reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Tak tak wiem o tym.
Tylko właśnie gdybym była z 10 lat młodsza, a moje amh coraz słabsze a alkohol na pewno nie pomaga.
Choć czytałam, że np czerwone wino ma.bardzo dużo resweratolu 😀

Dlatego te rozterki.
Nie no na pewno, jak coś jest nie tak w badaniach, to nie ma nawet co się zastanawiać! :)

reklama
Jak czytam o tym że pijecie alko w trakcie starań to sama się zastanawiam czy dobrze robię, że po prostu odstawiłam takie używki i właściwie od roku to nic. A od czasu próby ivf zero, null.
A tak mi się chce...
Ja przez rok starań uważałam na wszystko...pić nie, tego nie, tamtego nie.... Po roku zaczęłam żyć. Nie mówię o tym, że piłam jakieś szalone ilości ale przestałam wszystko uzależniać od starań i potencjalnej ciąży. Teraz też pozwalam sobie na lampkę wina albo kieliszek likieru 🤷 Jedno jest ważne, jeśli ktoś ma sobie wyrzucać później, że to pewnie przez lampkę wina to lepiej z niej zrezygnować 🙂 jak nie, to smacznego 😘 i tyle

Dokładnie 🙈
Wszystko dobrze ☺️ w 2020 poszło szybciej, ale co kolejny cykl to mam takie nadzieję. Jak Twoje cykle przy PCOS ? Jakie masz jeszcze objawy ?
U mnie wtedy 14 cykli, teraz dopiero 3, więc jeszcze się nie spinam, ale nadzieję mam co miesiąc, wiadomo. Wczoraj 7 dpo czułam kłucie i takie ciągnięcie na dole, delikatnie bolą mnie piersi, więc już sobie wkręcam 🤡 PCOS na szczęście mi zaniknęło po porodzie i nie wróciło :) Cykle mam 27-28 dni jak w książce, porobiłam badania w lipcu i wszystko git. Nie biorę już leków, został tylko euthyrox i teraz w trakcie starań acard. Który teraz masz cs?

reklama
Część 🙂 na testowanie jestem zapisana jutro, ale dziejszy test nie pozostawiała złudzeń - bielsze nie będzie. Czuje na sobie oddech @, w sumie tak ma przyjść. Mam do Was pytanie. Zastanawiam się nad badaniami hormonalnymi w 3dc, tylko czy jest sens jak u mnie cykle jak w zegarku? Nie robiłam ich wcześnie i podejrzewam, że to za sprawą regularności i tego że owulacja zawsze była na monitoringu, to nie zostały mi zlecone. Nie wiem co robić, a czasu na zastanawianie mało. Podzielcie się swoją opinią 🙏

Do góry