reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Boże, to jakiś żart chyba. Siedzę sobie w piekarni-cukierni, wchodzi pani w ciąży, bardzo zaawansowanej, zapytała panią czy może ją obsłużyć, a ona że nie ma mowy, bo jest kolejka (kolejka az na zewnątrz). Dobrze, że ludzie się oburzyli i powiedzieli, że ma ją obsłużyć poza kolejką.
Pamiętam jak w lidlu kiedyś ludzie się oburzyli, że w kasie z pierwszeństwem pani mnie zawołała na początek. Byłam w zagrożonej ciąży, z rozwarciem na 4 cm, więc naprawdę byłam bardzo wdzięczna, że nie musiałam czekać.
Przede mnie kiedyś wepchnął się do kasy samoobsługowej jakis facet, a byłam już na końcówce ciąży, wyglądałam jak giga słoń i niemożliwym było tego nie widziec. Było mi w sumie przykro. Ludzie z kolejki chcieli go zjeść dosłownie za to, ale on jakoś nic sobie z tego nie robił. Ja ogólnie jestem z tych, co gęby nie potrafią otworzyć, wiec było mi naprawdę miło, ze ktoś sie za mną wstawił. Pan sobie skasował zakupy i po prostu poszedł jak gdyby nigdy nic 😅 Za to juz grubo po ciąży Pani w aptece chciała mnie przepuścić. Mówi, oooo Pani w ciąży, proszę przede mnie. Jej mina, kiedy powiedziałam, ze nie jestem w ciąży była bezcenna 😂 To był dla mnie duży sygnał, ze trzeba wrzucić jeszcze większe obroty w powrocie do formy 😂

reklama
Zmotywowałyście mnie w sumie do kupienia testów owulacyjnych. Mimo że idę do gina w następnym tygodniu, to kupie chyba i tez będę robić. Jestem w tym zielona, bo nigdy ich nie robiłam, ale co mi szkodzi zobaczyć. Macie jakieś konkretne do polecenia? I co później, mam zdjęcie sobie wgrywać do apki? Jak to w ogóle wyglada? Może macie jakaś stronkę do polecenia, gdzie byłoby to jakoś jasno wytłumaczone krok po kroku

Zamówiłam sobie kubek ośmiorniczkę w home&you. Patrzcie jaki słodki🥹

Załączniki

• IMG_8298.jpeg
    IMG_8298.jpeg
    63,1 KB · Wyświetleń: 85
Miałam, ale po tym jak wczoraj wprowadziłam zdjęcie i pokazali mi 0.00 usunęłam.

A ustawiłaś kreseczki T i C? Bo mogły być zaznaczone w innym miejscu.
Spokojnie, to tylko aplikacja, nie żadna wyrocznia. Trzeba jej czasami pomóc lub nauczyć. Miałaś testy easyhome czy inne? Jeżeli inne to zaznaczyłaś na górze "other"? Czasami trzeba ręcznie ustawić kreski T i C jak pisze c_or_nelia. Zdjęcie zrobione w dobrym oświetleniu? Najlepiej robić w tym samym miejscu z takim samym/podobnym oświetleniu. :)
Wiecie, tak jak dzisiaj mój mąż pojechał na zakupy i instaluje aplikację biedronki, bo jedzie beze mnie i... zaskoczenie nie działa! telefon już prawie za oknem. Wzięłam do ręki - o działa! :) no tak, bo wymagało zezwolenia na lokalizację, a on z automatu wszystko odrzuca :) więc cierpliwości do techniki.

reklama
Hej,
Proszę o wpisanie u mnie kropelki, okres dziś się pojawił. Niby dopiero 1 cykl starań, ale człowiek głupi i nadzieję sobie robił (szczególnie w otoczeniu ludzi, którzy mają dzieci z jednorazowej wpadki lub już po 1 m-cu starań zaciążyli i twierdzą, że nic prostszego). Ogólnie ostatni cykl wydłużył się do 37 dni więc sama już nie wiem, kiedy i czy owu była. Chyba udam się niedługo do gina i zobaczę, czy wszystko ok, podpytam. W jakim momencie cyklu najlepiej to zrobić?
Jakiś smutny ten dzień. Pozdrawiam Was ciepło.
Hej! zaznaczam :) przykro mi, że się nie udało, ale kolejny cykl to kolejne możliwości :) Do ginekologa warto się udać tak po prostu i zrobić komplet badań.
- usg transwaginalne - usg piersi - cytologia! - badania z krwi (podstawy to morfologia, mocz, glukoza na czczo, tsh.) Osobiście polecałabym je mocno rozszerzyć :)

Do góry