reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Dziewczyny, cykl bezowulacyjny charakteryzuje się wysokimi czy niskimi temperaturami w pierwszej fazie? W tamtym miesiącu miałam wysoką (ok 36,8), ale teraz to przegięcie jest 🙈 ok 37,0 wczoraj myślałam że będzie już normalnie i fru dziś znowu ponad 37 🙈
Cykl bezowulacyjny charakteryzuje się tym, ze nie ma podziału pomiędzy temperaturami na niską i wysoką. Tzn w 1 fazie powinny byc niższe niż w 2 fazie. Taki wykres w bezowulacyjnym cyklu jest płaski i jednolity przez obie fazy.

Moj np trwał 20 dni i wyglądał tak.

Załączniki

• Screenshot_20230911_091217_OvuFriend.jpg
    Screenshot_20230911_091217_OvuFriend.jpg
    96,2 KB · Wyświetleń: 45
Właśnie mam teraz dylemat czy czekac na wizyte najblizsza z monitoringiem na decyzje gin czy wcześniej sama go wysłać. Z tym że właśnie sama nie wiem jak szerokie to badanie zrobić.
Mój mąż był niecierpliwy (ja też :D) i sam poszedł. Jak się zastanawiacie, to wyślij go niech, zrobi po prostu podstawowe badanie nasienia i będziecie mieć jasność :)

Cykl bezowulacyjny charakteryzuje się tym, ze nie ma podziału pomiędzy temperaturami na niską i wysoką. Tzn w 1 fazie powinny byc niższe niż w 2 fazie. Taki wykres w bezowulacyjnym cyklu jest płaski i jednolity przez obie fazy.

Moj np trwał 20 dni i wyglądał tak.
Dziękuję. Czyli muszę czekać i patrzeć jak się sytuacja rozwinie 🙈

Jak to jest z tymi L4 w ciąży? Teoretycznie ciąża sama w sobie nie jest wskazaniem do L4. Lekarz Wam sami proponowali L4, czy prosiłyście o zwolnienie? I czy nie było problemu, czy kręcono nosem?
Ja na pierwsze wizycie dostałam lekki ochrzan, że w dniu wizyty jeszcze byłam w pracy 🙈 a dlaczego ?
1) Byłam po poronieniu
2) Ciężka praca przy dużym zagrożeniu najcięższym kalibrem zakażeń szpitalnych.
Pracodawca powinien teoretycznie dostosować miejsce pracy ale u mnie nie było takiej możliwości, nie mówiąc o poziomie mobbingu 🤦

reklama
Wczoraj mnie wieczorem okropnie bolały piersi, więc mówie sobie, a nasikam. Test się wcale nie wybawił, jakby barwnik nie chciał iść dalej tylko zatrzymał się na początku, no to pomyślałam że jakiś felerny, ale się wkurzyłam bo zostały mi tylko 2, więcej nie wzięłam 😬. Zrobiłam dzisiaj powtórkę z rana i nasikałam na jeden, a zaraz lecialam z kubkiem do namiotu po ten drugi, oba z tego samego moczu, nie mam trzeciego i jest niedziela i nie mogę nasikać na nic więcej, aaa! 🥺🥺Zobacz załącznik 1565274
Gratulacje 🥰

Do góry