reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Dziewczyny wyniki już są choć miały być po południu, betaBeta-HCG total
37,60
mIU/ml
Wykres
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
> lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413 więc w sumie to nie wiem co mój wynik oznacza, muszę poczekać do pn o powtórzyć
Super, teraz tylko przyrost i kopniak na mamusie 😍😊

Bo zazwyczaj nikt tak wcześnie nie testuje jak my staraczki:)
Powtórka po 48h da Ci odpowiedź czy rośnie prawidłowo:)
Zobacz z jaką betą startowała Pani Moonstone :)
Ile jest dni po owulacji?
nie wiem szczerze mówiąc. Nie chciałam tak wariować jak przy staraniach o pierwsze i nie byłam ani na monitoringu ani nie sprawdzałam na testach owulacyjnych (zawsze miałam problem żeby złapać pik). Po prostu co 2 dni sex i okres w pn nie przyszedł. W pn test negatywny, wczoraj chciałam się napić piwka więc wieczorem zrobiłam i tam taka szara kreska...jak wrócę do domu to sprawdzę kiedy temperatura mi skoczyła bo to jedyna rzecz która sprawdzałam 😀

Ja pracuje w wiejskim biurze rachunkowym,i wam powiem jest super.z klientami mały co kontakt,praktycznie wszystko jest elektronicznie załatwiane,w biurze jestem praktycznie cały czas sama,nikt mi nad głową nie wisi.a jak już szefowa jest to mamy zawsze dużo plotek do przegadania,szefowa też super,pomocna,idącą na rękę,jak np młoda chora ,wakacje itd biorę robotę do domu,nie chodzę na opiekę..także ja narzekać nie mogę..
Ja też pracuję w takiej firmie gdzie w biurze jestem sama, nikt mi się nie wtrynia w pracę, a szefowa jak od wielkiego dzwona przyjdzie to głównie wymieniamy się ploteczkami zamiast zająć się pracą 😄 u mnie również nie ma problemu z wolnym czy aby wyjść wcześniej albo wyjść w trakcie w pracy 🙂

37,60
mIU/ml
Wykres
23-40 tydzień 1600 - 49 413 więc w sumie to nie wiem co mój wynik oznacza, muszę poczekać do pn o powtórzyć
To oznacza, że jesteś w ciąży :) Gratuluję!!

Co to znaczy, że zastanawiasz się czy coś jest nie tak? Skoro już długo się staracie to podjęliście jakaś diagnostykę? Oprócz sprawdzaniu owulacji paskami i temperatury robiłaś monitoring?

Dlatego napisałam, źe mazda z nas jest inna, ma inny organizm i będzie miała inne objawy. Ja mam tak, Ty będziesz miała inaczej. Ba co więcej, jak będę w kolejnej ciąży nie zakładam, że będą bolały mnie piersi i też bólu tej części ciała nie będę traktowała jako test ciążowy.
Raczej o długich staraniach bym nie powiedziała.sex wtedy kiedy się ma ochotę, bez jakichkolwiek pomagaczy tzn testy owu,mierzenie temp...tylko zawsze mnie zastanawiał fakt że tyle czasu i trafić nie idzie...

Ja też pracuję w takiej firmie gdzie w biurze jestem sama, nikt mi się nie wtrynia w pracę, a szefowa jak od wielkiego dzwona przyjdzie to głównie wymieniamy się ploteczkami zamiast zająć się pracą 😄 u mnie również nie ma problemu z wolnym czy aby wyjść wcześniej albo wyjść w trakcie w pracy 🙂
Mam dokładnie to samo...🤪

37,60
mIU/ml
Wykres
Ale super! ❤ Tymi ramami podanymi przy wyniku się nie sugeruj aż tak. Beta wskazuje na to, że jesteś w ciąży i już. Teraz tylko sprawdzić przyrost ☺️

reklama
37,60
mIU/ml
Wykres
Gratulacje! Przyrost robisz w poniedziałek?

Do góry