reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

My byliśmy ma 2 tygodnie w styczniu na Dominikanie. Ale ten rok nas przetyrał więc lecimy tez teraz. Fakt, że styczniowy urlop to były nasze zaległe urlopy a ten jest z nowej puli. I dobrze się stało, bo bym się wykończyła.
Marzy mi się jeździć gdzieś 4 razy w roku 🙈 narazie jeździmy raz i organizujemy sobie weekendowe wypady 😁 czasami na jeden dzień, czasami cały weekend 🙂 do tego dużo nam głowa odpoczywa przy koniach, czas na świeżym powietrzu 🥰 na początku przyszłego roku nasza starsza Kobyłka (4 lata) idzie pod siodło, za rok druga (3 lata - mam cichą nadzieję, że będzie skostniała bo kawał z niej dziewczyny i może potrzebować więcej czasu)...wtedy spełni się nasze marzenie z mężem o wspólnych terenach 🥰 Kto wie, może syn też polubi jeździectwo i rozszerzymy rodzinę o jakiegoś kucyka 😂. Jeszcze tylko rozwinąć firmę, zbudować dom, zrobić drugie bobo, balię na taras i mogę żyć 😂
Czasami tak sobie myślę, że nawet jak się nie uda z drugim dzieciaczkiem to nie będę miała żalu do świata 🙂 i tak kiedyś muszę podjąć decyzję o zakończeniu starań, bo dużo rzeczy jest bardziej skomplikowanych przez nie 🙈
Życzę nam wszystkim dużo pogody ducha, pięknych marzeń, dwóch kresek, wspierającego partnera i masy promieni słońca 🥰 Przed nami jesień i zima, zatem gorącej herbaty z imbirem i hmmm może ananasem 😂 i duuuużo czasu pod kocykiem z drugą połówką ❤️😁

reklama
Czy stosujac ovitrelle miałyście plamienia po tym zastrzyku ? Jestem 3 dzień po i dzisiaj dostalam dziwnych pamień jak przed okresem. Sama nie wiem co to jest i czy martwic sie tym. Luteinę mialam dostac na wizycie w poniedzialek.

Czy stosujac ovitrelle miałyście plamienia po tym zastrzyku ? Jestem 3 dzień po i dzisiaj dostalam dziwnych pamień jak przed okresem. Sama nie wiem co to jest i czy martwic sie tym. Luteinę mialam dostac na wizycie w poniedzialek.
Wydaje mi się, że miałam tak raz. Lekarz za każdym razem z zastrzykiem ostrzegał mnie, że w związku z owu może dojść do krótkotrwałego obniżenia estrogenów, co z kolei może skutkować plamieniem.

Patrząc na poprzednie cykle, miałam straszne zjazdy emocjonalne, teraz gdy jestem bez duphastonu jest o niebo lepiej. Towarzyszy mi zawiedzienie, może jakiś leki smutek, ale w takim normalnym stopniu.
Mnie też niekiedy duphaston tyrał, a później cykle bez niego wydawały się znacznie przyjemniejsze 😉 teraz po kosmicznych dawkach wiadomego magnezu, nawet okres stał się bezbolesny 🥳

Wydaje mi się, że miałam tak raz. Lekarz za każdym razem z zastrzykiem ostrzegał mnie, że w związku z owu może dojść do krótkotrwałego obniżenia estrogenów, co z kolei może skutkować plamieniem.
Dugo utrzymywało Ci sie takie plamienie? Nie wiem wlasnie czy szukac jakiegos lekarza na juz czy moge tak plamić do poniedziałku.

@Urania trzymam mocno za Ciebie kciuki, 5tc więc mam nadzieję, że w poniedziałek zobaczysz piękny pęcherzyk 💚

Ja dzisiaj mam 6dc, a że jestem na stymulacji letrozolem, to czuję, że jajniki nie próżnują 😅 mam nadzieję, że ten cykl będzie owocny :) Postanowiłam też spróbować bardziej holistycznych metod wspierających i byłam już u dietetyczki (czekam na propłodnościową dietę dla mnie i męża) i u akupunkturzystki. Swoją drogą ta ostatnia była niesamowita - zrobiła mi badanie oka i później opowiedziała o problemach, o których wcześniej jej nie mówiłam 🤯

reklama
Laski!
Chyba wchodzę znowu do gry w tym cyklu, przed chwila- 11- 12dpo dostałam lekkiego różowego plamienia, większość śluzu ale różowo tez jest :D

Nie nastawiam się na cuda ale po tych testach białych i objawach w ilości: zero to może nie wszystko stracone:)
Trzymam kciuki 💪🏻 U mnie zmęczenie i jeżdżenie w dole brzucha, czyli brak typowych dla mnie objawów, które zawsze notowałam we Flo. Może jutro siknę 12 dpo 😂

Ostatnia edycja:
Do góry