reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Mi już możecie raczej usnąć butelkę na pierwszej stronie. Dostałam brązowych plamien, nie wygląda to dobrze. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki 🍀
Asiu, trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego <3 jak byłam w ciąży i miałam takie brązowe plamienia, to lekarz mówił, że to jeszcze nie musi oznaczać najgorszego. U mnie było puste jajo, więc i tak z tego nic finalnie nie wyszło, ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie happy end 🍀

reklama
Co masz, na myśli pisząc ,że temp dość nisko?bo ja też właśnie mam dość nisko i obstawiam raczej bezowulacyjny
W poprzednich cyklach miałam wcześniej wyższe temp. Zdarzały się i lekko ponad 37 a w tym najwyższa to dzisiejsza i ledwo 36.78 🤔 chyba, że wpływ mają warunki spania, bo mierzę ciągle tak samo i o tej samej porze.
Screenshot_20230910_195544.jpg

Mi już możecie raczej usnąć butelkę na pierwszej stronie. Dostałam brązowych plamien, nie wygląda to dobrze. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki 🍀
Tak jak dziewczyny piszą, na początku ciąży zdarzają się plemienia, oby wszystko było ok i nie świadczyły o niczym złym 🤞
Idź do gina, może da Ci jakiś progesteron.
I zbadaj bete jutro i progesteron.

Ostatnia edycja:
@asia1808 kochana spokojnie, jeżeli to plamienia to nie muszą oznaczać najgorszego. Jeżeli to plamienia i w brązowym, ciemnym kolorze to staraj się zachować spokój. Najważniejsze aby nie było żywej krwi.
Zrób jutro betę. Skonsultuj się po otrzymaniu wyników z lekarzem.
Nie bierz na własną rękę leków (jak luteina czy duphaston).
Trzymam mocno kciuki, jeżeli będziesz się czuła na siłach daj znać co z Tobą.
Butelkę usunęłam jak sobie życzyłaś.

A jak u Was wyglądają bóle owulacyjne? Często odczuwałam ból w czasie owulacji, ale w tym miesiącu zaczęłam się zastanawiać, czy dobrze, go interpretowałam 😅 dałabym sobie rękę uciąć, że w tym miesiącu mam owulację z prawego jajnika, ale podczas monitoringu wyszło, że z lewego. Z okolicy lewego zero bólu, a z prawego czasem taki, że się ruszyć nie mogłam 😆Sprawdzałyście kiedyś, czy Wasze odczucia potwierdzało USG? :D
Miałam tak samo kilka miesięcy temu, i miesiąc wstecz pęcherzyk dominujący na lewym i owulacje była z lewego, a ból czułam po prawej stronie, także z tymi odczuciami tak bywa przewrotnie😉

Miałam tak samo kilka miesięcy temu, i miesiąc wstecz pęcherzyk dominujący na lewym i owulacje była z lewego, a ból czułam po prawej stronie, także z tymi odczuciami tak bywa przewrotnie😉
Ja tez mialam odwrotnie ostatnio. Bolalo mnie co chwile z lewej strony przez 2 dni, a pecherzyk byl z prawej. Jedynie w dniu pęknięcia przez chwilkę poczulam kłucie moze z 10 min po prawej.

reklama
Ja tez mialam odwrotnie ostatnio. Bolalo mnie co chwile z lewej strony przez 2 dni, a pecherzyk byl z prawej. Jedynie w dniu pęknięcia przez chwilkę poczulam kłucie moze z 10 min po prawej.
No właśnie 🙂Już niejednokrotnie ktoś pisał, że boli na krzyż, z odwrotnej strony niż owulka, także tylko USG daje pewność z której strony jest.

Do góry