reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

My byliśmy ma 2 tygodnie w styczniu na Dominikanie. Ale ten rok nas przetyrał więc lecimy tez teraz. Fakt, że styczniowy urlop to były nasze zaległe urlopy a ten jest z nowej puli. I dobrze się stało, bo bym się wykończyła.
Marzy mi się jeździć gdzieś 4 razy w roku 🙈 narazie jeździmy raz i organizujemy sobie weekendowe wypady 😁 czasami na jeden dzień, czasami cały weekend 🙂 do tego dużo nam głowa odpoczywa przy koniach, czas na świeżym powietrzu 🥰 na początku przyszłego roku nasza starsza Kobyłka (4 lata) idzie pod siodło, za rok druga (3 lata - mam cichą nadzieję, że będzie skostniała bo kawał z niej dziewczyny i może potrzebować więcej czasu)...wtedy spełni się nasze marzenie z mężem o wspólnych terenach 🥰 Kto wie, może syn też polubi jeździectwo i rozszerzymy rodzinę o jakiegoś kucyka 😂. Jeszcze tylko rozwinąć firmę, zbudować dom, zrobić drugie bobo, balię na taras i mogę żyć 😂
Czasami tak sobie myślę, że nawet jak się nie uda z drugim dzieciaczkiem to nie będę miała żalu do świata 🙂 i tak kiedyś muszę podjąć decyzję o zakończeniu starań, bo dużo rzeczy jest bardziej skomplikowanych przez nie 🙈
Życzę nam wszystkim dużo pogody ducha, pięknych marzeń, dwóch kresek, wspierającego partnera i masy promieni słońca 🥰 Przed nami jesień i zima, zatem gorącej herbaty z imbirem i hmmm może ananasem 😂 i duuuużo czasu pod kocykiem z drugą połówką ❤️😁

reklama
Czy stosujac ovitrelle miałyście plamienia po tym zastrzyku ? Jestem 3 dzień po i dzisiaj dostalam dziwnych pamień jak przed okresem. Sama nie wiem co to jest i czy martwic sie tym. Luteinę mialam dostac na wizycie w poniedzialek.

Czy stosujac ovitrelle miałyście plamienia po tym zastrzyku ? Jestem 3 dzień po i dzisiaj dostalam dziwnych pamień jak przed okresem. Sama nie wiem co to jest i czy martwic sie tym. Luteinę mialam dostac na wizycie w poniedzialek.
Wydaje mi się, że miałam tak raz. Lekarz za każdym razem z zastrzykiem ostrzegał mnie, że w związku z owu może dojść do krótkotrwałego obniżenia estrogenów, co z kolei może skutkować plamieniem.

Patrząc na poprzednie cykle, miałam straszne zjazdy emocjonalne, teraz gdy jestem bez duphastonu jest o niebo lepiej. Towarzyszy mi zawiedzienie, może jakiś leki smutek, ale w takim normalnym stopniu.
Mnie też niekiedy duphaston tyrał, a później cykle bez niego wydawały się znacznie przyjemniejsze 😉 teraz po kosmicznych dawkach wiadomego magnezu, nawet okres stał się bezbolesny 🥳

Wydaje mi się, że miałam tak raz. Lekarz za każdym razem z zastrzykiem ostrzegał mnie, że w związku z owu może dojść do krótkotrwałego obniżenia estrogenów, co z kolei może skutkować plamieniem.
Dugo utrzymywało Ci sie takie plamienie? Nie wiem wlasnie czy szukac jakiegos lekarza na juz czy moge tak plamić do poniedziałku.

@Urania trzymam mocno za Ciebie kciuki, 5tc więc mam nadzieję, że w poniedziałek zobaczysz piękny pęcherzyk 💚

Ja dzisiaj mam 6dc, a że jestem na stymulacji letrozolem, to czuję, że jajniki nie próżnują 😅 mam nadzieję, że ten cykl będzie owocny :) Postanowiłam też spróbować bardziej holistycznych metod wspierających i byłam już u dietetyczki (czekam na propłodnościową dietę dla mnie i męża) i u akupunkturzystki. Swoją drogą ta ostatnia była niesamowita - zrobiła mi badanie oka i później opowiedziała o problemach, o których wcześniej jej nie mówiłam 🤯

reklama
Laski!
Chyba wchodzę znowu do gry w tym cyklu, przed chwila- 11- 12dpo dostałam lekkiego różowego plamienia, większość śluzu ale różowo tez jest :D

Nie nastawiam się na cuda ale po tych testach białych i objawach w ilości: zero to może nie wszystko stracone:)
Trzymam kciuki 💪🏻 U mnie zmęczenie i jeżdżenie w dole brzucha, czyli brak typowych dla mnie objawów, które zawsze notowałam we Flo. Może jutro siknę 12 dpo 😂

Ostatnia edycja:
Do góry