reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Ja byłam już w dwóch aptekach, w których farmaceutka była zdziwiona, że są różne czułości i nie umiała mi powiedzieć który ma jaką 🫠🫠 Swoją drogą powinno to być wyszczególnione na każdym teście na opakowaniu.
Też raz mnie spotkała taka sytuacja w aptece , powiedziałam , że poproszę 2 testy strumieniowe o czułości 10 , a Pani takie oczy na mnie , jakbym to ja urwała się z choinki🙈 nie wiedziała o co mi chodzi, niestety takie sytuacje się zdarzają, w tamtym roku jak byłam w PL tak miałam 😬😅

Miałam dostać odpowiedź na teleporadzie, do której nie doszło , ale jeden lekarz wykluczył guza nadnerczy, nadwagą może boostować androgeny, ale nie aż na taki poziom, oczywiście zalecił stracić jeszcze trochę kilo, dieta z niskim IG , bo na pewno coś to poprawi, zmniejszy IO , ale u mnie prawdopodobnie może to być genetycznie...Pcos nie mam.
Dlatego muszę znaleźć jeszcze pewnie jakąś mądrą głowę inną, poprzedni endo A byłam u 3 wspominał, że są leki na obniżenie, większość z nich ma dzialanie antykoncepcyjne, ale ponoć są jakieś, które nie blokują owulacji, ale recepty nadal na nie nie mam, więc narazie mogę tylko działać dietą i ćwiczeniami.
Też słyszałam o lekach na obniżenie, ale zawsze dodawano, że to ostateczność i nie współgra ze staraniami. W żadnym podcaście czy wpisie na insta, nie wskazano jakiejś konkretnej drogi- gdzieś tam spotkałam się z poleceniami lukrecji, palmy sabałowej czy różeńca górskiego, ale jak zaczęłam się w to wczytywać, to okazało się, że szczególnie co do pierwszych dwóch jest więcej przeciw, niż za…
Dlatego byłam ciekawa, czy endokrynolodzy mają jakieś asy w rękawach 😜

Też raz mnie spotkała taka sytuacja w aptece , powiedziałam , że poproszę 2 testy strumieniowe o czułości 10 , a Pani takie oczy na mnie , jakbym to ja urwała się z choinki🙈 nie wiedziała o co mi chodzi, niestety takie sytuacje się zdarzają, w tamtym roku jak byłam w PL tak miałam 😬😅
Często zadziwia mnie ludzka niewiedza w prostych rzeczach. Dziwie się i zastanawiam, czy to brak ciekawości czy nie mają potrzeby niektórych rzeczy wiedzieć.

Ostatnia edycja:
W ramach sprawieliwości zanim zaczęłam się starać o ciąże też nie miałam pojęcia, że testy mają różną czułość i się zdziwiłam jak się okazało, że i owszem 🙃 No, ale ja nie pracuje w aptece 😜

W ramach sprawieliwości zanim zaczęłam się starać o ciąże też nie miałam pojęcia, że testy mają różną czułość i się zdziwiłam jak się okazało, że i owszem 🙃 No, ale ja nie pracuje w aptece 😜
Wielu tematów nie zgłębiamy dopóki nas nie dotyczą 😉 ja np dziś usłyszałam, że łubin truje pszczoły. Odrazu sprawdzałam czy to prawda i się okazało totalną bzdura. Żeby nie było, zgłębiając temat znalazłam kilka informacji które mnie zaciekawiły i jestem bogatsza o nową wiedzę ☺️

Też słyszałam o lekach na obniżenie, ale zawsze dodawano, że to ostateczność i nie współgra ze staraniami. W żadnym podcaście czy wpisie na insta, nie wskazano jakiejś konkretnej drogi- gdzieś tam spotkałam się z poleceniami lukrecji, palmy sabałowej czy różeńca górskiego, ale jak zaczęłam się w to wczytywać, to okazało się, że szczególnie co do pierwszych dwóch jest więcej przeciw, niż za…
Dlatego byłam ciekawa, czy endokrynolodzy mają jakieś asy w rękawach 😜
Wygląda na to , że z tymi asami z rękawa to będzie ciężko, odsyłanie do kolejnych lekarzy, , ciężko się leczy hiperandrogenizm i równocześnie stara o ciążę, mogę podziałać od strony diety i ćwiczeń, zobaczymy co dalej z tym wszystkim będzie, mam nadzieję jeszcze na ciążę naturalną, bo jednak owulacje są, więc działamy nadal.
A jak się jeszcze jakiś czas nie będzie udawać, to będziemy szli w kierunku ivf.

A u Ciebie są duże problemy z androgenami?

Często mnie zadziwia, ludzka niewiedza w prostych rzeczach. Dziwie się i zastanawiam, czy to brak ciekawości czy nie mają potrzeby niektórych rzeczy wiedzieć.
Tak , to zadziwiające przykłady niekompetencji, jak się pracuje w danej profesji wypada się znać i raczej poszerzać swoje horyzonty, uczyć i doszkalać na ile się może.

reklama
Ja właśnie jestem w pracy i czułam jak mocno zakulo mnie od jajnika i podbrzusze. To był promieniujący ból. I oczywiście ja już sobie dodaje, że MOŻE TO COS ZNACZY. Jutro rano zrobię tescior - dzień wolny idealny dzień na dobre informacje 😁😁😁
Ja mam dzisiaj to samo 😅 czuję lekki ból jak na okres, a jestem dopiero w 19dc i już się nakręcam to może implantacja 🫣 Ale w tym cyklu mam postanowienie, że dopiero 14 dni od owu robię test, bo w poprzednim zrobiłam wcześniej. I najpierw nie było nic na teście, po jakichś 10 min doszukałam się cienia, następnego dnia już piękna biel, więc tylko więcej stresu i nerwów mi to dało 😅

Do góry