reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Czesc wszystkim ;) dolaczam do tych niewyspanych:( padlam po 1 zeby z przerwami spac do 11 no ale co z tego jak wstawalam 4 razy i ani sie potem ulozyc ani zasnac :(

Ja jeszcze nie mam zadnego stanika do karmienia, moj rozmiar zmienil sie z D do F przy obwodzie 65 ktory zmienil sie na 75, bede tak w okolicach 37tc szukaca jak nie znajde to zostanie mi internet, i moze komus pomoze Stanik do karmienia – matczyny niezbędnik mocno niedoceniany | Dzieciowo mi!

mam dzis dzien lenia:D obiad robia tescie a ja jeszcze jestem w pizamie :D i zjadlam tabliczke czekolady na sniadanie :D

Pomozcie mi :) wiem ze byl juz chyba poruszany temat witamin, robie ostatnie zamowienie na gemini i sie zastanawiam nad K+D w sprayu, miala ktoras?

reklama
ALPINE - jesli chodzi o witaminy to ja z syniem kupowalam najzwyklejsze w kropelkach, z cora skusilam sie najpierw na kapsulki ale szczerze mowiac nie dosc ze drozsze to jeszcze rece cale sie kleily od wyciskania ich wiec osobiscie polecam kropeli, a sprayu nie probowalam wiec w tym temacie nie pomoge

kara podziwiam za sama chec do recznego prania , ja nie pamietam kiedy wykonawalam takie czynnosci:-D no chyba,ze plame jakas przeprac na szybko.. Mysle,ze dziewczyny maja racje i ze wzgledu na plukanie powinnas uzyc jednak pralki. skora noworodka jest naprawde baardzo delikatna, lepiej jej niczym nie podraznic.
Ja w ogole piore wszystko, rozki, kocyki, nawet fabrycznie zafoliowane- to z kolei moje zboczenie:-D

alpine korzystaj ile wlezie z tego slodkiego lenistwa! och jakbym ja tez chciala. no coz pozostaje pozazdroscic:-p

marysia witaj z powrotem, chociaz szczerze mowiac bij zabij, a nie moge sobie ciebie przypomniec , chyba ciazowe zgabczenie dziala... a gdzie bylas, kiedy cie nie bylo i co tam u Ciebie?

ANUSIASZYMKA - dwojka dzieci, praca, troche problemow i tak zlecialo, a teraz kiedy mam wiecej luzu i coraz blizej porodu to czlowiek wraca do tematu :-) razem razniej i jest sie gdzie wygadac. A u mnie coz ciaza leci szybciutko i odpukac bezproblemowo tak jak dwie poprzednie, we czwartek mam kolejna wizyte wiec moze dowiem sie czy to rzeczywiscie dziewczynka.

Jestem zwarta i gotowa wizualnie do porodu .. gorzej tylko z torbą, bo niespakowana :-D człowiek od razu lepiej się czuje jak fryz na głowie jak ta lala ;-)

Ja prałam wszystko w pralce - rożki, koce, ochraniacze, wyściółkę fotelika i nic sie nie stało, zatem polecam- szybko i bez problemów :-)

Dostałam wit. k+d w kapsułkach, więc i wybrzydzać nie będę, jakoś sobi poradzę z wyciskaniem. Tylko szczerze mówiąc na razie nie wiem kiedy podawać i w jaki sposób- no ale potem pomożecie :-)
Mi właśnie mąż dzwonił, że ma szansę kupić fotelik z bazą od kolegi, rok używany i pewniak, że bezwypadkowy. Cena też połowę mniiejsza niż w sklepie. Chyba się pokusimy. W ogóle okazało się, że moje auto też ma mocowania isofix, czym byłam zaskoczona, bo myślałam, że tylko te nowsze mają.

Witaj Marysia, ale szczerze mówiąc także ciebie nie pamiętam... a termin na kiedy?

Maltanka ja cabrio fixa bez bazy miałam przy Neli i Dominiku i byłam zadowolona :)

Teraz chyba bardziej skłaniam się ku pebble lub be safe izi go

A wy na jaki się zdecydowaliście?

Ostatnia edycja:
Joani ja bym skorzystala z takiej okazji, szczegolnie ze jest z pewnego zrodla. W moim aucie nie ma isofixu a w meza jest wiec kupilam baze ktora ma mozliwosc montazu na dwa sposoby.

Też tak myślę, że to mega okazja.
Czy wasze dzieciaczki mają często czkawki? Franek od tygodnia min. 3 razy dziennie a czasem i po każdym dobrym posiłku.. i mam dziwne uczucie w okolicach dupci, jak mi podskakuje :-D

reklama
Witam się, niby dziś chłodniej a ja się słabiej czuje.

Anusia jeśli pytasz o bóle kosci lonowej to ja bardzo ale to bardzo narzekałam jeszcze dwa tyg temu i mój ginekolog zalecił mi branie miały forte jednej na dzień i jest jak ręką odjal :) więc polecam :)

Ritta mówiłam dziś gin o tych bólach palcow i powiedział ze to pewnie od kregoslupa i po ciazy pusci.

Wczoraj dostałam od rodziców na urodziny które mam dopiero 22.08 książke "Pierwszy rok życia dziecka".
Jest super :) tym bardziej, ze "W oczekiwaniu na dziecko" całe przestudiowalam :)

Na wiecej nie mam dziś siły hehe :) chyba muszę skorzystać z baseniku ;)

Miłego dnia ;)

Do góry