U
użytkowniczka Co
Gość
U mnie trwała 13 wcześniej.Znowu głupie pytanie. Czy faza lutealna zawsze trwa 14 dni?? Czy to może być +- 2dni??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie trwała 13 wcześniej.Znowu głupie pytanie. Czy faza lutealna zawsze trwa 14 dni?? Czy to może być +- 2dni??
Niektóre chłopy to takie durne..Serio trzymam kciuki, żeby jutro kreseczka była jeszcze mocniejszą
c_or_nelia z tymi niby żartami to ja Cię rozumiem... Mój stary czasami do córki wyjeżdża z żartami - 4letniego dziecka Mówię mu "chłopie przecież to dziecko nie wie, że ty żartujesz" On jeszcze foch, że ja się na żartach nie znam ale ja się znam tylko to dziecko nie wie o co chodzi ahh brak słów czasem na tych facetów...
Pisałyście wczoraj o Q10 i resveratrolu. Mam oba suplementy i nie mogę ich zażywać, bo wcześniej nie doczytałam, że nie wolno przy lekach rozrzedzajacych krew Tak bym chciała podrasować jajeczka no ale tymi suplami nie mogę
Czy mam jakieś objawy w 4dpo ano wrażliwe piersi i teraz się zastanawiam, czy w cyklach niestaraniowych też mam wrażliwe, czy teraz zwracam uwagę na kazdy szczegół
Głowa do góry. Sama piszesz, że to dopiero początek starań.@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie
Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.
Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .
Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Ostatnio czytałam, że za normę przyjmuje się 12-16 dniZnowu głupie pytanie. Czy faza lutealna zawsze trwa 14 dni?? Czy to może być +- 2dni??
To w takim razie moje „bezowulacyjne cykle ponad 30 dniowe” mają już 3 lata i właśnie zaczęły przedszkole Teraz co prawda mam cykle 28 dni, ale przed ciążą miałam 34-35 dni na duphastonie. Głowa do góry!@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie
Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.
Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .
Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Znam kobiety które cykli krótkich nie mają, a bez problemu w ciążę zachodziły. Wgl z tego co kojarzę to do 35dni jest normą, ale poprawcie mnie jak się mylę. Psycholog jest dobra opcja, jeśli sobie nie radzisz to szukaj pomocy u specjalistów. Trzymam kciuki by tym razem udało Ci się trafić na dobrego ginekologa@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie
Zależy od firmy, u mnie prz DL wychodzi pozytywny przez jeszcze okł 3dni.Kurcze, powiedzcie mi… czy po piku na testach owu szybko spada poziom LH, czy jakiś czas utrzymuje się tez wysoki poziom? Pik niby w sobotę wieczorem, a krechy dalej mocno czerwone i wysokie wartości
Testy owu powinno się robić teoretycznie do piku. Co się potem pokazuje na paskach jest nie ważne i nie przywiązywałabym do tego żadnej uwagiWłaśnie też miałam zapytać o testy owulacyjne Czy to normalne, że kilka dni po owulacji i spadku poziomu LH, zaczyna znowu rosnąć?
Bo już było na poziomie 0,06 a dzisiaj 0,19. Jestem 4dpo