reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

No to dziewczyny 26 maluszków już z nami:-D Która następna dołącza swoją kruszynkę?

Ile nas nierozpakowanych jeszcze zostało? (Ja, Amaliee, EM ka, Joan_Joan, Ann_, Kusiak, Shiran, Maltanka, Alicjaaa, Anusiaszymka, Rajo, Felicity) 12? Kogoś pominęłam?:)

U nas noc była łaskawa i nic się na szczęście nie działo, ale teraz liczę, że jednak coś się zacznie rozkręcać, mamy czas do poniedziałku do 18(ale mam wymagania:-)).

Kusiak teściowa już na miejscu, więc trzymam kciuki za rozpoczęcie akcji:)

Rajo trzymam kciuki, żeby córeczka grzecznie spełniła prośbę rodziców:))

Maltanka będzie dobrze:tak: W takim razie zaciskamy za was kciuki, żeby się w nocy coś zaczęło dziać i jutrzejsze KTG nie było potrzebne;-)

reklama
Maltanka a dlaczego CC, a nie wywołanie? dlatego że dziecko prawdopodobnie duże czy inny powód?

Rajo, Bubbles
no już niedługo ;-)
Alicja jej współczuję wam że ciągle te choróbska, może Maja nie była do końca wyleczona i po basenie coś ją chwyciło.. :dry: zdrówka

Emka nie wyrobi jak ją zasypią prośbami o wróżby :p

Kusiak to teraz ty skoro teściowa już na miejscu,zasłużyłaś ;-)
Ja strasznie senna jestem mimo ładnie przespanej nocy, nawet obiadu mi się nie chce robić :sorry2:

Ann bo duże dziecko, zobaczymy jak jutro ktg wyjdzie i co powiedzą w poniedziałek. też się boję takie duże dziecko rodzić, bo bez nacięcia czy popękania pewnie się nie obejdzie, nie wiem... już mam normalnie dość

właśnie wcięłam MC Donalda, cisza, więc nie wiem czy coś się może zadziać w nocy

Na szkole rodzenia nam polozna opowiadala o jednej dziewczynie, ktora urodzila synka 4700 naturalnie, bez nacinania i nie popekala:) urodzila w piatek, a w poniedzialek byla z tym maluszkiem na szkole odwiedzic te polozne:) smigala jakby w ogole nie rodzila, a "maluszek" cudny byl:D ponoc duze dzieciaczki latwiej sie wypycha, bo dziala wieksza sila grawitacji hehe:)

Mi ginekolog mówił, że dziecko powyżej 4200 to już powinna być cesarka bo barki mogą być szersze od główki i może być problem z urodzeniem. No ale wiadomo, są przypadki rodzenia naturalnego dzieci powyżej i beż żadnych problemów :) A niejednokrotnie maleńkie dzieciątko nie chce się przecisnąć :) Też ważne są predyspozycje kobiety :)
Moja teściowa drobnica, 156 cm wzrostu i dwójkę dzieci powyżej 4 kg urodziła naturalnie :)

Grawitacja pomaga na pewno ale jak obok mojego 2700 lezal "maluch" 4500 to roznica kolosalna, no ale juz duzo razy padlo ze obwod glowki wazniejszy :)

Wiem ze juz byl temat poruszony ale... dziewczyny ktore urodzily ile tej wydzieliny jest po tygodniu? Bo u mnie wczoraj spokojnie cienkie podpaski starczaly a dzis poza taka "watrobka" rano to wkladki wystarczaja, to tak jest? To juz koniec?

reklama
maltanka...w Anglii by i tak podejrzewam najpierw probowali naturalnie (tym bardziej ze tu nie sprawdzaja wagi dziecka pod koniec ciazy)...
No ale pociesze cie...moj Filip wazyl 4100 i rodzilam naturalnie bez zadnych problemow...zreszta wiekszosc drugich dzieci moich znajomych mialo wiexej niz 4kg i nikt nie mial problemow....kobieta juz jest zwykle przygotowana na to ;-)

Do góry