reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Mi już możecie raczej usnąć butelkę na pierwszej stronie. Dostałam brązowych plamien, nie wygląda to dobrze. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki 🍀
Asiu, trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego <3 jak byłam w ciąży i miałam takie brązowe plamienia, to lekarz mówił, że to jeszcze nie musi oznaczać najgorszego. U mnie było puste jajo, więc i tak z tego nic finalnie nie wyszło, ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie happy end 🍀

reklama
Co masz, na myśli pisząc ,że temp dość nisko?bo ja też właśnie mam dość nisko i obstawiam raczej bezowulacyjny
W poprzednich cyklach miałam wcześniej wyższe temp. Zdarzały się i lekko ponad 37 a w tym najwyższa to dzisiejsza i ledwo 36.78 🤔 chyba, że wpływ mają warunki spania, bo mierzę ciągle tak samo i o tej samej porze.
Screenshot_20230910_195544.jpg

Mi już możecie raczej usnąć butelkę na pierwszej stronie. Dostałam brązowych plamien, nie wygląda to dobrze. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki 🍀
Tak jak dziewczyny piszą, na początku ciąży zdarzają się plemienia, oby wszystko było ok i nie świadczyły o niczym złym 🤞
Idź do gina, może da Ci jakiś progesteron.
I zbadaj bete jutro i progesteron.

Ostatnia edycja:
@asia1808 kochana spokojnie, jeżeli to plamienia to nie muszą oznaczać najgorszego. Jeżeli to plamienia i w brązowym, ciemnym kolorze to staraj się zachować spokój. Najważniejsze aby nie było żywej krwi.
Zrób jutro betę. Skonsultuj się po otrzymaniu wyników z lekarzem.
Nie bierz na własną rękę leków (jak luteina czy duphaston).
Trzymam mocno kciuki, jeżeli będziesz się czuła na siłach daj znać co z Tobą.
Butelkę usunęłam jak sobie życzyłaś.

A jak u Was wyglądają bóle owulacyjne? Często odczuwałam ból w czasie owulacji, ale w tym miesiącu zaczęłam się zastanawiać, czy dobrze, go interpretowałam 😅 dałabym sobie rękę uciąć, że w tym miesiącu mam owulację z prawego jajnika, ale podczas monitoringu wyszło, że z lewego. Z okolicy lewego zero bólu, a z prawego czasem taki, że się ruszyć nie mogłam 😆Sprawdzałyście kiedyś, czy Wasze odczucia potwierdzało USG? :D
Miałam tak samo kilka miesięcy temu, i miesiąc wstecz pęcherzyk dominujący na lewym i owulacje była z lewego, a ból czułam po prawej stronie, także z tymi odczuciami tak bywa przewrotnie😉

Miałam tak samo kilka miesięcy temu, i miesiąc wstecz pęcherzyk dominujący na lewym i owulacje była z lewego, a ból czułam po prawej stronie, także z tymi odczuciami tak bywa przewrotnie😉
Ja tez mialam odwrotnie ostatnio. Bolalo mnie co chwile z lewej strony przez 2 dni, a pecherzyk byl z prawej. Jedynie w dniu pęknięcia przez chwilkę poczulam kłucie moze z 10 min po prawej.

reklama
Ja tez mialam odwrotnie ostatnio. Bolalo mnie co chwile z lewej strony przez 2 dni, a pecherzyk byl z prawej. Jedynie w dniu pęknięcia przez chwilkę poczulam kłucie moze z 10 min po prawej.
No właśnie 🙂Już niejednokrotnie ktoś pisał, że boli na krzyż, z odwrotnej strony niż owulka, także tylko USG daje pewność z której strony jest.

Do góry