reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Dziewczyny a w cyklu bezowulacyjnym poziom lh będzie cały czas mniej więcej na tym samym poziomie? Dziś powinien zacząć powoli rosnąć, ale na razie nic z tego 🥴 mam czarne myśli. Temperatura za wysoka, testy owu nie wychodzą, libido 0, praktycznie żadnego bólu jajników, a zawsze było "tango" w połowie cyklu, jedynie śluz rozciągliwy, ale on akurat nie współgrał z temperaturą w ostatnim cyklu 😔 bardzo chce wierzyć, że ta owulacja przyjdzie, ale... nie widzę tego 😥

reklama
Dziewczyny a w cyklu bezowulacyjnym poziom lh będzie cały czas mniej więcej na tym samym poziomie? Dziś powinien zacząć powoli rosnąć, ale na razie nic z tego 🥴 mam czarne myśli. Temperatura za wysoka, testy owu nie wychodzą, libido 0, praktycznie żadnego bólu jajników, a zawsze było "tango" w połowie cyklu, jedynie śluz rozciągliwy, ale on akurat nie współgrał z temperaturą w ostatnim cyklu 😔 bardzo chce wierzyć, że ta owulacja przyjdzie, ale... nie widzę tego 😥
Podłączam się pod to pytanie, bo mam dokładnie tak samo. Testy owu ciagle na tym samym poziomie, libido 0, objawów brak i same czarne myśli, ze owulacji u mnie nie będzie

Podłączam się pod to pytanie, bo mam dokładnie tak samo. Testy owu ciagle na tym samym poziomie, libido 0, objawów brak i same czarne myśli, ze owulacji u mnie nie będzie
Jak dla mnie są dwa wyjścia:
Albo cierpliwie czekać i dalej robić sikance i mierzyć temperaturę i próbować się nie nakręcać;
Albo iść do ginekologa na monitoring.
Niestety ale żadna z nas nie jest w stanie przewidzieć co u Ciebie lub @Żołna się w środku dzieje :)
Ja dzisiaj dla porównania jestem w 15 dc, cykle mam z reguły około 28 dniowe. Wg wszystkich „standardów” powinnam być po owulacji, ale dzięki monitoringom, mierzeniu tempki i sikancom wiem ze owulka będzie dopiero za około 3 dni :) nie mam żadnych bólów owulacyjnych, nie mam na zewnątrz żadnego śluzu owulacyjnego, moje testy wychodzą lekko czerwone ale daleko brakuje im do peaku.

Albo cierpliwie czekać i dalej robić sikance i mierzyć temperaturę i próbować się nie nakręcać;
Niestety ale żadna z nas nie jest w stanie przewidzieć co u Ciebie lub @Żołna się w środku dzieje :)
Ja dzisiaj dla porównania jestem w 15 dc, cykle mam z reguły około 28 dniowe. Wg wszystkich „standardów” powinnam być po owulacji, ale dzięki monitoringom, mierzeniu tempki i sikancom wiem ze owulka będzie dopiero za około 3 dni :) nie mam żadnych bólów owulacyjnych, nie mam na zewnątrz żadnego śluzu owulacyjnego, moje testy wychodzą lekko czerwone ale daleko brakuje im do peaku.
Dzięki. Niby człowiek wie, że może być różnie, ale czasami musi to po prostu od kogoś usłyszeć (albo przeczytać 😔).

Dzięki. Niby człowiek wie, że może być różnie, ale czasami musi to po prostu od kogoś usłyszeć (albo przeczytać 😔).
Hej głowa do góry :) Jeśli niewiedza czy i kiedy będzie/była owulacja wzbudza w Was tyle niepokoju, to warto coś z tym robić :) Bez monitoringu obawiam się ze się nie obędzie. Z nauczaniem się cierpliwosci nie pomogę, bo sama mam z tym problem, dlatego przynajmniej staram się robić to na co mam wpływ - wiec byłam w tym tygodniu dwa razy na monitoringu i przede mną jeszcze jeden lub dwa :)

Testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywnie przy cyklu bezowulacyjnym, to tylko papierek i tak trzeba go traktować. Nie polecam im ufać na 100%, były przypadki tutaj pozytywnych owulaków a po monitoringu okazywało się, że bez szans i cykl bezowulacyjny.

W którym dniu cyklu jesteś? Ja dziś 13.
Dziś 12. Zazwyczaj o tej porze już coś odczuwałam, ale widocznie ten cykl nie jest taki jak zazwyczaj. Człowiek by chyba chciał, żeby wszystko jak w zegarku było. Ale ja już dluuuugo mam podejrzenie, ze mogę nie mieć owulacji. Tzn może coś tam się dzieje, ale to nie to.
Dzięki! Jutro z rana mam wizytę u ginekologa, wiec zobaczymy co tam gra lub nie gra u mnie. Mam cykle mniej wiecej tej samej długości co Ty, wiec może faktycznie ta owulka jeszcze przyjdzie. Pewnie moja narwana dusza za szybko oczekuje tej owulacji 🙈

Dziewuszki, ewidentnie jestem po piku (ale jajnik nadal bardzo boli). Powinnam owulaki robić nadal czy już nie ma po co?

Załączniki

• Screenshot_2023-09-14-19-37-48-37_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    Screenshot_2023-09-14-19-37-48-37_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    140,4 KB · Wyświetleń: 59
reklama
A powiedzcie mi, kiedy najlepiej zbadać sobie proga „po owulacji”, żeby sprawdzić czy wystąpiła? Jutro niby ta wizyta, ale mimo wszystko chciałabym tez sprawdzić później progesteron czy jest ok

Do góry