reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
U mnie można wpisać 🩸
Jak dostajecie okres około 20stej to liczycie ten dzień jako 1wszy dzień cyklu, czy dopiero kolejny🤔 Ja od razu czerwona krew, więc zaznaczam 1wszy dzień cyklu.
Teraz czekać na owu ehhh... Pewnie będzie gdzieś 16dc 🥴 W tym cyklu planuję dołożyć suszone morele i migdały na endometrium - do owu chyba się bierze nie🤔 Kurde i pomyśleć, że kiedyś stosowałam i teraz ni uja nie pamiętam 😂 Zastanawiam się jeszcze nad siemieniem lnianym na śluz, bo generalnie dużo mam ale ten cykl cos słabo... Powodzenia dla wszystkich staraczek 💪🏻💪🏻💪🏻

można mi wpisać 🐒, przyszła wredota w 32 dc (czyli w sumie prawie standardowa długość moich cykli przed anty).

Dostałam wyniki progesteronu bo robiłam dzisiaj razem z krzywa - oczywscie spadł względem tego z poniedziałku.

Mam wyniki krzywej, czekam na interpretacje, ale chyba hiperinsulinemia 😔
Insulina 8,7 - 216 - 33 / glukoza 85 - 142 - 73

Na dwa dni przed badaniem odstawiłam glucophage i insulina od razu podrosła z 4 na 8,7 😔
Wow, po 1h insulina bardzo wysoka. IO masz na pewno...

U mnie można wpisać 🩸
Jak dostajecie okres około 20stej to liczycie ten dzień jako 1wszy dzień cyklu, czy dopiero kolejny🤔 Ja od razu czerwona krew, więc zaznaczam 1wszy dzień cyklu.
Teraz czekać na owu ehhh... Pewnie będzie gdzieś 16dc 🥴 W tym cyklu planuję dołożyć suszone morele i migdały na endometrium - do owu chyba się bierze nie🤔 Kurde i pomyśleć, że kiedyś stosowałam i teraz ni uja nie pamiętam 😂 Zastanawiam się jeszcze nad siemieniem lnianym na śluz, bo generalnie dużo mam ale ten cykl cos słabo... Powodzenia dla wszystkich staraczek 💪🏻💪🏻💪🏻
Ja właśnie zawsze mam z tym problem. Ale zazwyczaj zaznaczam 1 dzień dopiero jak porządnie leci. Kurde byłam pewna że dzisiaj okres przyjdzie, brzuch mnie ćmi od rana a tu tylko jakieś ledwo widoczne nitki krwi. Mogło by się już rozkręcić wrrrr

U mnie można wpisać 🩸
Ja w tym cyklu brał tabletki z olejem z wiesiołka bardziej na włosy ale śluz o Pani! Lał się płodny po nogach xd nigdy tak nie miałam

Ja właśnie zawsze mam z tym problem. Ale zazwyczaj zaznaczam 1 dzień dopiero jak porządnie leci. Kurde byłam pewna że dzisiaj okres przyjdzie, brzuch mnie ćmi od rana a tu tylko jakieś ledwo widoczne nitki krwi. Mogło by się już rozkręcić wrrrr
No jak się nie potrafi rozkręcić to jest to wkurzające. Ja to zawsze miałam tak, że od razu krew i tyle a teraz po porodach, to nie wiem kiedy okres przychodzi - jak kiedyś zdychałam z bólu, tak teraz nic. Czasem w kręgosłupie ale brzuch nie boli mnie w ogóle.

Komarowa no pomyślę o tym wiesiołku, choć siemię akurat mam i nie musiałabym kupować już nic 😆

No nic dziewczyny - ja na parę dni ucichnę i widzimy się w nowym wątku 😊 a tym z którymi już się nie zobaczę - życzę zdrowej, bezproblemowe ciąży 😊

@królowa_kresek😉🙃 @annn1 to my zaczniemy dobrą październikową passę teraz :)
Nie wiem czy to przepis, ale jednak brałam ten dzieciorobny magnez 😅🤣
Przekonałaś mnie! :D
A co dziewczęta polecacie z suplementów dla męża? Bo do tej pory nie analizowałam tych Waszych poecajek, a mężowi teraz mówię i powiedział, żeby mu cos zamówić.
U mnie można wpisać 🩸
Ja wpisuję ten dzień kiedy dostanę bez względu na godzinę. Co z tymi migdałami? Mam brać od początku cyklu do owu?

reklama
U mnie można wpisać 🩸
Na sluz najlepszy wiesiołek.

Do góry