reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
....aktualizacja do wczorajszego dnia. No niestety - test zrobił mnie w konia. Nic , liczyłam się z tym. Póki nie ma okresu nadzieja jeszcze jest ..
Przykro mi. Ciekawe czy coś tam się zadziało. Tak jak Ci wczoraj pisałam dziwne, że ten o czułości 10 miał porównywalną kreskę do tego 25. Wiadomo, że test testowi nierówny, ale beta musiałby być dość konkretna, żeby wyszła na teście czułości 25. A skoro tam kreska wyszła, to analogicznie na 10 powinna być mocniejsza. Zbadaj sobie jutro betę, bo jeśli to był biochem, to może jeszcze oznaczy się jakaś konkretna wartość.

Jak to jest z tymi L4 w ciąży? Teoretycznie ciąża sama w sobie nie jest wskazaniem do L4. Lekarz Wam sami proponowali L4, czy prosiłyście o zwolnienie? I czy nie było problemu, czy kręcono nosem?
Ja mam jednego lekarza (na NFZ) który już na sam test wypisuje od ręki zwolnienie ;) Natomiast już kilka razy w LuxMedzie nie chcieli mi wypisać mimo moich przejść. Od jednego nawet usłyszałam, że "za chwilęrównie dobrze mogę dostać okres".

Przykro mi. Ciekawe czy coś tam się zadziało. Tak jak Ci wczoraj pisałam dziwne, że ten o czułości 10 miał porównywalną kreskę do tego 25. Wiadomo, że test testowi nierówny, ale beta musiałby być dość konkretna, żeby wyszła na teście czułości 25. A skoro tam kreska wyszła, to analogicznie na 10 powinna być mocniejsza. Zbadaj sobie jutro betę, bo jeśli to był biochem, to może jeszcze oznaczy się jakaś konkretna wartość.
Ja miałam testy z allegro o czułości teoretycznie 10 (pokazał kreskę dopiero po kilku dniach) i nie pokazywały nic, a na innym 25 już kreska była. Więc naprawdę różnie to jest.

....aktualizacja do wczorajszego dnia. No niestety - test zrobił mnie w konia. Nic , liczyłam się z tym. Póki nie ma okresu nadzieja jeszcze jest ..
Ja bym zrobiła betę dla pewności,z tymi testami to różnie bywa,niektóre kobiety przez takie fałszywe negatywy do 3-4 miesiąca nie wiedziały ze są w ciąży 🫣

A myślicie że istotną jest ilość moczu w kubeczku? Bo nie chciało mi się jakoś siku i miałam tam wiecie, ultra niewiele ale pomyślałam, że siku to siku xd jest jakaś szansa że jak zrobię normalny mocz tam załóżmy 4 godzinny to wynik może być inny ? Wiem że głupie pytanie ale te się zastanawiam, że może zrobiłam coś nie tak

reklama
A myślicie że istotną jest ilość moczu w kubeczku? Bo nie chciało mi się jakoś siku i miałam tam wiecie, ultra niewiele ale pomyślałam, że siku to siku xd jest jakaś szansa że jak zrobię normalny mocz tam załóżmy 4 godzinny to wynik może być inny ? Wiem że głupie pytanie ale te się zastanawiam, że może zrobiłam coś nie tak
Istotne jest to aby kierować się instrukcją dołączoną do testu. Tj zamoczyć tą "gąbkę" na czas zalecony przez producenta lub wlać tyle kropel ile producent zaleca (kasetkowe testy). Mocz 3-4h powinien być OK. Nie może być za bardzo rozwodniony.

Do góry