reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

U mnie kiepsko...jakoś doła załapałam dziś,niby już bym mogła zatestowac,sex tylko w tym cyklu 2 razy,nie wieże w happy end ,ale jakoś z tyłu głowy sobie coś wkręcam...wkręcam sobie coś co jest nie realne.bo wiem, że nic już nie wiem.
u mnie seks aż jeden a i tak liczę na cud 😅 pamiętaj że jeden stosunek zakończony sukcesem to miliony wystrzelonych zawodników, a wystarczy przecież JEDEN 😆

reklama
Happy Friday dziewczyny :D @asia1808 trzymam kciuki za betę, o której mają być wyniki?

Jak tam Wasze plany piątkowe?
dzięki, będzie między 16-20. Generalnie kiepsko spałam bo za dużo emocji. Ale jak dziś już wstałam to na spokojnie, całkiem możliwe że ta szara kreska to nie ciąża więc trudno. Muszę trochę zmniejszyć poziom emocjonalny tego wszystkiego, tych starań bo cierpię przez to nie tylko ja, ale przekazuje złe emocje rodzinie. A nie chce tak. Najważniejsza powinna być córka i mąż, ich spokój. A jeśli chodzi o pt to przerwać chce po prostu. W pracy mam masę zadań i kolejny tydzień też taki się szykuje.

Mam już kupiony.ale jak cykl zaczęłam normalnym to tak chce skończyć, bo nie wiem czy to by miało jakiś sens zmieniać po większej połowie cyklu..nie znam się na pomiarach temp ale wydaje mi się, że jak bym zmieniła w połowie to by totalnie się wszystko rozjechało...Może i się mylę 🤷‍♀️
To jak tak uważasz, to mierz tym i tym żeby mieć porównanie w przyszłym cyklu. W sensie czy temperatury z owulacyjnego w miarę się pokrywają.

Poradźcie mi - zrobiłam dzisiaj badanie progesteronu. Jestem 7dpo. Wynik wyszedł 18,16, a zakres referencyjny na tę fazę cyklu jest do 15,19 wg tego laboratorium. Ogólnie konsultowałam się w tym cyklu u dwóch lekarzy (mam stymulowany cykl), jeden kazał mi od dzisiaj brać duphaston, bez wcześniejszego badania poziomu progesteronu. A drugi powiedział, żebym nie brała progesteronu, tylko właśnie zbadała poziom, żeby sprawdzić, czy była owulacja. I ja zgłupiałam i nie wiem, co teraz robić 😅
Dosyć skrajne zalecenia.
Może zadzwoń na teleporadę, powiedz, że robiłaś badania i dopytaj o branie tego Duphastonu.

Kilka dni temu spontanicznie umówiłam się do gina, żeby zrobić jakieś badania itp, bo jak się tak Was naczytam, to mam wrażenie, że jestem lekkoduchem i idziemy na żywioł ;) Byłam dzisiaj i zleciła mi jakieś podstawowe badania, ale też kazała po dalszą diagnostykę kierować się już do poradni leczenia niepłodności. No i m.in. kazała zrobić usg w 10 dc, ale wtedy w ogóle nie ma lekarza i umówiłam się w 11 dc. Niby monitoring trzeba zacząć w 5-10 dc. Nie znam, się, wy macie większe doświadczenie. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale mam raczej dłuższe cykle 31-32 dni. Myślicie, że jest sens na tego 11 iść, czy próbować się wstrzelić już za miesiąc?

@Chałka gratulacje :)

Ja widzę! :)
Jak najbardziej jest sens.

To jak tak uważasz, to mierz tym i tym żeby mieć porównanie w przyszłym cyklu. W sensie czy temperatury z owulacyjnego w miarę się pokrywają.
Od przyszłego już wprowadzam tylko owulacyjny.bez sensu mierzyć dwoma ,bo kompletnie nic z tego nie będę wiedziała.wystarcxy ,że już nic z tego nie wiem..🤪
Teraz tylko ten cykl chciałam skończyć tak jak zaczęłam,bo czytałam że jak się mierzy temp.to ma być cały czas ten sam termometr,żeby w połowie nie zmieniać na inny

Ja mam 35 ,mój mąż 40 .i Ja czuję większe pragnienie 2 bobo niż mój mąż, który dzieci wogole nie ma...(córka jest z poprzedniego związku)
Czyli jesteś mój rocznik :) Ja się nie czuje ani odrobinę za stara na dziecko, wręcz odwrotnie, wreszcie dojrzała do macierzyńśtwa plus w idealnej sytuacji życiowej: mąż, stała, w miare dobrze płatna praca i pewność powrotu do niej oraz przestrzeń w sercu i głowie dla nowego człowieka w moim życiu. Ale Ty masz inna stuacje, masz już małych ludzi, któzzy na Tobie polegają i więcej aspektów sprawy do rozważenia.
Happy Friday dziewczyny :D @asia1808 trzymam kciuki za betę, o której mają być wyniki?

Jak tam Wasze plany piątkowe?
Dziś urodziny mojej przyjaciółki, a u mnie w mieście jest festiwal food trucków, także po pracy idziemy z jeszcze jedną przyjaciółką się najeść jakiś dobroci, a potem na ploty :)
Jesteśmy w podobnym położeniu. Jestem dwa lata starsza , mam 3 dzieci i bez efektu staram się o 4 dziecko od 2 lat (poronienia i cp po drodze). A w tym cyklu przesadzilam chyba łącząc castagnus, olej z wiesiołka, miovelia nac , magnez-cynk-b6 albo to przypadek - ale jestem w 32 dc i nadal czekam na @. Jeśli nie przyjdzie przez weekend czas na lekarza... nie wiem co się tam zastopowało, ale mam tylko w srodku obok szyjki odrobinę krwi albo brązowy śluz od kilku dni i nic się wiecej nie rozwinęło, a temperatura miesiączkowa.

I tez mam dylematy, czy to dobrze ze chcę kolejne dziecko... czy dam sobie radę, ale nie zapowiada się.
Współczuje bardzo przejść :( W moim towarzystwie niemal nikt nie ma więcej niż 2 dzieci. Znam kilka osób z 3, ale nikogo w moim wieku z 4 i więcej. Podejrzewam, że dużo ludzi by chciało, ale się obawia, że nie podoła. Ja bym szła za głosem serca, ale ja to jestem bezdzietna lambordziara jeszcze, więc co ja tam wiem 😅

reklama
Właśnie sie zastanawiam jakie testy są polecane, bo nie chciałabym w kolejnym cyklu robić sobie takich nadziei bez potrzeby. W jeden dzień człowiek skacze z radości, juz w mysli jak to bedzie, a na drugi po wyniku bety zagadka co oszukało pink czy lab.
Mnie testy Vitam jeszcze nigdy nie oszukały 🙈

Do góry