reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

❓️A jakie plany na weekend ❓
Ja właśnie zamknęłam komputer, wyłożyłam się na kanapie przeglądam Wasze wpisy!

📣Co ciekawego na Netfliksie polecacie ?
Może ktoś coś z kina francuskiego?

reklama
❓️A jakie plany na weekend ❓
Ja właśnie zamknęłam komputer, wyłożyłam się na kanapie przeglądam Wasze wpisy!

📣Co ciekawego na Netfliksie polecacie ?
Może ktoś coś z kina francuskiego?
Polecam serial "Plan na Miłość" z francuskich rzeczy. Taki trochę na odprężenie, zabawny, ale miejscami też wzruszający ☺️

Dziewczyny wyniki już są choć miały być po południu, betaBeta-HCG total
37,60
mIU/ml
Wykres
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
> lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413 więc w sumie to nie wiem co mój wynik oznacza, muszę poczekać do pn o powtórzyć
gratulacje 🥰

Laski, nie mam dużego doświadczenia z testami owu i z ciekawości zrobiłam dzisiaj dwa. Jest jakaś zależność o której godzinie się je robi? Coś wpływa na wynik? Bo trochę się zdziwiłam, że rano był wynik dużo wyższy niż po południu 🤔🤔Zobacz załącznik 1564930
To nie są duże rozbieżności. Ważne, by nie robić z pierwszego moczu i najlepiej w okienku godzinowym pomiędzy 10 a 20. Staraj się robić codziennie mniej więcej o tym samym czasie, a jeśli wiesz mniej więcej w którym dniu cyklu masz przeważnie owulacje albo widzisz na paskach, że jest tendencja wzrostowa, to wtedy możesz robić 2-3 razy dziennie. Jeśli to Twój pierwszy cykl i masz dużo testów, to sikaj sobie te 2-3 razy dziennie, żeby zobaczyć czy u Ciebie jest stopniowy wzrost aż do piku, czy jest nisko i nagle znikąd pik. :)

Hej dziewczyny, ostatnio jakoś mniej czasu mam na forum ale staram się was podczytywac. Teraz nadrobiłam kilkadziesiąt stron 🙈 pięknie się zapowiada ten wrzesień, gratuluję wszystkim ciężarnym 😍
Mi zostały 2 tabletki diphastonu i mam nadzieję że zaraz przyjdzie okres i będzie można działać na nowo, tym razem z happy endem 🥰

Jutro jedziemy na piknik rodzinny z mojej pracy więc pewnie nadrobię jutrzejszy dzień w niedzielę 😊

Laski, nie mam dużego doświadczenia z testami owu i z ciekawości zrobiłam dzisiaj dwa. Jest jakaś zależność o której godzinie się je robi? Coś wpływa na wynik? Bo trochę się zdziwiłam, że rano był wynik dużo wyższy niż po południu 🤔🤔Zobacz załącznik 1564930
Według instrukcji na większości jest napisane, że powinno się je robić wieczorem i za dużo nie pić. Mi wychodziły ładne wyniki jak nie sikałam 4 godziny. Teraz jak robiłam to nie sikalam tylko dwie godziny i nie wyłapałam piku.

To nie są duże rozbieżności. Ważne, by nie robić z pierwszego moczu i najlepiej w okienku godzinowym pomiędzy 10 a 20. Staraj się robić codziennie mniej więcej o tym samym czasie, a jeśli wiesz mniej więcej w którym dniu cyklu masz przeważnie owulacje albo widzisz na paskach, że jest tendencja wzrostowa, to wtedy możesz robić 2-3 razy dziennie. Jeśli to Twój pierwszy cykl i masz dużo testów, to sikaj sobie te 2-3 razy dziennie, żeby zobaczyć czy u Ciebie jest stopniowy wzrost aż do piku, czy jest nisko i nagle znikąd pik. :)
Właśnie zawsze zapominam robić z samego rana, więc na szczęście nie są z pierwszego moczu 😂😂
Kupiłam pudło 100 sztuk, więc mogę sikać do końca cyklu po 5x razy dziennie 🤣🤣 Mniej więcej po poprzednich testach wiem kiedy powinna być, ale zazwyczaj testowałam "tak po prostu", nie zagłębiałem się w temat. A teraz po poronieniu to w ogóle różnie może być 🤷🤷

reklama
Według instrukcji na większości jest napisane, że powinno się je robić wieczorem i za dużo nie pić. Mi wychodziły ładne wyniki jak nie sikałam 4 godziny. Teraz jak robiłam to nie sikalam tylko dwie godziny i nie wyłapałam piku.
Kurczę szczerze mówiąc ta ulotka jest tak długo i to jeszcze po angielsku, że przeczytałam tylko ile czasu trzymać w moczu i po ilu odczytać wynik 🙈🙈 Przeanalizuję ją dokładnie, pewnie są tam takie informacje

Do góry