reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Nie potrzebujesz, jesli robisz prywatnie. Trzeba mieć ważną glukozę na czczo - 30 dni
To zalezy gdzie. U mnie w alabie i lux med nie trzeba mieć, przed pierwszym pobraniem robią test na szybko glukometrem (chyba tak to sie nazywa???), kropla krwi na papierek i do urządzenia. Jak jest ok to robią badania na krzywą.

reklama
Właśnie wróciłam z toalety. Miałam kroplę różowej krwi na papierze. Do tego zaczął mnie boleć brzuch, a okres powinnam mieć za 5-7 dni dopiero. Nie wiem co mam o tym myśleć.

Dziewczęta,sprowadźcie Mnie na ziemię...
21 dziec cyklu,cycki zaczynają mnie jakby parzyć, na wysokości lekko poniżej pępka jak lekko nacisnę z prawej strony czuć ból. Zaczynam sobie wszystko wkręcać, choć wiem że to nie realne...

Dziękuję za odpowiedź! :) No właśnie nic mi ten pierwszy nie powiedział, mam wrażenie, że to po prostu taki standard przy stymulacji - najpierw letrozol, później ovitrelle a na końcu jakiś progesteron. I nawet nikt nie sprawdza, czy to ma sens 😆 to tym razem posłucham tego lekarza, który mówi, żeby nie brać. To moja druga stymulacja, poprzednio brałam progesteron, to teraz spróbujmy bez 🙃
Też miałam na początku stymulację+duphaston.
Ostatnio lekarz mi powiedział, że teraz przyjmuje się, że duphaston w tych dniach bezpośrednio po zapłodnieniu, nie zwiększa szans na utrzymanie ewentualnej ciąży, że wystarczy suplementacja po pozytywnym teście, jeśli progesteron jest za nisko.

Ja też w takim korpo pracuję :) Tyle, że ja mam umowę do lipca przyszłego roku, więc wydawało by się, że to nie najlepszy moment na zachodzenie w ciążę, ale za stara jestem, żeby rok jeszcze czekać. W poprzedniej ciąży też mi się umowa kończyła i znalazłam nawet fajniejszą pracę, więc liczę, że i teraz by się udało. Niemniej deklarują, że chcieliby mnie po macierzyńskim, więc mam nadzieję nie musieć tego sprawdzać :)

Miałam tak samo 😁 Poszłam z problemem braku okresu, co utrudnia mi zajście w ciążę, a wyszłam w ciąży 🤪

Jak w załączniku. Coś jeszcze dorzucić na własną rękę?
Porównaj ceny AMH między labami, a szpitalem, bo potrafią kosmicznie się różnić 😀

ale jest napisane że pierwszy tydzień od 202. Nie rozumie tego
Beta startuje od zera, więc jeśli wyłapujesz wczesną ciążę, to wartości będą niskie. Najważniejszy jest przyrost po 48h. Wrzucisz wartości do kalkulatora i będziesz wiedziała, czy przyrasta prawidłowo. I dorzuć sobie proga, jeśli nie oznaczałaś.
Gratulacje 😊

reklama
Do góry