reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Jaką dawkę bierzesz i od jak dawna?
1500 mg od 3 miesięcy. Orientujesz się w temacie? To duża dawka?
Jest to na pewno krok do przodu, może już niedługo będzie wymierny efekt.
Ja jestem 9 miesięcy na mecie, na pewno skróciło to moje cykle, mam między 25- 27 a wcześniej były nieco dłuższe.
Trzymam kciuki za samozaparcie w zdrowej diecie, z autopsji wiem jaka to trudna walka.😉
Wieeeem, widzę doskonale, że poza ochotą jako taką trzeba pracować nad przyzwyczajeniami i nawykami. Wielokrotnie się łapię na tym, że jak jestem w biurze i jestem już zmęczona to z automatu podnoszę się po coś słodkiego do automatu, chociaż tak na prawdę nie mam na to specjalnej ochoty. Staram się nie ulegać takiemu automatyzmowi, ale nie zawsze się udaje ;)
Jestem pracownikiem HR w firmie gdzie jest 80% kobiet. I tutaj jest jakoś inaczej 😜 z moim obserwacji dziewczyny chodzą na zwolnienie w okolicach końca 1 trymestru/początku 2.

Mam wrażenie ze to w sieci ludzie się tak mocno oceniają i pouczają o tym jak to „ciąża to nie choroba”, ale w życiu już się tak nie dzieje ;) przynajmniej w moim środowisku zawodowym.

Jako powierniczka pracownic mojej firmy czasem słyszę pytania „czy to nie będzie w złym tonie jak pójdę już na zwolnienie?”. Wg mnie nie. Są różne stanowiska, a i nasze samopoczucie w ciąży bywa bardzo różne. 🙃
Są laski po kilku stratach i dla nich spokojna głowa w pierwszych tygodniach serio bywa pomocna. Czasem kluczowa.
Dodam ze pierwsza osoba która komentuje L4 koleżanki jest zazwyczaj inna kobieta 🤪

PS. Nie popieram patologii: „załapie się do pracy, zajęte w ciąże i na L4”. 😂 bo i takie się zdarzaly
U mnie najczęściej właśnie koło 4-5 miesiąca szły. Ja poszłam w czwartym, bo byłam w szpitalu i później usłyszałam, że właściciel firmy komentował, że jak w ciąży to zaraz wszystkie chore i na L4 idą zamiast pracować 🙄 Niby nie do mnie personalnie, bo jeszcze 3 laski zaszły w ciążę w krótkim czasie przed mną, ale niesmak jest. Tyle, że to ogólnie specyficzny człowiek nie znoszący sprzeciwu. Ja po szpitalu jeszcze wróciłam, więc go pewnie zdziwko wzięło ;) Mnie gin zaczął pytać czy już chcę tak od drugiego trymestru.

reklama
Może coś w tym jest ,mi się też utrzymuje ok 36.7
Zobaczę jutro czy coś skoczy i jestem pierwsza w kolejce na otwarcie apteki, na szczęście jest blisko 😁 Już mówiłam mężowi, że pójdę rano bo bułki do sklepu 😁 Jak będzie jeszcze ta druga kreska to podzielę się z nim tą wiadomością i jedziemy na betę 😊

I dobrze myślałam. Poproszę o wpisanie kropeczki bo cioteczka właśnie przyszła. Coraz krótsze mam te cykle.... W końcu znikną jak tak dalej pójdzie 🤷‍♀️
Spójrz na to z innej strony - krótsze cykle to częstsza szansa na zajście w ciążę :)
Ja mam 2000 na noc (2x1000). No ale u mnie po 1h insulina ponad 100...
Sprawdziłam aż swój wynik i ja mam 388,00 uU/ml, więc chyba w innych jednostkach 😂
Zobaczę jutro czy coś skoczy i jestem pierwsza w kolejce na otwarcie apteki, na szczęście jest blisko 😁 Już mówiłam mężowi, że pójdę rano bo bułki do sklepu 😁 Jak będzie jeszcze ta druga kreska to podzielę się z nim tą wiadomością i jedziemy na betę 😊
A to nie powiedziałaś mu jeszcze nic?

reklama
Nieee, boję się, że to jakieś fake kreski na testach z Amazona i chce potwierdzić jeszcze na jakimś innym 🙈 albo sama się boję, że to może być prawda i kolejny dzień mnie o tym przekona.
Gdyby te Twoje piękne różowe kreski były fałszywe, to jutro piszę do prezydenta o zakazanie ich sprzedaży. 🤪

Do góry