reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Serio trzymam kciuki, żeby jutro kreseczka była jeszcze mocniejszą :)

c_or_nelia z tymi niby żartami to ja Cię rozumiem... Mój stary czasami do córki wyjeżdża z żartami - 4letniego dziecka 🤦🏼‍♀️ Mówię mu "chłopie przecież to dziecko nie wie, że ty żartujesz" 🤦🏼‍♀️ On jeszcze foch, że ja się na żartach nie znam ale ja się znam tylko to dziecko nie wie o co chodzi 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ ahh brak słów czasem na tych facetów...

Pisałyście wczoraj o Q10 i resveratrolu. Mam oba suplementy i nie mogę ich zażywać, bo wcześniej nie doczytałam, że nie wolno przy lekach rozrzedzajacych krew😒 Tak bym chciała podrasować jajeczka no ale tymi suplami nie mogę 😐

Czy mam jakieś objawy w 4dpo❓ ano wrażliwe piersi😂 i teraz się zastanawiam, czy w cyklach niestaraniowych też mam wrażliwe, czy teraz zwracam uwagę na kazdy szczegół 😂
Niektóre chłopy to takie durne..
Mój czasem też. Ehhh

Co do Q10 o resweratol, to szukaj ich w takim razie w produktach spożywczych.

@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Głowa do góry. Sama piszesz, że to dopiero początek starań.
Zrób potrzebne badania i znajdź sensownego lekarza, który wprowadzi odpowiednią diagnostykę.

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
To w takim razie moje „bezowulacyjne cykle ponad 30 dniowe” mają już 3 lata i właśnie zaczęły przedszkole ;) Teraz co prawda mam cykle 28 dni, ale przed ciążą miałam 34-35 dni na duphastonie. Głowa do góry!

Kurcze, powiedzcie mi… czy po piku na testach owu szybko spada poziom LH, czy jakiś czas utrzymuje się tez wysoki poziom? Pik niby w sobotę wieczorem, a krechy dalej mocno czerwone i wysokie wartości 😅

Znam kobiety które cykli krótkich nie mają, a bez problemu w ciążę zachodziły. Wgl z tego co kojarzę to do 35dni jest normą, ale poprawcie mnie jak się mylę. Psycholog jest dobra opcja, jeśli sobie nie radzisz to szukaj pomocy u specjalistów. Trzymam kciuki by tym razem udało Ci się trafić na dobrego ginekologa 🤞🤞🤞

Właśnie też miałam zapytać o testy owulacyjne 😂😂 Czy to normalne, że kilka dni po owulacji i spadku poziomu LH, zaczyna znowu rosnąć? 🤔🤔
Bo już było na poziomie 0,06 a dzisiaj 0,19. Jestem 4dpo

reklama
Właśnie też miałam zapytać o testy owulacyjne 😂😂 Czy to normalne, że kilka dni po owulacji i spadku poziomu LH, zaczyna znowu rosnąć? 🤔🤔
Bo już było na poziomie 0,06 a dzisiaj 0,19. Jestem 4dpo
Testy owu powinno się robić teoretycznie do piku. Co się potem pokazuje na paskach jest nie ważne i nie przywiązywałabym do tego żadnej uwagi :)

Do góry