reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja idę 2.10 z czym nie wiem, może z menopauzą. Żadna z Was ale może ktoraś znajoma robiła test menopauza płytkowy? Rozważam go... całkowicie mi się w tym m-cu coś rozregulowało. Niby od 4.09 moglabym zaznaczyć @, bo była krew, ale tylko w środku, nie wyplywało więc byl 1 dzień krew, 2 dzień brązowa wydzielina i tak około 10 dni, bez bólu brzucha, skurczy nic, za to z temperaturą jakby z 1 fazy. No i tyle, teraz nic, czysto... Temperatura 2 dzień lekko w górę, gdyby doszły ovulaki, zrobilabym z ciekawości ale apteka w kulki leci, może jutro stacjonarnie kupię. Mam urwanie głowy i z powodu wszystkiego jakieś chwiejne nastroje, raz dół, raz radość, jak sprzątam i ogarniam to pot mnie zalewa i ten @ teraz jak nie @, i wymyśliłam, ze zrobię ten test. Mimo, że sprawdzałam proga na przestrzeni ostatnich cykli, niby potwierdzał odbytą owulację razem z temperaturą, robiłam też fsh, lh, estradiol - kilka cykli temu i wyniki były w normie, w połowie widełek, to jakoś tak ten cykl mnie zdołował do kwadratu, a nawet 39 lat jeszcze nie skończyłam 😔😪
Pójdę do lekarza i nie wiem co mu powiedzieć, że chcę zajść w ciążę i nie mogę co robić 😔😵‍💫🥴 moze poproszę zeby dał mi jakieś skierowanie na hormony w celu sprawdzenia tej przedmenopauzy.
J/w ? Moze ciazowy?:)

reklama
@Mademoiselle_Nika wpisz mnie prosze na pauzę. W tym cyklu nie mozemy sie starac i w pazdzierniku tez nie. Mam zapalenie przydatkow…. OT kapiele w jacuzzi🙈🙈🙈 musze odczekac conajmniej miesiac, od zakończenia antybiotykoterapii. A od listopada zaczynam robic badania hormonalne, nasienia i monitoring. W pazdzierniku planujemy wakacje, wiec moze, koniec roboty i wakacje dobrze nam zrobią:)

Dziewczyny trochę krepujace pytanie ale wysłałam faceta na badanie nasienia z posiewem. I teraz zastanawiam sie czy moge z nim byc w lab zeby bylo mu raźniej 😉 I co jest dozwolone np 🍦zeby mu pomóc?
Nie znam odpowiedzi na pytanie, ale uważam to za urocze, że pytasz
Chałka dodaj jeszcze 10lat 😆
Dziękuję za kciuki :)

Oo tak - od pozytywnego testu do pierwszej wizyty to jest dramat... Ja mieszkam za granicą, więc najwcześniej mogę przyjść w 8tyg.🙄 ale w Norwegii o ile się nie mylę to jeszcze później 🤦🏼‍♀️

Szkoda, że trzeba tyle czekać do terminu miesiączki w niewiedzy-jakby nie mogło być jakiegoś znaku 1dpo np. nie wiem-zagilgotałoby mnie w szyjce i już wiem, że się udało 🤣🤣🤣
To może w trakcie od razu np. że dostajesz czkawki? 😂
O mi też coś szybko okres się skończył. Owulka ma niby byc ok 22. Ale nie ma co czekać zaczynamy od jutra starania. 😁
My ten cykl staramy się cały co 2 dni, ale nie wiem, czy nam nie braknie motywacji 😁 Wczoraj musieliśmy wykorzystać moją lunchówkę i się spieszyć
Dziewczyny a w cyklu bezowulacyjnym poziom lh będzie cały czas mniej więcej na tym samym poziomie? Dziś powinien zacząć powoli rosnąć, ale na razie nic z tego 🥴 mam czarne myśli. Temperatura za wysoka, testy owu nie wychodzą, libido 0, praktycznie żadnego bólu jajników, a zawsze było "tango" w połowie cyklu, jedynie śluz rozciągliwy, ale on akurat nie współgrał z temperaturą w ostatnim cyklu 😔 bardzo chce wierzyć, że ta owulacja przyjdzie, ale... nie widzę tego 😥
Mnie gin powiedziała ostatnio, że testy mogą wychodzić pozytywne, bo bazują na poziomie hormonów. Pomimo wzrostu pęcherzyk może nie pęknąć.

@Urania gratulacje! :)

reklama
Ja idę 2.10 z czym nie wiem, może z menopauzą. Żadna z Was ale może ktoraś znajoma robiła test menopauza płytkowy? Rozważam go... całkowicie mi się w tym m-cu coś rozregulowało. Niby od 4.09 moglabym zaznaczyć @, bo była krew, ale tylko w środku, nie wyplywało więc byl 1 dzień krew, 2 dzień brązowa wydzielina i tak około 10 dni, bez bólu brzucha, skurczy nic, za to z temperaturą jakby z 1 fazy. No i tyle, teraz nic, czysto... Temperatura 2 dzień lekko w górę, gdyby doszły ovulaki, zrobilabym z ciekawości ale apteka w kulki leci, może jutro stacjonarnie kupię. Mam urwanie głowy i z powodu wszystkiego jakieś chwiejne nastroje, raz dół, raz radość, jak sprzątam i ogarniam to pot mnie zalewa i ten @ teraz jak nie @, i wymyśliłam, ze zrobię ten test. Mimo, że sprawdzałam proga na przestrzeni ostatnich cykli, niby potwierdzał odbytą owulację razem z temperaturą, robiłam też fsh, lh, estradiol - kilka cykli temu i wyniki były w normie, w połowie widełek, to jakoś tak ten cykl mnie zdołował do kwadratu, a nawet 39 lat jeszcze nie skończyłam 😔😪
Pójdę do lekarza i nie wiem co mu powiedzieć, że chcę zajść w ciążę i nie mogę co robić 😔😵‍💫🥴 moze poproszę zeby dał mi jakieś skierowanie na hormony w celu sprawdzenia tej przedmenopauzy.
A badalas sobie prolqktyne ?
Przy prolaktynie mogą być takie jazdy.

Do góry