Dong
Fanka BB :)
@aurii_orelii byłam wczoraj u fizjo uro-gin. Jak mi rozmasowała blizny po laparo, to to jest miód, polecam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja co byłam na monitoringu to przy pierwszym miał dominujący 19 drugi 16, pękł ten większy tylko nie wiem ile w efekcie końcowym miał bo były wizyty odległe od siebie o 4dni. Podczas drugiego monitoringu miałam dominujący 20, drugi 13, pękł znów większe. Te mniejsze i w jednym i w drugim nic więcej nie urosły tylko były sobie takiej wielkości w dalszym ciągu.Dziewczyny, czy z Waszego doświadczenia owulacja może wystapić z małymi pęcherzykami?
Tak jak pisałam Wam wczesniej byłam w 10 dc na monitoringu i wg. usg największy pęcherzyk był na lewym jajniku i miał 10 mm, endometrium 8 mm i lekarka mowiła że owulacji nie będzie w tym cyklu, ale prowadze te obserwacje, mierze temperaturę itp. i wszystko wskazuje na to że coś tam było.
Mam skok temperatury z 36,54 na 36,76 i ta temperatura jest już 5 dzień w tych granicach (dzisiaj to nawet 36,83). Było coś na kształt śluzu płodnego, był ból podbrzusza, testy były pozytywne (wczoraj np. ewidentnie negatywny, więc chyba nie były fałszywe). Ja już nie wiem czy mój organizm tak mnie robi w jajo, czy mózg się tak nakręca, że te objawy są, czy może temperatura jest od duphastonu (ale skok był przed dupkiem). Najchętniej to bym codziennie robiła testy, ale to jest droga donikąd, więc czekam do tego kolejnego czwartku.
Tak sobie myślę, że może na tym USG coś się schowało, bo prawy jajnik był dobrze widoczny, ale przy lewym trzeba było pogmerać tą sondą żeby go zobaczyć, ale to chyba niemożliwe.
Oszaleje normalnie, muszę spróbować chyba jakiejś medytacji albo innego wyciszenia...
Ale to jest pik, apka uznaje najwyższy wynik. Na ulotce od testów pisze, że kreski już tego samego wybarwienia dają pozytywny wynikWow, ale wystrzał dzisiaj Szczerze mówiąc, to ja już bym to uznała za pik gdyby nie aplikacja Dobrze, że podziałaliśmy od rana z mężem
Zobacz załącznik 1566131
pewnie to będzie pik, tylko Premom oznaczy jutro, jak dodasz kolejny test który już będzie już znowu bladyWow, ale wystrzał dzisiaj Szczerze mówiąc, to ja już bym to uznała za pik gdyby nie aplikacja Dobrze, że podziałaliśmy od rana z mężem
Zobacz załącznik 1566131
Jesli byłaś w 10dc na usg, to na kiedy oceniasz, że miałaś owu? Pęcherzyk rośnie średnio około 2 mm na dobę.Dziewczyny, czy z Waszego doświadczenia owulacja może wystapić z małymi pęcherzykami?
Tak jak pisałam Wam wczesniej byłam w 10 dc na monitoringu i wg. usg największy pęcherzyk był na lewym jajniku i miał 10 mm, endometrium 8 mm i lekarka mowiła że owulacji nie będzie w tym cyklu, ale prowadze te obserwacje, mierze temperaturę itp. i wszystko wskazuje na to że coś tam było.
Mam skok temperatury z 36,54 na 36,76 i ta temperatura jest już 5 dzień w tych granicach (dzisiaj to nawet 36,83). Było coś na kształt śluzu płodnego, był ból podbrzusza, testy były pozytywne (wczoraj np. ewidentnie negatywny, więc chyba nie były fałszywe). Ja już nie wiem czy mój organizm tak mnie robi w jajo, czy mózg się tak nakręca, że te objawy są, czy może temperatura jest od duphastonu (ale skok był przed dupkiem). Najchętniej to bym codziennie robiła testy, ale to jest droga donikąd, więc czekam do tego kolejnego czwartku.
Tak sobie myślę, że może na tym USG coś się schowało, bo prawy jajnik był dobrze widoczny, ale przy lewym trzeba było pogmerać tą sondą żeby go zobaczyć, ale to chyba niemożliwe.
Oszaleje normalnie, muszę spróbować chyba jakiejś medytacji albo innego wyciszenia...
Wg apki wychodzi, że 13 dc, dzisiaj jest 18.Jesli byłaś w 10dc na usg, to na kiedy oceniasz, że miałaś owu? Pęcherzyk rośnie średnio około 2 mm na dobę.
Wg apki i nalizy temperatur/śluzu wychodzi, że 13 dc, a dzisiaj mam 18.
Czyli tak na 100% nie wiesz kiedy była owulacja? Od którego DC masz zaleconego dupka w taki razie?Wg apki wychodzi, że 13 dc, dzisiaj jest 18.