Chałka
Fanka BB :)
Współczuje przejść w ciąży, super, że wszystko się dobrze skonćzyło.Tutaj jak ktoś zapyta o L4 w ciąży jak się dobrze czuje to się robią regularne bluzgi na kilkaset stron.
U mnie w pracy np. Nie wiele dziewczyn wie, że pracodawca musi dostosować warunki do pracownika. I jest normą, że prawie od początku idą na zwolnienie. Ja jak informowałam szefową o ciąży to pytała czy wracam do pracy ( akurat byłam wtedy na zwolnieniu z innego powodu). Już się zastanawiała co ze mną zrobić bo na obecnym stanowisku, nie mogłam zostać. Akurat nie wracałam, bo niestety początki ciąży nie były wesołe. Nawet w drugim trymestrze ginekolog by pozwolił, ale ja się nie czułam na siłach. Zasypiałam na stojąco, raz jadąc do lekarza musiałam się przesiąść z samochodu do autobus bo tak mi się oczy zamykały.
Tutaj któraś z dziewczyn zażartowała, że myślała, nie wróci do pracy po macierzyśńkiem, tylko pójdzie na zwolnenie, stąd w ogóle moje pytanie, jak to działa. Nie wiem jakie jest podejście lekarzy do kwestii tego L4, czy chętnie wypisują, czy raczej tylko w razie wskzań. Sądy w pracy na ten temat nie zrobię, a tu dużo bardziej doświadczonych w tych kwestiach kobiet