reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Dziewczyny,proszę powiedzcie mi jedna rzecz...dziś temp spadła do 36,3...dość boli podbrzusze,podejrzewam że to już owulacja ,bo i sluz zrobił się ciągnący,,czy jak za tydzień zrobię proga to będzie wiadomo że owulacja była,pęcherzyk peknol,czy tylko ,że owulacja była?

reklama
Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałam że przy staraniach nie powinno się tyle sex uprawiać (np 2 razy dziennie)bo osłabia to plemniki i może kiedyś nadążyć z produkcją spermy...ale tak jak mówię,tylko tak czytalam
Oj to trzeba się hamować 😆 nie ma co przesadzić, jak widać co za dużo to niezdrowo. Tak co drugi dzień będzie musiał wystarczyć.

Oj to trzeba się hamować 😆 nie ma co przesadzić, jak widać co za dużo to niezdrowo. Tak co drugi dzień będzie musiał wystarczyć.
Mi teraz z tyłu głowy pojawiła się myślałam ci jak plemniki słabe i np nie są wstanie przeżyć np 30 h ,więc by musiał by być sex codziennie,,....chyba mi się nudzi i za dużo myślę...a tak serio to nie wiem jakie mój mąż ma nasienie ,czy dobre czy słabe....
Ale on ostatnio mi stwierdził, że u niego to jeden złoty strzał i ciąża na 100% 🤪

Wartość
FlagowanieJednostkaZakres prawidłowy
TSH0,128µU/mlpoza ciążą: 0,270 - 4,200 ciąża: 1 trymestr: 0,009 - 3,180 2 trymestr: 0,050 - 3,440 3 trymestr: 0,110 - 3,530 Zakresy referencyjne dla kobiet w ciąży zostały wprowadzone w oparciu o zalecenia Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego; Endokrynologia Polska 2021;72 (5)
Progesteron16,00ng/mlfaza folikularna 0,20 - 1,50 faza owulacyjna 0,80 — 3,00 faza lutealna 1,70 — 27,00 postmenopauza 0,10 - 0,80
Beta HCG44,7
Gratulacje! Rośnijcie zdrowo 🥰

Tak - nagatyw, ale później i tak dostałam okres w ciągu dnia, więc stracone 7 zł 😉
I jednocześnie wpisać na testowanie 28.09.
Nieśmiało się przywitam. Podczytywałam Poprzednie watki ale chyba juz czas się ujawnić. O kolejne dziecko staramy się dopiero od 2 cykli, testować będę 12 września. Ale ja juz stara jestem bo 37 lat. I chyba mój zegar biologiczny zaczął dawać mi znaki że to już powolutku koniec bo od kilku miesięcy intensywnie myślę o dziecku.
Jejku też mam 37 lat, więc nawet tak nie mów 🤪 Będę trzymać kciuki 🙂
Chyba dziś jakaś zła aura jest, bo mój mąż tez mnie trochę poddenerwował. Proszę się, żeby się szykował, bo jedziemy dziś na urodziny, a jak córa wstanie z drzemki, to nie będzie czasu na jego salony piękności, bo od razu wsiadamy w auto. A on co? Poszedł spać, bo on jak małe dziecko czasem, tez wymaga drzemki. No gościu… 😒
A mi dziś pęka głowa i trochę mnie to smuci, bo ból głowy pojawia mi sie zazwyczaj na nadchodzący okres. Byle wytrwać do środy, testuje i zobaczymy..
Jakbym swojego widziała, dziś też wyjeżdżaliśmy i mówiłam że chce wyruszyć o 7:00. Wstał 6:30, najpierw pił kawę, później srał i ostatecznie tyle się zbierał, że pojechaliśmy o 8:30 🙄

Wartość
FlagowanieJednostkaZakres prawidłowy
TSH0,128µU/mlpoza ciążą: 0,270 - 4,200 ciąża: 1 trymestr: 0,009 - 3,180 2 trymestr: 0,050 - 3,440 3 trymestr: 0,110 - 3,530 Zakresy referencyjne dla kobiet w ciąży zostały wprowadzone w oparciu o zalecenia Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego; Endokrynologia Polska 2021;72 (5)
Progesteron16,00ng/mlfaza folikularna 0,20 - 1,50 faza owulacyjna 0,80 — 3,00 faza lutealna 1,70 — 27,00 postmenopauza 0,10 - 0,80
Beta HCG44,7
CUDOWNIE! Bardzo się cieszę, rośnijcie zdrowo!

Mi teraz z tyłu głowy pojawiła się myślałam ci jak plemniki słabe i np nie są wstanie przeżyć np 30 h ,więc by musiał by być sex codziennie,,....chyba mi się nudzi i za dużo myślę...a tak serio to nie wiem jakie mój mąż ma nasienie ,czy dobre czy słabe....
Ale on ostatnio mi stwierdził, że u niego to jeden złoty strzał i ciąża na 100% 🤪
Wszystko zależy jaki tryb i styl życia ma mąż. Bo to co on twierdzi to jedno, to co jest stanem faktycznym to drugie :) Z tego co pamiętam macie poronienie za sobą. A przy takich sytuacjach to trzeba zbadać obie strony. Mężczyzn nie bada się tylko gdy są problemy z zajściem.

reklama
Jakbym swojego widziała, dziś też wyjeżdżaliśmy i mówiłam że chce wyruszyć o 7:00. Wstał 6:30, najpierw pił kawę, później srał i ostatecznie tyle się zbierał, że pojechaliśmy o 8:30 🙄
Mój też zawsze lubi wyjechać gdzieś wcześniej ale ostatecznie oboje się grzebiemy z tym, że ja częściej 😋

Do góry