reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Ja mam 20 DC i mam bóle podbrzusza i mocno bolące sutki. Także myślę, że dobrze trafiłam z tą owulacja (+/- 8-11 dc). Oczywiście obserwacyjnie. - moj jakkolwiek standardowy cykl to 33-36 dc. Więc nawet jak ciąży nie ma to jakieś bóle miesiączkowe się zaczęły. W tym cyklu szybko się pojawiła owu myślę, że przez biochema z poprzedniego cyklu. Niedługo idę po teścior i dam znać co tam w trawie piszczy :D
Owu masz około 10dc a cykle ponad 30 dni? To chyba coś nie gra z drugą fazą cyklu, z tego co kojarze powinna być nie dłuższa niż 16 dni.

reklama
Ja to myślałam, że w tym cyklu wytrzymam z testowaniem do końca cyklu, ale obudziałam się o 5:30 na wizytę w toalecie, a umówmy się, o 5:30 to nikt nie ma silnej woli :D
Jeszcze czekanie do rana, to ja rozumiem, ale ja jestem z tych tuuuuurbo niecierpliwych i zdarzało mi się testować o jakiejś losowej godzinie w ciągu dnia lub wieczorem 😂 I niby człowiek wie, a jednak głupia głowa robi swoje. Ale! Pierwszy test ciążowy, który zrobiłam jak zaszłam w ciąże tą udaną, zrobiłam właśnie wieczorem. Już byłam taka niespokojna, że czekanie do rana, to byłaby dla mnie katorga. Zrobiłam i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam wielką, czerwoną, drugą krechę. Ale to akurat było zrozumiałe, bo beta była już wysoka. Miałam później cały wieczór analizę w głowie co ja robiłam cały dzień i czego nie powinnam już robić wtedy, gdybym wiedziała już rano, ze jestem w ciąży. Bardzo się obwiniałam, że zrobiłam go tak późno, bo popołudniu pomagałam koleżance przy przeprowadzce i duuuuuuużo się nadźwigałam ciężkich worków z rzeczami 🙈 Dlatego teraz wole zużyć więcej testów i robić je nawet za wcześnie, niż pozniej siedzieć i się martwić czy sobie nie zaszkodzilam

Do góry