była z 10 lat młodsza, a moje amh coraz słabsze a alkohol na pewno nie pomaga.
Choć czytałam, że np czerwone wino ma.bardzo dużo resweratolu 😀

Dlatego te rozterki.
Nie no na pewno, jak coś jest nie tak w badaniach, to nie ma nawet co się zastanawiać! :)

reklama
Jak czytam o tym że pijecie alko w trakcie starań to sama się zastanawiam czy dobrze robię, że po prostu odstawiłam takie używki i właściwie od roku to nic. A od czasu próby ivf zero, null.
A tak mi się chce...
Ja przez rok starań uważałam na wszystko...pić nie, tego nie, tamtego nie.... Po roku zaczęłam żyć. Nie mówię o tym, że piłam jakieś szalone ilości ale przestałam wszystko uzależniać od starań i potencjalnej ciąży. Teraz też pozwalam sobie na lampkę wina albo kieliszek likieru 🤷 Jedno jest ważne, jeśli ktoś ma sobie wyrzucać później, że to pewnie przez lampkę wina to lepiej z niej zrezygnować 🙂 jak nie, to smacznego 😘 i tyle

Dokładnie 🙈
Wszystko dobrze ☺️ w 2020 poszło szybciej, ale co kolejny cykl to mam takie nadzieję. Jak Twoje cykle przy PCOS ? Jakie masz jeszcze objawy ?
U mnie wtedy 14 cykli, teraz dopiero 3, więc jeszcze się nie spinam, ale nadzieję mam co miesiąc, wiadomo. Wczoraj 7 dpo czułam kłucie i takie ciągnięcie na dole, delikatnie bolą mnie piersi, więc już sobie wkręcam 🤡 PCOS na szczęście mi zaniknęło po porodzie i nie wróciło :) Cykle mam 27-28 dni jak w książce, porobiłam badania w lipcu i wszystko git. Nie biorę już leków, został tylko euthyrox i teraz w trakcie starań acard. Który teraz masz cs?

reklama
Część 🙂 na testowanie jestem zapisana jutro, ale dziejszy test nie pozostawiała złudzeń - bielsze nie będzie. Czuje na sobie oddech @, w sumie tak ma przyjść. Mam do Was pytanie. Zastanawiam się nad badaniami hormonalnymi w 3dc, tylko czy jest sens jak u mnie cykle jak w zegarku? Nie robiłam ich wcześnie i podejrzewam, że to za sprawą regularności i tego że owulacja zawsze była na monitoringu, to nie zostały mi zlecone. Nie wiem co robić, a czasu na zastanawianie mało. Podzielcie się swoją opinią 🙏

Do góry