reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Ja byłam już w dwóch aptekach, w których farmaceutka była zdziwiona, że są różne czułości i nie umiała mi powiedzieć który ma jaką 🫠🫠 Swoją drogą powinno to być wyszczególnione na każdym teście na opakowaniu.
Też raz mnie spotkała taka sytuacja w aptece , powiedziałam , że poproszę 2 testy strumieniowe o czułości 10 , a Pani takie oczy na mnie , jakbym to ja urwała się z choinki🙈 nie wiedziała o co mi chodzi, niestety takie sytuacje się zdarzają, w tamtym roku jak byłam w PL tak miałam 😬😅

Miałam dostać odpowiedź na teleporadzie, do której nie doszło , ale jeden lekarz wykluczył guza nadnerczy, nadwagą może boostować androgeny, ale nie aż na taki poziom, oczywiście zalecił stracić jeszcze trochę kilo, dieta z niskim IG , bo na pewno coś to poprawi, zmniejszy IO , ale u mnie prawdopodobnie może to być genetycznie...Pcos nie mam.
Dlatego muszę znaleźć jeszcze pewnie jakąś mądrą głowę inną, poprzedni endo A byłam u 3 wspominał, że są leki na obniżenie, większość z nich ma dzialanie antykoncepcyjne, ale ponoć są jakieś, które nie blokują owulacji, ale recepty nadal na nie nie mam, więc narazie mogę tylko działać dietą i ćwiczeniami.
Też słyszałam o lekach na obniżenie, ale zawsze dodawano, że to ostateczność i nie współgra ze staraniami. W żadnym podcaście czy wpisie na insta, nie wskazano jakiejś konkretnej drogi- gdzieś tam spotkałam się z poleceniami lukrecji, palmy sabałowej czy różeńca górskiego, ale jak zaczęłam się w to wczytywać, to okazało się, że szczególnie co do pierwszych dwóch jest więcej przeciw, niż za…
Dlatego byłam ciekawa, czy endokrynolodzy mają jakieś asy w rękawach 😜

Też raz mnie spotkała taka sytuacja w aptece , powiedziałam , że poproszę 2 testy strumieniowe o czułości 10 , a Pani takie oczy na mnie , jakbym to ja urwała się z choinki🙈 nie wiedziała o co mi chodzi, niestety takie sytuacje się zdarzają, w tamtym roku jak byłam w PL tak miałam 😬😅
Często zadziwia mnie ludzka niewiedza w prostych rzeczach. Dziwie się i zastanawiam, czy to brak ciekawości czy nie mają potrzeby niektórych rzeczy wiedzieć.

Ostatnia edycja:
W ramach sprawieliwości zanim zaczęłam się starać o ciąże też nie miałam pojęcia, że testy mają różną czułość i się zdziwiłam jak się okazało, że i owszem 🙃 No, ale ja nie pracuje w aptece 😜

W ramach sprawieliwości zanim zaczęłam się starać o ciąże też nie miałam pojęcia, że testy mają różną czułość i się zdziwiłam jak się okazało, że i owszem 🙃 No, ale ja nie pracuje w aptece 😜
Wielu tematów nie zgłębiamy dopóki nas nie dotyczą 😉 ja np dziś usłyszałam, że łubin truje pszczoły. Odrazu sprawdzałam czy to prawda i się okazało totalną bzdura. Żeby nie było, zgłębiając temat znalazłam kilka informacji które mnie zaciekawiły i jestem bogatsza o nową wiedzę ☺️

Też słyszałam o lekach na obniżenie, ale zawsze dodawano, że to ostateczność i nie współgra ze staraniami. W żadnym podcaście czy wpisie na insta, nie wskazano jakiejś konkretnej drogi- gdzieś tam spotkałam się z poleceniami lukrecji, palmy sabałowej czy różeńca górskiego, ale jak zaczęłam się w to wczytywać, to okazało się, że szczególnie co do pierwszych dwóch jest więcej przeciw, niż za…
Dlatego byłam ciekawa, czy endokrynolodzy mają jakieś asy w rękawach 😜
Wygląda na to , że z tymi asami z rękawa to będzie ciężko, odsyłanie do kolejnych lekarzy, , ciężko się leczy hiperandrogenizm i równocześnie stara o ciążę, mogę podziałać od strony diety i ćwiczeń, zobaczymy co dalej z tym wszystkim będzie, mam nadzieję jeszcze na ciążę naturalną, bo jednak owulacje są, więc działamy nadal.
A jak się jeszcze jakiś czas nie będzie udawać, to będziemy szli w kierunku ivf.

A u Ciebie są duże problemy z androgenami?

Często mnie zadziwia, ludzka niewiedza w prostych rzeczach. Dziwie się i zastanawiam, czy to brak ciekawości czy nie mają potrzeby niektórych rzeczy wiedzieć.
Tak , to zadziwiające przykłady niekompetencji, jak się pracuje w danej profesji wypada się znać i raczej poszerzać swoje horyzonty, uczyć i doszkalać na ile się może.

reklama
Ja właśnie jestem w pracy i czułam jak mocno zakulo mnie od jajnika i podbrzusze. To był promieniujący ból. I oczywiście ja już sobie dodaje, że MOŻE TO COS ZNACZY. Jutro rano zrobię tescior - dzień wolny idealny dzień na dobre informacje 😁😁😁
Ja mam dzisiaj to samo 😅 czuję lekki ból jak na okres, a jestem dopiero w 19dc i już się nakręcam to może implantacja 🫣 Ale w tym cyklu mam postanowienie, że dopiero 14 dni od owu robię test, bo w poprzednim zrobiłam wcześniej. I najpierw nie było nic na teście, po jakichś 10 min doszukałam się cienia, następnego dnia już piękna biel, więc tylko więcej stresu i nerwów mi to dało 😅

Do góry