reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

A myślicie że istotną jest ilość moczu w kubeczku? Bo nie chciało mi się jakoś siku i miałam tam wiecie, ultra niewiele ale pomyślałam, że siku to siku xd jest jakaś szansa że jak zrobię normalny mocz tam załóżmy 4 godzinny to wynik może być inny ? Wiem że głupie pytanie ale te się zastanawiam, że może zrobiłam coś nie tak
Wydaje mi się raczej, że ważniejsze jest ile ten mocz tam "siedzi" i ile a czasu na nasycenie się tym hcg. Dlategoi z porannego moczu wychodzą mocniejsze bo mocz sobie w pęcherzu siedzi przez ładne kilka godzin (6-8) bez dostarczania do oragnozmu nowych płynów. Dlatego proponuje zrobić jutro rano :)

reklama
Jak to jest z tymi L4 w ciąży? Teoretycznie ciąża sama w sobie nie jest wskazaniem do L4. Lekarz Wam sami proponowali L4, czy prosiłyście o zwolnienie? I czy nie było problemu, czy kręcono nosem?
Ja prosiłam ze względu na charakter pracy, dużo delegacji samolotem. Chodziłam prywatnie do gin i tam też prowadziłam ciążę.

A myślicie że istotną jest ilość moczu w kubeczku? Bo nie chciało mi się jakoś siku i miałam tam wiecie, ultra niewiele ale pomyślałam, że siku to siku xd jest jakaś szansa że jak zrobię normalny mocz tam załóżmy 4 godzinny to wynik może być inny ? Wiem że głupie pytanie ale te się zastanawiam, że może zrobiłam coś nie tak
Czekaj, Ty jesteś jeszcze przed terminem miesiączki, prawda? Może za bardzo rozwodniony mocz miałaś?

Czekaj, Ty jesteś jeszcze przed terminem miesiączki, prawda? Może za bardzo rozwodniony mocz miałaś?
No w kubeczku był jasny bardzo. Ale no ja go zrobiłam gdzieś po godzinie od pierwszego sikania i temu było ultra mało. Ale pomyślałam, że może to bez znaczenia. Powtorze rano z porannego moczu. Tak jestem przed terminem bo zauważyłam, że mam niestandardowo wcześnie owulację więc od niedawna sobie dziennie sikam i czekam na cud haha a że wczoraj wyszła dosyć fajna kreska druga i to w terminie tych 4 min no to gdzieś tam człowiek miał nadzieję co nie. Ale jednocześnie się zastanawiam czy dzisiejszy test może się jeszcze zmienić 😜

@Puchatymis podejrzewam, że sytuacja jak i różne stanowiska na forum mogą powodować stres czy mętlik w głowie co robić. Zrób to co uważasz za słuszne i logiczne. To co nie będzie generowało u Ciebie dodatkowego stresu.
I bardzo dobrze wiem, że łatwo powiedzieć, a trudniej wykonać. Wszelkimi złościami, nerwami i uczuciami możesz się z nami podzielić.
Mocno wirtualnie tulę i przesyłam pokłady cierpliwości do tej sytuacji. Nadal mocno trzymając kciuki 🍀

Wczoraj mnie wieczorem okropnie bolały piersi, więc mówie sobie, a nasikam. Test się wcale nie wybawił, jakby barwnik nie chciał iść dalej tylko zatrzymał się na początku, no to pomyślałam że jakiś felerny, ale się wkurzyłam bo zostały mi tylko 2, więcej nie wzięłam 😬. Zrobiłam dzisiaj powtórkę z rana i nasikałam na jeden, a zaraz lecialam z kubkiem do namiotu po ten drugi, oba z tego samego moczu, nie mam trzeciego i jest niedziela i nie mogę nasikać na nic więcej, aaa! 🥺🥺Zobacz załącznik 1565274
Jakie cudne kreseczki. Długi jeszcze pod namiotem? Kiedy na betę?

....aktualizacja do wczorajszego dnia. No niestety - test zrobił mnie w konia. Nic , liczyłam się z tym. Póki nie ma okresu nadzieja jeszcze jest ..
To jest cos niesamowitego jak te testy potrafia oszukiwac. Myslalam ze to jest jakis mikro odstetek bez znaczenia statystycznego a tu na forum co chwila jakies hopki klocki wychodza. Coraz bardziej jestem zestresowana swoim testowaniem.
Puchatku, bardzo Ci wspolczuje tego zakrecenia ale jakos wierze mimo wszystko ze toten dzisiejszy cie oszukal, a nie wczorajsze.

reklama
Do góry