reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

O kurczę, jak nie urok to s*aczka. A Ty dzisiaj przypadkiem nie masz wizyty u swojego gina? Może będzie w stanie popatrzyć na usg co to się dzieje i dać dodatkowe badania?
Odwołałam tą wizytę, bo byłam w tamtym tygodniu w poniedziałek zobaczyć co po tym krwawieniu. Miałyśmy się widzieć zaraz po następnym okresie. Ale jak jakieś cyrki będą to podjadę po prostu do niej, tyle, że w swoim gabinecie jest pon i czwartek. Na razie czekam na rozwój sytuacji.

reklama
@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Co za baba :o Nawet nie słuchaj tych mądrości. Daj znać jak będą wyniki! Jeśli myślisz o tym i sama się już martwisz, to na pewno umowienie się na wiztę do psychologa nie zaszkodzi.

Odwołałam tą wizytę, bo byłam w tamtym tygodniu w poniedziałek zobaczyć co po tym krwawieniu. Miałyśmy się widzieć zaraz po następnym okresie. Ale jak jakieś cyrki będą to podjadę po prostu do niej, tyle, że w swoim gabinecie jest pon i czwartek. Na razie czekam na rozwój sytuacji.
Kurczę, ciekawe co Ci tak pogmatwało w tym cyklu.... Trzymam kciuki, aby to był jednorazowy odpał organizmu, a od następnego cyklu, żeby chodził już jak w zegarku

Niektóre chłopy to takie durne..
Mój czasem też. Ehhh

Co do Q10 o resweratol, to szukaj ich w takim razie w produktach spożywczych.
Oo dziękuję za radę - nawet nie pomyślałam, że mogłabym uzupełnić te składniki poprzez produkty spożywcze 😁
@Joaśka40 ta endokrynolożka to jakaś przypadkowa lekarka z luxmedu, miałam z nią wczoraj tylko konsultację online. Liczę że dzisiaj popołudniu będzie lepiej. Zacny zapas nazbierałaś :D Stosowałaś już kiedyś te clear blue elektroniczne? Trzymam kciuki za pożądany wynik i cierpliwość :D

Ja mam dodatkowe wyniki prolaktyny (w normie 9,5 ng/ml) i AMH - tutaj ponad normę dla wieku 10,300 (norma w labie do 9,050), więc to pewnie kolejny kamyczek w diagnostyce PCOS. Ale może to dobrze, trzeba wiedzieć z czym walczyć.
Mam nadzieję, że dziś trafisz na kompetentnego lekarza, który Cię dobrze poprowadzi - trzymam kciuki. Noo te AMH faktycznie wysokie dość ale z dwojga złego lepiej za wysokie chyba niż za niskie 😁 Ja badałam w 2018r to miałam jakoś ponad 1 🙈 Teraz bym się chyba nie odważyła 🙈

Co do testów to tak-stosowałam już te elektroniczne. Ostatnio przy cb w czerwcu, kiedy 9dpo kreski miałam tak jasne, że sama nie wiedziałam czy one tam są czy mam zwidy😂 Zrobiłam te clearblue i nie było wątpliwości :) Osobiście lubię patrzeć jak pojawia się druga kreska😁

Ja stwierdziłam, że jak nie mogę zajść w tego cionsza, to zrobię sobie bikini body challenge do końca roku. Chociaż jesień to dla mnie nienajlepszy czas na odchudzanie,bo tu grzane winko, czekolada pod kocem, pulchniutkie cynamonki z lukrem... Ale spróbuje. :D
Ja już wczoraj wieczorem zaczęłam sezon na jesienne herbatki ze świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy, z plastrami pomarańczy z wbitymi goździkami, z laską cynamonu i miodem. 🤤😋

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Masakra, co to za lekarka🤦🏻‍♀️

Tej kobiety nie bierz na poważnie, bo owulacje po 30dc są możliwe.
Daj później znać jak po wizycie. Jestem ciekawa jak się odniesie do tego proga bez potwierdzenia owulacji i co tam w usg słychać. Powodzenia. :)

Ja aktualnie uczęszczam na druga terapie po swoich stanach depresyjnych. Jak znajdziesz kogoś z Twoim flow i w odpowiednim dla Ciebie nurcie to przyniesie Ci same korzysci 💕 nie tylko tu i teraz, ale całościowo

reklama
Do góry