reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Zrób na spokojnie jutro test i powtórz bete. Bardzo dziwne, że bata niska, a test pozytywny, może coś rzeczywiście poszło źle w laboratorium...?

Dziewczyny ja z pytaniem: umawiam się do ginekologa na kontrole, ale gdybym przypadkiem była w ciąży (testuje 10, to chciałabym, żeby ta wizyta mogła już ptwierdzić ciąże na USG. Ostatnia miesiączka 13.08, cykle mam 28 dniowe. Dobrych lekarzy mam dostępnych najwcześniej 2 października, czyli już w 8 tygodniu. Wcześniej mogę się udać do takich, u których nie chciałabym prowadzić ciąży (Lux med, niestety mamy ogarniczoną ilość sensownych lekarzy w moim mieście).

I teraz nie wiem, iść w potencjalnie 6 tygodniu do byle kogo, żeby potwierdzić ciąże, czy czekać do tego 2 padziernika? Czy jeśli pójdę do pierwszego lepszego lekarza, to musi on zostać moim lekarzem prowadzącym, czy mogę sobie wybrać innego? Czy ktoś wie jak się to odbywa?
Z tego co kojarze jak dziewczyny tutaj piszą to ciąże możesz prowadzić u paru lekarzy jednocześnie i nikomu nic do tego ;) ja mam co miesiąc umówiona wizytę w luxmedzie do sensownego ginekologa tak na potencjalnie 6-7tydzień i tylko przekładam jak dostaje okres, ale czy ewentualna ciąże bym tam prowadziła to nie wiem 🤷🏼‍♀️ na pewno wyciągałabym jak najwiecej z pakietu jaki mam, więc wizyta u tamtejszego gina nie zaszkodzi według mnie, a zawsze można iść skonsultować gdzie indziej :)

reklama
Zdarza się ale bardzo rzadko ja miałam betę 2.0 i dzien wcześniej negatywny test a dwa dni później lekka kreska na teście i beta już pozytywna .
Z tego co kojarzę to chyba też już była tutaj sytuacja taka, że wartość bety była podana konkretnie, ale nadal poniżej 5, a po 48h już była ciążowa :) więc może jest to jakiś trop 😅

Bylam wczoraj po pracy na becie i dziwna sytuacja testy pokazują mi dwie kreski, a w tescie z krwi beta wysza 0,7 mIU/ml wiec mało. Nie wiem czy przez to że ze pielęgniarka miala problem z pobraniem krwi i grzebala mi igłą 10 min i moze cos zle pobrała, czy o co chodzi. A tak sie juz wczoraj cieszyłam tym pozytywnym testem i dzis rano. A tu klops za 30 min pojawily mi sie wyniki z lab.
Bardzo dziwna sytuacja.
Zrobiłabym jeszcze 1 test, jak beta rośnie to będzie widać lepiej i ja zadzwoniłabym do laboratorium z pytaniem czy mogą powtórzyć to badanie z tej próbki krwi. Oni je przetrzymują ileś tam czasu, tłumacząc że testy wychodzą, a z krwi taki wynik. Mi tak powtarzali badanie proga. Nie było problemu.

Zrób na spokojnie jutro test i powtórz bete. Bardzo dziwne, że bata niska, a test pozytywny, może coś rzeczywiście poszło źle w laboratorium...?

Dziewczyny ja z pytaniem: umawiam się do ginekologa na kontrole, ale gdybym przypadkiem była w ciąży (testuje 10, to chciałabym, żeby ta wizyta mogła już ptwierdzić ciąże na USG. Ostatnia miesiączka 13.08, cykle mam 28 dniowe. Dobrych lekarzy mam dostępnych najwcześniej 2 października, czyli już w 8 tygodniu. Wcześniej mogę się udać do takich, u których nie chciałabym prowadzić ciąży (Lux med, niestety mamy ogarniczoną ilość sensownych lekarzy w moim mieście).

