reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
A ja już się zastanawiam ,cze że mną przypadkiem jest coś nie tak..my z mężem już bardzo długo się nie zabezpieczamy i jakoś nie trafiamy..
No każda z nas się doszukuje tego „czegoś innego”. Ja jestem przypadkiem, który akurat czuł „coś innego”. Normalnie nie boli mnie biust, nigdy. Jak byłam w ciąży to mnie bolały. I w maju one sprawiły, że zrobiłam test. Bo czekałam na okres po poronieniu.
Mnie przy 1 ciazy ,nic nie dolegało.jie pamiętam żeby mnie piersi bolały.jedynie to mdłości na samym początku, które chyba po tygodniu minęły.ale to było 8 lat temu...Teraz zanim był biochem jakieś objawy były.czeste wizyty w toalecie na siusi i taki dziewne uczucia w brzuchu..ale np piersi wogole mnie nie bolały.jak byłam po testach u hina to 1 pytanie które zadał to czy piersi bolą i podczas badania na koziołku jak naciskał na podbrzusze to trzeba ciągle zadawał pytania czy to boli,nawet nie wiem czy podczas badania bol miał coś oznaczać..

A ja już się zastanawiam ,cze że mną przypadkiem jest coś nie tak..my z mężem już bardzo długo się nie zabezpieczamy i jakoś nie trafiamy..

Mnie przy 1 ciazy ,nic nie dolegało.jie pamiętam żeby mnie piersi bolały.jedynie to mdłości na samym początku, które chyba po tygodniu minęły.ale to było 8 lat temu...Teraz zanim był biochem jakieś objawy były.czeste wizyty w toalecie na siusi i taki dziewne uczucia w brzuchu..ale np piersi wogole mnie nie bolały.jak byłam po testach u hina to 1 pytanie które zadał to czy piersi bolą i podczas badania na koziołku jak naciskał na podbrzusze to trzeba ciągle zadawał pytania czy to boli,nawet nie wiem czy podczas badania bol miał coś oznaczać..
Co to znaczy, że zastanawiasz się czy coś jest nie tak? Skoro już długo się staracie to podjęliście jakaś diagnostykę? Oprócz sprawdzaniu owulacji paskami i temperatury robiłaś monitoring?

Dlatego napisałam, źe mazda z nas jest inna, ma inny organizm i będzie miała inne objawy. Ja mam tak, Ty będziesz miała inaczej. Ba co więcej, jak będę w kolejnej ciąży nie zakładam, że będą bolały mnie piersi i też bólu tej części ciała nie będę traktowała jako test ciążowy.

Czyli jesteś mój rocznik :) Ja się nie czuje ani odrobinę za stara na dziecko, wręcz odwrotnie, wreszcie dojrzała do macierzyńśtwa plus w idealnej sytuacji życiowej: mąż, stała, w miare dobrze płatna praca i pewność powrotu do niej oraz przestrzeń w sercu i głowie dla nowego człowieka w moim życiu. Ale Ty masz inna stuacje, masz już małych ludzi, któzzy na Tobie polegają i więcej aspektów sprawy do rozważenia.

Dziś urodziny mojej przyjaciółki, a u mnie w mieście jest festiwal food trucków, także po pracy idziemy z jeszcze jedną przyjaciółką się najeść jakiś dobroci, a potem na ploty :)

Współczuje bardzo przejść :( W moim towarzystwie niemal nikt nie ma więcej niż 2 dzieci. Znam kilka osób z 3, ale nikogo w moim wieku z 4 i więcej. Podejrzewam, że dużo ludzi by chciało, ale się obawia, że nie podoła. Ja bym szła za głosem serca, ale ja to jestem bezdzietna lambordziara jeszcze, więc co ja tam wiem 😅
Ja też ten rocznik :) w kupie siła ;)

Ja też w takim korpo pracuję :) Tyle, że ja mam umowę do lipca przyszłego roku, więc wydawało by się, że to nie najlepszy moment na zachodzenie w ciążę, ale za stara jestem, żeby rok jeszcze czekać. W poprzedniej ciąży też mi się umowa kończyła i znalazłam nawet fajniejszą pracę, więc liczę, że i teraz by się udało. Niemniej deklarują, że chcieliby mnie po macierzyńskim, więc mam nadzieję nie musieć tego sprawdzać :)

Miałam tak samo 😁 Poszłam z problemem braku okresu, co utrudnia mi zajście w ciążę, a wyszłam w ciąży 🤪

Jak w załączniku. Coś jeszcze dorzucić na własną rękę?
Jakbyś zaszła w ciążę, to muszą przedłużyć umowę do porodu.

Dziewczyny wyniki już są choć miały być po południu, betaBeta-HCG total
37,60
mIU/ml
Wykres
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
> lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413 więc w sumie to nie wiem co mój wynik oznacza, muszę poczekać do pn o powtórzyć

Dziewczyny wyniki już są choć miały być po południu, betaBeta-HCG total
37,60
mIU/ml
Wykres
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
> lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413 więc w sumie to nie wiem co mój wynik oznacza, muszę poczekać do pn o powtórzyć
Jesteś w ciąży, gratulacje!

reklama
Robiłaś kiedyś całą 5 tarczycowa? Tj pakiet tsh, ft3, ft4, anty tpo i anty tg? Testosteron.
No i te badania hormonalne między 2-5dc
Robiłam tylko TSH, było w normie. Dziękuję za polecajkę, dorzucę te badania jak będę robiła te zlecone.
Jakbyś zaszła w ciążę, to muszą przedłużyć umowę do porodu.
Wiem, bo wtedy tak miałam, ale kiepsko się martwić, czy ma się gdzie wracać. Dlatego wcześnie wróciłam do pracy i skróciłam macierzyński, bo chciałam znaleźć fajna pracę, a nie byle co i wcześnie zaczęłam szukać.

Do góry