reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Dziewczyny wyniki już są choć miały być po południu, betaBeta-HCG total
37,60
mIU/ml
Wykres
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
> lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413 więc w sumie to nie wiem co mój wynik oznacza, muszę poczekać do pn o powtórzyć
Gratulacje ❤️🤞

Raczej o długich staraniach bym nie powiedziała.sex wtedy kiedy się ma ochotę, bez jakichkolwiek pomagaczy tzn testy owu,mierzenie temp...tylko zawsze mnie zastanawiał fakt że tyle czasu i trafić nie idzie...
Zdrowa para ma 12 miesięcy na zajście w ciąże przy regularnym współżyciu co 2-3 dni. Po 12 miesiącach u zdrowej pary zaczyna się diagnostykę. Chyba, że masz 35 lat i wzwyż to 6 miesięcy.
Jeżeli masz problemy z tarczyca, pcos itp to wiadomo, że inaczej trzeba do tego podejść.
Ale jeżeli się nie badasz i nie wiesz czy coś Ci dolega to najwyższy czas się zbadać, niezależnie czy staracie się 3,6, czy 9 miesięcy. Każda kobieta przed rozpoczęciem starań powinna się przebadać :)
Warto też przyjrzeć się stylowi życia partnera: używki, dieta, ruch, ciepłe kąpiele czy korzystanie z sauny itp. Niby nic a może obniżać znacznie jakość nasienia.
Oczywiście masz prawo do wyrażania emocji, do uczucia smutku, rozżalenia, niepewności i narzekania na całe starania. Ale to nie prowadzi do rozwiązania problemu. Trzeba zacząć działać, dowiadywać się i badać skoro chcesz dziecka.
My rozpoczęliśmy przygotowania do ciąży około 3 msc przed planowanym staraniem. Mimo, że nie ma z tego dziecka (2 poronione ciąże) to nie żałuje, że wzięliśmy się za diagnostykę przed staraniami, za zmianę stylu życia itp, bo wiem, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy.

37,60
mIU/ml
Wykres
23-40 tydzień 1600 - 49 413 więc w sumie to nie wiem co mój wynik oznacza, muszę poczekać do pn o powtórzyć
Super!!!! ❤️

Raczej o długich staraniach bym nie powiedziała.sex wtedy kiedy się ma ochotę, bez jakichkolwiek pomagaczy tzn testy owu,mierzenie temp...tylko zawsze mnie zastanawiał fakt że tyle czasu i trafić nie idzie...
Zdrowa para uprawiająca seks bez zabezpieczenia ma rok na zajście w ciąże, jesteś dopiero na początku tej drogi, więc spokojnie nic nie musi być z tobą nie tak. Jeżeli się martwisz to w takim przypadku polecam zrobić badania i zacząć diagnostykę, żeby wiedzieć jak i z czym walczyć, jeżeli wyszło by coś nie tak ;)

Ja też w takim korpo pracuję :) Tyle, że ja mam umowę do lipca przyszłego roku, więc wydawało by się, że to nie najlepszy moment na zachodzenie w ciążę, ale za stara jestem, żeby rok jeszcze czekać. W poprzedniej ciąży też mi się umowa kończyła i znalazłam nawet fajniejszą pracę, więc liczę, że i teraz by się udało. Niemniej deklarują, że chcieliby mnie po macierzyńskim, więc mam nadzieję nie musieć tego sprawdzać :)

Miałam tak samo 😁 Poszłam z problemem braku okresu, co utrudnia mi zajście w ciążę, a wyszłam w ciąży 🤪

Jak w załączniku. Coś jeszcze dorzucić na własną rękę?
Jesli resztę prywatnie chcesz dorobić to dodałabym testosteron na pewno i ft4 anty TPO anty TG.
Jeśli nie robiłaś to glukoza ,insulina, albo krzywą cukrowo- insulinową.

37,60
mIU/ml
Wykres
Gratulacje 😍

reklama
Byłam prywatnie i ode mnie nie chcieli żadnego zlecenia ;)
Okay byłam przekonana, że trzeba :D dzięki za info w takim razie
W ogóle powiem Wam, że jak się już temat uspokoi z tym moim okresem to zabieram się za pełne wykorzystywanie pakietu medycznego z pracy 😈😈😈 będę sobie upuszczała krew for fun

Do góry