I teraz nie wiem, iść w potencjalnie 6 tygodniu do byle kogo, żeby potwierdzić ciąże, czy czekać do tego 2 padziernika? Czy jeśli pójdę do pierwszego lepszego lekarza, to musi on zostać moim lekarzem prowadzącym, czy mogę sobie wybrać innego? Czy ktoś wie jak się to odbywa?
Możesz spokojnie iść sobie potwierdzić ciąże u innego lekarza, a później prowadzić u swojego. Ten lekarz nie musi Ci zakładać karty ciąży na pierwszej wizycie. Mój np zalozyl mi dopiero przed 10 tygodniem ☺️

Z tego co kojarze jak dziewczyny tutaj piszą to ciąże możesz prowadzić u paru lekarzy jednocześnie i nikomu nic do tego ;) ja mam co miesiąc umówiona wizytę w luxmedzie do sensownego ginekologa tak na potencjalnie 6-7tydzień i tylko przekładam jak dostaje okres, ale czy ewentualna ciąże bym tam prowadziła to nie wiem 🤷🏼‍♀️ na pewno wyciągałabym jak najwiecej z pakietu jaki mam, więc wizyta u tamtejszego gina nie zaszkodzi według mnie, a zawsze można iść skonsultować gdzie indziej :)
Ciąże chciałabym prowadzić w luxmedzie, bo mają kilku bardzo dobrze ocenianych i sensownych lekarzy u mnie, ale u żadnego, który jest teraz dostępny. Także mam opcje:

1. iść w 6 tygodniu żeby potwierdzić ciąże do przypadkowego lekarza, u którego nie będę chciała prowadzić ciąży (tylko nie wiem czy pierwszy lekarz musi być moim lekarzem prowadzącym według lux medu, byłoby to dziwne, no ale oni są dziwni :D )
2. czekać do 8 tygodnia na termin do bardzo sensownej lekarki, u ktorej ciąże potencjalnie chciałabym prowadzić

Bylam wczoraj po pracy na becie i dziwna sytuacja testy pokazują mi dwie kreski, a w tescie z krwi beta wysza 0,7 mIU/ml wiec mało. Nie wiem czy przez to że ze pielęgniarka miala problem z pobraniem krwi i grzebala mi igłą 10 min i moze cos zle pobrała, czy o co chodzi. A tak sie juz wczoraj cieszyłam tym pozytywnym testem i dzis rano. A tu klops za 30 min pojawily mi sie wyniki z lab.
Jeśli faktycznie miałabyś tak niski poziom bety, to moim zdaniem nie wyszłaby kreska na teście. A u Ciebie wychodzi, więc coś musi być na rzeczy. Powtorzylabym po prostu badanie

Cześć dziewczyny, miłego dnia :)

Mam pytanie do tych, które biorą acard. Czy boli Was głowa? Wydaje mi się, że ktoś pisał, że migreny minęły lub się zmniejszyły? A ja mam wrażenie, że mnie częściej boli głowa i nie wiem czy to nie od acardu, bo nic nowego nie biorę
Hej,
Ja m.in. biorę acard na zmniejszenie napadów migrenowych i u mnie działa pozytywnie:). Ale.. teraz jest taki miszmasz pogodowy że słyszę już od kilku osób że często boli ich glowa, ostatnio prawie codziennie. Może coś w tym jest.

Ciąże chciałabym prowadzić w luxmedzie, bo mają kilku bardzo dobrze ocenianych i sensownych lekarzy u mnie, ale u żadnego, który jest teraz dostępny. Także mam opcje:

1. iść w 6 tygodniu żeby potwierdzić ciąże do przypadkowego lekarza, u którego nie będę chciała prowadzić ciąży (tylko nie wiem czy pierwszy lekarz musi być moim lekarzem prowadzącym według lux medu, byłoby to dziwne, no ale oni są dziwni :D )
2. czekać do 8 tygodnia na termin do bardzo sensownej lekarki, u ktorej ciąże potencjalnie chciałabym prowadzić
Jak jesteś niecierpliwa to się zapisz to pierwszego lepszego :p I nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w mieście bardzo często można złapać terminy w luxmedzie last minute, więc jak Ci bardzo zależy to sprawdzaj sobie nawet codziennie :)

reklama
Zdarza się ale bardzo rzadko ja miałam betę 2.0 i dzien wcześniej negatywny test a dwa dni później lekka kreska na teście i beta już pozytywna .

Ja nie robiłam testu, ale też jestem tym zabawnym przypadkiem wykrycia ciąży wręcz od implantacji bo moja beta była 1.4, a już 2 dni później 30.
Ale mimo wszystko test ciemniał z dnia na dzień, dodatkowo nasze bety były RÓWNE, a znając forum mało kto zauważa przy swoim wyniku znak mniejszości <

testy.jpg

Do góry