reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama

Wartość
FlagowanieJednostkaZakres prawidłowy
TSH0,128µU/mlpoza ciążą: 0,270 - 4,200 ciąża: 1 trymestr: 0,009 - 3,180 2 trymestr: 0,050 - 3,440 3 trymestr: 0,110 - 3,530 Zakresy referencyjne dla kobiet w ciąży zostały wprowadzone w oparciu o zalecenia Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego; Endokrynologia Polska 2021;72 (5)
Progesteron16,00ng/mlfaza folikularna 0,20 - 1,50 faza owulacyjna 0,80 — 3,00 faza lutealna 1,70 — 27,00 postmenopauza 0,10 - 0,80
Beta HCG44,7
Gratulacje 🥰🥰

ja kiedyś jeden cykl miałam lamette ale na mnie nie działała i biegunek też nie miałam 😉
Ja czuje mega jajnik ten z jajowodem drożnym. Może coś się dzieje 😬 w poniedziałek mam wizytę u ginekologa i zobaczymy co i jak i kiedy ewentualnie zastrzyk i seksy 😎 Bylebym się nie 💩 podczas igraszek po tej lametcie 🤣🤣🤣

Ja czuje mega jajnik ten z jajowodem drożnym. Może coś się dzieje 😬 w poniedziałek mam wizytę u ginekologa i zobaczymy co i jak i kiedy ewentualnie zastrzyk i seksy 😎 Bylebym się nie 💩 podczas igraszek po tej lametcie 🤣🤣🤣
może rośnie tam jakieś stadko pęcherzyków 😊 trzymam kciuki. U mnie niestety lametta nie działa i nawet pęcherzyki nie rosły, na mnie działa super Clostilbegyt.

Właśnie wróciłam z urodzin i ilość wkurzających sytuacji była chyba za duża jak na jeden dzień. Najłagodniejszym było ciągłe dopytywanie o to dlaczego nie pije alkoholu i ciągłe wymuszanie. No dlaczego? No chociaż kieliszeczka. No spróbuj cytrynowej, przecież taka pyszna, słabiutka, słodziutka.
Ale przegięciem było uwaga… najgorszy tekst od najgorszej osoby (ale niestety nie można wybierac sobie gości na czyichś urodzinach). „A Ty w ciąży nie jesteś znów? Bo taki brzuszek masz większy”. Dzięki, wcale nie dlatego, że mój brzuch po poprzedniej ciąży nie wrócił do siebie i mocno rozeszły mi się mięśnie brzucha. Aaaah.. czasem milczenie jest złotem. Jeszcze usłyszeć coś takiego podczas starań, to aż się człowiek gotuje. 🫣

może rośnie tam jakieś stadko pęcherzyków 😊 trzymam kciuki. U mnie niestety lametta nie działa i nawet pęcherzyki nie rosły, na mnie działa super Clostilbegyt.
Ja już raz miałam lamettę i była CP :( no ale teraz wiemy, ze drugi jajowod drożny także mam ogromną nadzieję..

reklama
Do góry