reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
dzień dobry dziewczyny :)
witam się po dłuższej przerwie..niestety nie miałam czasu, by się odzywać, ale starałam się podczytywać..Właśnie nadrobiłam kilkadziesiąt stron, więc od teraz powinnam być na bieżąco :p

Myszko, strasznie mi przykro, bardzo mocno trzymałam za Ciebie kciuki :(

ps. i oczywiście dziś mam 1 dc. Wiadomo, jak nie było seksow podczas owulacji, to i cionsza z tego nie będzie...

Wiesz co, nie wiem, możliwe..., ale też możliwe , że prywatnie w labie można, to już trzeba do labu zadzwonić i zapytać.
U mnie to było tak, że prywatnie na własną rękę zrobiłam sobie glukoza i insulinę i wskaźnik HOMA wyszedł wyżej niż powinien, glukoza na czczo była za wysoka- udałam się i do diabetologa i do endokrynologa z resztą badań i zlecono mi zrobienie krzywej, a że nie mam ubezpieczenia w PL to i tak musiałam zapłacić.
Na moją logikę, jeśli prywatnie i płacisz, to na własną rękę też można zrobić krzywą, ale to już lepiej się dopytać w labie.
Ja też robiłam prywatnie. W punkcie pobrań było info że krzywą robią jak się ma wynik glikozy na czczo już nie pamiętam jaki lub na zlecenie lekarza. Więc zależy pewnie od punktu.

Ja robiłam krzywą w medi za darmo z pakietu. Oczywiście musiałam o nią mocno prosić bo mimo ze miałam wszystkie objawy IO i podwyższone wyniki na czczo to ani internista ani ginekolog ani endo nie chcieli przepisać. Udało mi się dopiero po chyba trzech teleporadach dopiero wyciągnąć skierowanie. P.S - w medi nie trzeba przynosić swojego roztworu, wszystko dają na miejscu :)

reklama
Do góry