reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja dołożyłam sobie jeszcze wizytę u dentysty, skoro już dostałam ten okres, bo w weekend zaczął boleć mnie ząb, a wiadomo, ze do ciąży trzeba mieć wyleczone zęby. I znów udało sie na NFZ dostać. Zamierzam teraz wykorzystac trochę ten nasz fundusz zdrowia, bo całą ciąże prowadziłam prywatnie, płaciłam za wszystkie badania kupe kasy, dziecko tez leczę ciagle prywatnie, to chyba należy mi sie coś od tego państwa teraz 😂

reklama
Ja dołożyłam sobie jeszcze wizytę u dentysty, skoro już dostałam ten okres, bo w weekend zaczął boleć mnie ząb, a wiadomo, ze do ciąży trzeba mieć wyleczone zęby. I znów udało sie na NFZ dostać. Zamierzam teraz wykorzystac trochę ten nasz fundusz zdrowia, bo całą ciąże prowadziłam prywatnie, płaciłam za wszystkie badania kupe kasy, dziecko tez leczę ciagle prywatnie, to chyba należy mi sie coś od tego państwa teraz 😂
Zazdroszczę terminów na NFZ

Zazdroszczę terminów na NFZ
Oj z tym nie jest też tak kolorowo. Obdzwoniłam dziś całe miasto i padały różne terminy- od miesiąca oczekiwania, aż do listopada nawet. Ja tez mieszkam w niewielkim mieście, wiec czasem się udaje coś znaleźć, ale trzeba było duuuużo podzwonić. No i wiadomo- ci najbardziej polecani lekarze u nas nie przyjmują nawet na NFZ 🫣

Trzymam kciuki za wyniki. 🍀 To oczekiwanie na betę jest stresujące i nic nie możemy z tym zrobić niestety. Powinni wymyślić jakiś magiczny sposób na szybsze badanie, żeby nie dostarczać stresu ludziom! 🙈
Wnioskuję o usługę - beta na cito wynik w 30 min (czyli zdarzysz wrócić do domu i zaparzyć kawę, a wyniki już na Twoim koncie pacjenta)

Wow. Ja nawet prywatnie ostatnio czekałam z dwa tygodnie. A nfz terminy na luty 😂

Wnioskuję o usługę - beta na cito wynik w 30 min (czyli zdarzysz wrócić do domu i zaparzyć kawę, a wyniki już na Twoim koncie pacjenta)
Oooo tak! To by było zbawienne dla wszystkich zestresowanych kobiet ❤️
Wow. Ja nawet prywatnie ostatnio czekałam z dwa tygodnie. A nfz terminy na luty 😂
To ja nie chce wiedzieć co to będzie za dentysta, skoro miał termin wolny już na jutro. A ginekolog- na kiedy chce 😂

Ja, odpukać, jestem takim pacjentem, że przy mnie dentyści by zbankrutowali. Nie mam ani jednej plomby. Chodzę tylko na higienizację i przegląd :)
To jak mój mąż. Mam nadzieje, ze dzieci będą po nim dziedziczyć te zdrowe i proste uśmiechy, bo moje, mimo że nie są naprawdę jakieś mocno zaplombowane, to lubi raz na kilka lat się popsuć jakiś jeden ząb 😞 Do tego ja nosiłam aparat na zęby przez prawie 3 lata i niestety po zdjęciu mi się znów trochę rozeszły.

reklama
Ja zaś mam zęby straszne… na kromce chleba potrafię złamać 🤦‍♀️ ale właśnie chodzę 2x w miesiącu i idę w czwartek zrobić ostatniego i mam spokój! Oby za pół roku iść tylko na kontrolę co mi się nigdy nie zdarzyło żeby wyjść bez żadnej roboty 🤣 Okazało się, ze zwolniła się wizyta na 15:50 do ginekologa zamiast na 20 także jadę! Jaram się 🤣 gorzej jak nic nie urosło albo nie z tej strony, z której powinno 🤣

Do góry