reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

To mi aż wstyd się przyznać, wszędzie jeżdżę samochodem nawet do galerii do której mam zaledwie 15 min spacerkiem 🫣 nie pamiętam kiedy byłam na zakupach bez auta 😄 choć zazwyczaj je robię jak wracam z pracy, żeby nie krążyć pięć razy, ale kurde raz na jakiś czas spacer by mi się przydał 🙈
Nie Ty jedna tak masz ;) Z resztą miasta są niestety budowane pod samochody, nie pod ruch pieszy i komunikacją miejską. Ciężko się po mieście niestety poruszać pieszo, a często i niezbyt przyjemnie, bo głośno i zasmrodzone od samochodów. Ja zwróciłam uwagę ile barier architektonicznych i innych (np. nieorawiłodo zaparkowane samochody zawalające chodnik, albo stojące nieprzepisowo blisko przejścia dla pieszych, tak że utrudniają widoczność) jak spacerowała z wózkiem (dziecko przyjaciółki). Niekiedy nie było innej opcji tylko zejście na ulice, bo z wózkiem nie byłam w stanie przejechać.

reklama
Nie Ty jedna tak masz ;) Z resztą miasta są niestety budowane pod samochody, nie pod ruch pieszy i komunikacją miejską. Ciężko się po mieście niestety poruszać pieszo, a często i niezbyt przyjemnie, bo głośno i zasmrodzone od samochodów. Ja zwróciłam uwagę ile barier architektonicznych i innych (np. nieorawiłodo zaparkowane samochody zawalające chodnik, albo stojące nieprzepisowo blisko przejścia dla pieszych, tak że utrudniają widoczność) jak spacerowała z wózkiem (dziecko przyjaciółki). Niekiedy nie było innej opcji tylko zejście na ulice, bo z wózkiem nie byłam w stanie przejechać.
U mnie w mieście niestety komunikacja miejska jest tragiczna, żeby dojechać do centrum objeżdża całe miasto i zajmuje to 40 min, a samochodem 5 🤷‍♀️ mnie to najbardziej irytują hulajnogi leżące na samym środku chodnika jakby ciężko było postawić z boku 😠

To mi aż wstyd się przyznać, wszędzie jeżdżę samochodem nawet do galerii do której mam zaledwie 15 min spacerkiem 🫣 nie pamiętam kiedy byłam na zakupach bez auta 😄 choć zazwyczaj je robię jak wracam z pracy, żeby nie krążyć pięć razy, ale kurde raz na jakiś czas spacer by mi się przydał 🙈
U mnie w mieście niestety komunikacja miejska jest tragiczna, żeby dojechać do centrum objeżdża całe miasto i zajmuje to 40 min, a samochodem 5 🤷‍♀️ mnie to najbardziej irytują hulajnogi leżące na samym środku chodnika jakby ciężko było postawić z boku 😠
No właśnie to jest problem. Jakby priorytet był na ruch pieszy i komuniacją, to komunikacją byłabyś w centrum w 5 min i nie byłoby tylu samochodów, korków i syfu. Hulajnogi też mnie irytują.
Hej dziewczyny! 🤗
Jestem sierpniową mamą 2022, a że zawsze marzyło mi się 2 under 2, to zapiszcie mnie proszę na testowanie 6 wrzesnia. Oby tym razem szybciej mi poszło, bo przy pierwszym trochę przeżyć miałam zanim szczęśliwie się udało 🫣
Uuu 2 under 2 odważnie! Trzymam kciuki! Ja bym chciała celować w 2 under 3, ale najpierw to muszę 1 sobie sprawić. Masz chłopca, czy dziewczynkę?

Ja korzystam z kubeczka! Teraz trzeci cykl z nim, jak na razie nie zadziałał 😅 Ale faktycznie po seksie dużo ze mnie wypływało, a tak to zostaje trochę dłużej w środku. Jak wyjmuję kubeczek, to sporo w nim jest 😆
Hmm.to ja po seksie wogole nie wstaję,śpię tak do rana,właśnie żeby jak najmniej wyciekło.ale co z tego jak rano prześcieradło udupcone 🤪

No właśnie to jest problem. Jakby priorytet był na ruch pieszy i komuniacją, to komunikacją byłabyś w centrum w 5 min i nie byłoby tylu samochodów, korków i syfu. Hulajnogi też mnie irytują.

Uuu 2 under 2 odważnie! Trzymam kciuki! Ja bym chciała celować w 2 under 3, ale najpierw to muszę 1 sobie sprawić. Masz chłopca, czy dziewczynkę?
Na pokładzie dziewczynka. Totalny łobuz, ale jak teraz nie sprawie jej rodzeństwa, to później już nie będę mieć na to dobrego momentu (sprawy zawodowe) 🙈

reklama
Do góry