reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Wierzcie mi, ze ja żyłam pod kamieniem i nie wiedziałam, ze testy mogą pokazać fałszywie pozytywny wynik. Dopiero tutaj się o tym dowiedziałam i gdybym wiedziała o tym, jak prawie 2 lata temu robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny, to na bank bym zrobiła ich wtedy milion dla potwierdzenia. A ja zrobiłam raptem 2- jeden wieczorem, a drugi rano 🙉 Ja się chyba więcej z tego forum dowiedziałam niż w szkole na biologii czy innym wdż-cie. To brzmi komicznie i strasznie, ale prawdziwe 😅
też tak mam 😀zawsze myślałem że testy mogą być najwyżej fałszywie negatywne

Moja mała 3letnia dziewczyneczka odkąd rozpoczęła przedszkole tydzień temu budzi mi się notorycznie o 2 w nocy :p czeka aż po nią przyjdę do pokoju i wezmę ja do nas. Tak tez robię, popracujemy nad tym jak będzie w pełni zaadoptowana w placowce. Ale ja już spać dalej nie mogę 😏🤪

Dziś, tez idealnie przed ciężkim dniem w pracy i terapia. Niestety im bliżej testowania, tym ciężej mi się skupić na czymś innym 😅

Obserwując siebie: tak tez było po raz pierwszej ciąży, pofrafie się tak zafiksowac na tym 🤰staraniu, ze nie ma życia :p jestem osoba taka gdzie wszystko musi być na 100%, gdzie lubię mieć zaplanowane.

Gdzie aktualnie było 1 podejście, a ja już na paskach owu.🙈
Gdzie już myśle „jakie będzie rozczarowanie, gdy się tym razem nie udało” 🤡
Gdzie myśle „przecież moj lekarz przeniósł gabinet 40km dalej, jeśli się uda to do kogo pójdę?”
Gdzie myśle „jak to jest być mama chłopca? Ej chyba nie umiem” :p
Czy to ukłucie w brzuchu to pozostałość po grypie jelitowej, która przechodziłam w piątek, czy może coś się dzieje?🙈

Kto jeszcze jest team #duzomysleiplanujemilionscenariuszy ? 🤣

Btw, jakiś wątek o lekarzach w Warszawie? może któraś staraczka poleci?
O tak to ja się zapisuje do teamu!!! Za dużo myślenia, wymyślania, obmyślanie i gdybania...

Moja mała 3letnia dziewczyneczka odkąd rozpoczęła przedszkole tydzień temu budzi mi się notorycznie o 2 w nocy :p czeka aż po nią przyjdę do pokoju i wezmę ja do nas. Tak tez robię, popracujemy nad tym jak będzie w pełni zaadoptowana w placowce. Ale ja już spać dalej nie mogę 😏🤪

Dziś, tez idealnie przed ciężkim dniem w pracy i terapia. Niestety im bliżej testowania, tym ciężej mi się skupić na czymś innym 😅

Obserwując siebie: tak tez było po raz pierwszej ciąży, pofrafie się tak zafiksowac na tym 🤰staraniu, ze nie ma życia :p jestem osoba taka gdzie wszystko musi być na 100%, gdzie lubię mieć zaplanowane.

Gdzie aktualnie było 1 podejście, a ja już na paskach owu.🙈
Gdzie już myśle „jakie będzie rozczarowanie, gdy się tym razem nie udało” 🤡
Gdzie myśle „przecież moj lekarz przeniósł gabinet 40km dalej, jeśli się uda to do kogo pójdę?”
Gdzie myśle „jak to jest być mama chłopca? Ej chyba nie umiem” :p
Czy to ukłucie w brzuchu to pozostałość po grypie jelitowej, która przechodziłam w piątek, czy może coś się dzieje?🙈

Kto jeszcze jest team #duzomysleiplanujemilionscenariuszy ? 🤣

Btw, jakiś wątek o lekarzach w Warszawie? może któraś staraczka poleci?
U mnie to samo! Wszystkie myśli krążą wokół jednego tematu 😅 Testuję się w czwartek/piątek i prawie że godziny odliczam do tego momentu 🤣

I chętnie też posłucham polecajek o lekarzach :))

IMG_20230911_081402.jpg

IMG_20230911_080030.jpg

Więc tak. Jutro pójdę na betę mam wolne i chciałabym wynik odczytać w domu na spokojnie a nie w popłochu pracy.
Wczoraj wieczorem zabolał mnie bardzo mocno jajnik ale trzymał parę minut. Od rana bóle miesiączkowe. Dziś 24 DC - zobaczymy jak sytuacja się rozwinie :)

Ja nadal czekam na okres. Wczoraj wieczorem zalał mnie śluz jak przy płodnych - nigdy tak nie miałam coś się organizmowi popierdoliło🫠 Na początku miałam objawy pms a dziś nic poza napierdalającym mnie lewym jajnikiem . Nie ogarniam już tego.

Mam do Was jeszcze pytanie bo zaczęłam przeglądać miejsca gdzie można zbadać nasienie i są różne opcje tego badania w sensie ilość końców pod którym jest badane . Na początek wystarczy podstawowe badanie czy coś więcej zrobić? Jak to u Was wyglada ?

reklama
Mam do Was jeszcze pytanie bo zaczęłam przeglądać miejsca gdzie można zbadać nasienie i są różne opcje tego badania w sensie ilość końców pod którym jest badane . Na początek wystarczy podstawowe badanie czy coś więcej zrobić? Jak to u Was wyglada ?
O tez mnie ten temat ciekawi. Bo moja gin ostatnio cos wspomniala, że jak sie nie uda przy 1,2 stymulacji to trzeba bedzie o tym pomyslec.

Do góry