reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja idę 2.10 z czym nie wiem, może z menopauzą. Żadna z Was ale może ktoraś znajoma robiła test menopauza płytkowy? Rozważam go... całkowicie mi się w tym m-cu coś rozregulowało. Niby od 4.09 moglabym zaznaczyć @, bo była krew, ale tylko w środku, nie wyplywało więc byl 1 dzień krew, 2 dzień brązowa wydzielina i tak około 10 dni, bez bólu brzucha, skurczy nic, za to z temperaturą jakby z 1 fazy. No i tyle, teraz nic, czysto... Temperatura 2 dzień lekko w górę, gdyby doszły ovulaki, zrobilabym z ciekawości ale apteka w kulki leci, może jutro stacjonarnie kupię. Mam urwanie głowy i z powodu wszystkiego jakieś chwiejne nastroje, raz dół, raz radość, jak sprzątam i ogarniam to pot mnie zalewa i ten @ teraz jak nie @, i wymyśliłam, ze zrobię ten test. Mimo, że sprawdzałam proga na przestrzeni ostatnich cykli, niby potwierdzał odbytą owulację razem z temperaturą, robiłam też fsh, lh, estradiol - kilka cykli temu i wyniki były w normie, w połowie widełek, to jakoś tak ten cykl mnie zdołował do kwadratu, a nawet 39 lat jeszcze nie skończyłam 😔😪
Pójdę do lekarza i nie wiem co mu powiedzieć, że chcę zajść w ciążę i nie mogę co robić 😔😵‍💫🥴 moze poproszę zeby dał mi jakieś skierowanie na hormony w celu sprawdzenia tej przedmenopauzy.
J/w ? Moze ciazowy?:)

reklama
@Mademoiselle_Nika wpisz mnie prosze na pauzę. W tym cyklu nie mozemy sie starac i w pazdzierniku tez nie. Mam zapalenie przydatkow…. OT kapiele w jacuzzi🙈🙈🙈 musze odczekac conajmniej miesiac, od zakończenia antybiotykoterapii. A od listopada zaczynam robic badania hormonalne, nasienia i monitoring. W pazdzierniku planujemy wakacje, wiec moze, koniec roboty i wakacje dobrze nam zrobią:)

Dziewczyny trochę krepujace pytanie ale wysłałam faceta na badanie nasienia z posiewem. I teraz zastanawiam sie czy moge z nim byc w lab zeby bylo mu raźniej 😉 I co jest dozwolone np 🍦zeby mu pomóc?
Nie znam odpowiedzi na pytanie, ale uważam to za urocze, że pytasz
Chałka dodaj jeszcze 10lat 😆
Dziękuję za kciuki :)

Oo tak - od pozytywnego testu do pierwszej wizyty to jest dramat... Ja mieszkam za granicą, więc najwcześniej mogę przyjść w 8tyg.🙄 ale w Norwegii o ile się nie mylę to jeszcze później 🤦🏼‍♀️

Szkoda, że trzeba tyle czekać do terminu miesiączki w niewiedzy-jakby nie mogło być jakiegoś znaku 1dpo np. nie wiem-zagilgotałoby mnie w szyjce i już wiem, że się udało 🤣🤣🤣
To może w trakcie od razu np. że dostajesz czkawki? 😂
O mi też coś szybko okres się skończył. Owulka ma niby byc ok 22. Ale nie ma co czekać zaczynamy od jutra starania. 😁
My ten cykl staramy się cały co 2 dni, ale nie wiem, czy nam nie braknie motywacji 😁 Wczoraj musieliśmy wykorzystać moją lunchówkę i się spieszyć
Dziewczyny a w cyklu bezowulacyjnym poziom lh będzie cały czas mniej więcej na tym samym poziomie? Dziś powinien zacząć powoli rosnąć, ale na razie nic z tego 🥴 mam czarne myśli. Temperatura za wysoka, testy owu nie wychodzą, libido 0, praktycznie żadnego bólu jajników, a zawsze było "tango" w połowie cyklu, jedynie śluz rozciągliwy, ale on akurat nie współgrał z temperaturą w ostatnim cyklu 😔 bardzo chce wierzyć, że ta owulacja przyjdzie, ale... nie widzę tego 😥
Mnie gin powiedziała ostatnio, że testy mogą wychodzić pozytywne, bo bazują na poziomie hormonów. Pomimo wzrostu pęcherzyk może nie pęknąć.

@Urania gratulacje! :)

reklama
Ja idę 2.10 z czym nie wiem, może z menopauzą. Żadna z Was ale może ktoraś znajoma robiła test menopauza płytkowy? Rozważam go... całkowicie mi się w tym m-cu coś rozregulowało. Niby od 4.09 moglabym zaznaczyć @, bo była krew, ale tylko w środku, nie wyplywało więc byl 1 dzień krew, 2 dzień brązowa wydzielina i tak około 10 dni, bez bólu brzucha, skurczy nic, za to z temperaturą jakby z 1 fazy. No i tyle, teraz nic, czysto... Temperatura 2 dzień lekko w górę, gdyby doszły ovulaki, zrobilabym z ciekawości ale apteka w kulki leci, może jutro stacjonarnie kupię. Mam urwanie głowy i z powodu wszystkiego jakieś chwiejne nastroje, raz dół, raz radość, jak sprzątam i ogarniam to pot mnie zalewa i ten @ teraz jak nie @, i wymyśliłam, ze zrobię ten test. Mimo, że sprawdzałam proga na przestrzeni ostatnich cykli, niby potwierdzał odbytą owulację razem z temperaturą, robiłam też fsh, lh, estradiol - kilka cykli temu i wyniki były w normie, w połowie widełek, to jakoś tak ten cykl mnie zdołował do kwadratu, a nawet 39 lat jeszcze nie skończyłam 😔😪
Pójdę do lekarza i nie wiem co mu powiedzieć, że chcę zajść w ciążę i nie mogę co robić 😔😵‍💫🥴 moze poproszę zeby dał mi jakieś skierowanie na hormony w celu sprawdzenia tej przedmenopauzy.
A badalas sobie prolqktyne ?
Przy prolaktynie mogą być takie jazdy.

Do góry